Skocz do zawartości

Pamiątka po 4 Pz.... Niemiecki czołg!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!!
Z ekipą pojechaliśmy na wypad kilkudniowy , kopaliśmy w różnych rejonach, aż poszliśmy na miejsce gdzie stacjonowała 4 Pz... podobno wychodziły tam blachy odznaki - i na to liczyliśmy...
2 lata wczesniej kolega dokopał sie tam do czołgu niemieckiego i zostawił to ... byliśmy tam ponad miesiąc wczesniej szukac tego jak mu sie przypomniało o znalezisku :))ale na marne czołgu juz niebyło... a teraz jak kopalismy usłyszeliśmy krzyk kolegi Jest jest czołg....!!! " zbiegła sie cała ekipa i ku zdziwieniu był tam!!! Czołg niemiecki w kamuflarzu zielono piaskowym ale czegos mu brakowało... lufy!! Ale podobno była , i pach pierwszy wiekszy sygnał obok - Lufa !!! Znalazły sie tez i gasinice sztuk o dziwo 3 ?!?!?! Czoł jest w całkiem fajnym stanie gdyby nie wybuchnieta" wierzyczka .. Takie trafienie to jest dopiero pamiątka po 4 Pancernej :))) Fotki niedługo :))

I czym się tu podniecac?Kol.ejny czołg?No w końcu wreszcie przyszła wiosna drzewa puszczają liscie koty się marcują rolnicy sieją to i ziemia obrodziła wreszcie po długiej zimie.A ja prawdę mówiąc to juz tych niemieckich czołgów(nie tylko Tygrysów i Panter) to nie mam gdzie trzymac. Półki zastawione a na podłodze jakoś strach.Przed dom też nie wyniosę...........
Pozdrawiam

No i się wydało.Ale cóz sam sobie jestem winien że kol Peter skierował te satelity nade mnie.A swoja droga to skąd wziąłes adres?
i do reszty poszukiwaczy.może by wreszcie ktos znalazł Samolot Okręt lub rakietę?Bo czołgów ci u nas dostatek........
pozdrawiam

Warsiu czy wreszcie mógłbyś przestac sie kierowac odczuciami organoleptycznymi i zaczął gadac po polskiemu?
Ja już naprawde nie chce czyta o tym ze ktoś ze gdzies ze w rowie na bagnie w jeziorze (a może niedługo w OCEANIE)jest cos czego najstarsi górale jeszcze nie widzieli.Ja chce to zobaczy.Jeżeli kogopś nie stac na fotki to ja biorę łopate jade ryje w Matce Polce naszej i sam sie wysponsoruję.tylko prosze pozwolic mi na fotki a nie mówic do mnie w razie wojny Spiepszaj Dziadu".
Pozdrawiam

gąsienice z łańcucha motocyklowego :))

Niemiaszek juz do 2 sztuki sie przymierzał bo był juz korpus wyglęty ale był 2 razy wiekszy od tego czołgu - byłby nieziemsko piękny :)) Ale ten tez jest dla meni perełką :) Miał cos zasilanego bo z srodku kabelek idzie jak jeżdził to było mistrzostwo :) ale wydaje mi sie ze światła poprastu miał z przodu nie doczysciłem go jeszcze ale mam zamiar go potraktowac jak hełmy - fosolem to zostanie goła blacha i farby duzo z pod rdzy wyjdzie ;))

Pozdrawiam niedowiarków :)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie