KURT2005 Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 Witam znalazłem taki guziczek orzełek z korona z tyłu bicia B G .Czy ktos moze mi powiedziec z jakiego jest okresu i wytłumaczyc te literki z tyłu.Pozdrawiam
KURT2005 Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 Ta korona na guziku wyglada tak smiesznie ze jak hełm jest słabo widoczna
KURT2005 Napisano 6 Maj 2006 Autor Napisano 6 Maj 2006 Witam znalazłem taki guziczek orzełek z korona z tyłu bicia B G .Czy ktos moze mi powiedziec z jakiego jest okresu i wytłumaczyc te literki z tyłu.Pozdrawiam
Kiler Napisano 8 Maj 2006 Napisano 8 Maj 2006 To jest guzik taki jak Raned napisal, napewno nie wz.19.
Raned Napisano 6 Maj 2006 Napisano 6 Maj 2006 Jeżeli guzik nie ma obwódki to może to być guzik cynkowy dla szeregowych z lat dwudziestych, ale bez dokładniejszego wizerunku np. korony nie da się tego z całą pewnością stwierdzić. BG to wytwórca Bronisław Grabski z Łodzi.
Pytanie
KURT2005
Witam znalazłem taki guziczek orzełek z korona z tyłu bicia B G .Czy ktos moze mi powiedziec z jakiego jest okresu i wytłumaczyc te literki z tyłu.
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.