IRONRAT Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Napisano 29 Kwiecień 2006 W TVN było właśnie o piramidzie w Bośni, niedaleko miejscowości Visoko. Jest tam ta piramida, czy też nie? Pożyjemy, zobaczymy.Trochę zdjęć obiektu można znaleźć na serwerzehttp://www.bosnianpyramid.com/Ironrat
Cronos Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 WitamUznasz mnie za wariata ale juz od dawna podejrzewałem że cos tego typu zostanie odnalezione. Przeczytaj sobie Archeologie Zakazaną" albo jakies książki Danikena. Niektóre rzeczy może wydają się wręcz chore ale niektóre sa podparte silnymi dowodami.Pozdrawiam
polsmol Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Po prostu piramidy egipskie (te z Gizy) są znacznie starsze niż oficjalnie przyznają tzw. egiptolodzy i wcale nie zbudowali ich Egipcjanie. Sytuacja zmieniła się tylko o tyle, że tego nowego dowodu nie da się tak łatwo zignorować ;-)
ariks Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 To odkrycie żuca wszelkie dotychczasowe teorie archeologów i historyków w kąt ponieważ były mylne co zresztą od jakiegoś czasu podejrzewałem. Wygląda na to iż fenomen piramid nie skupia sie tylko do Egiptu czy Meksyku jest to fenomen światowy w 90 latach dwójka badaczy z Niemiec odkryła w Chinach dzesiatki ziemnych piramid i to wcale nie małych.T ofakt to nie Egipcjanie wybudowali piramidy nie wiem dlaczego uparcie trzymają sie tej bajeczki historycy przecież wiadome że znak został sfałszowany z błędem ortograficznym przez jednego z badaczy ktorzy chciał na siłę powiedzeć ze to Egipcjanie wybudowali poniewaz nigdze indzej w środku nei było inskrypcji kto to wybudował i po co ?Być moze piramidy w Gizie maja ponad 10 000 lat tak wiele osób przypuszcza ?Zastanawia mnie teraz sprawa domniemanych piramid odkrytych na Marsie tak nie nie są żarty jeśli ktos interesował sie tą sprwa doskonale wie o co chodzi NASA skwitowała to grą cieni ale wielu fizyków itp stwierdziło ze to nie jest nic naturalnego za duzo jest tam geometrii !Jestem ciekaw co jest w środku w piramidzie w Bosni ??
Vilkaloki Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Właśnie sobie oglądam 5 sezon Gwiezdnych wrót SG1... Możektoś widział? Serial to fikcja, Daniken może też nie przewidywać całej prawdy... ale coś jednak w tym jest.
kutno Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 Obywatele ;D a może to ta piramida która ma uratować ludzkość przed końcem świata ..której szukał Trojanowski ;]
IRONRAT Napisano 30 Kwiecień 2006 Autor Napisano 30 Kwiecień 2006 Niektóre wypowiedzi są widzę z przymróżeniem oka. Tak jak pisałem, zobaczymy. Co do Gizy, to dwie sprawy nie podlegają kwestii: nieproporcjonalnie mała głowa Sfinksa w stosunku do całego korpusu i łap, tak jakby w istniejącym posągu lwa (zakładam)przerobiono później głowę. Druga kwestia to uszkodzenia powierzchni piaskowca, z którego wykonany jest Sfinks. Wskazują na ulewne deszcze i wielką powódź, a takie miały miejsce w tamtym rejonie dużo wczesniej, niż przyjęta data powstania Sfinksa.Oficjalna nauka jest bardzo oparna na wszelkie zmiany i przewartościowania. Pamiętam kwestię teorii dotyczącej dinozaurów i meteorytu w Zatoce Meksykańskiej z początku lat 80-tych. Pukano się wtedy w głowę, a teraz...Ironrat
von Teuto Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Witam,IRONRAT ma rację... co się nie rozumie jest wyśmiewane...... nie mam na razie czasu, wkrótce jednak włączę się do dyskusji.... chciałbym jednak ustosunkować się do wypowiedzi ariks'a... otóż te rzekomo odkryte piramidy" na Marsie to lipa...... zdjęcia wykonane przez Global Surveyor z największą ( w tej chwili) możliwą rozdzielczością pokazują, że zdjęcia zrobione przez Viking'a I były mało precyzyjne. Podobnie wyszło z z tą marsjańską gębą" ! Koniec ze spekulacjami ! Na pierwszej fotce (Viking I) te piramidy".PS: popracujcie drodzy Panowie nad ortografią... bo przestanę czytać wasze wypowiedzi...Pozdrawiamv.T.
von Teuto Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 spekulacje: załamana marsjańska piramida" (Viking I)
von Teuto Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 i tyle co z niej zostało.... (Global Surveyor)
ariks Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 von Teuto a jaką masz pewnosć iż NASA na 100 % mówi prawdę nie jestem entuzjastą teorii spiskowych ale instytucja NASA jest bardzo bardzo niedostępna na wszelki odkrycia mogące wywołać sensacje i tak podczas misji Apollo gdzie wykonano fotki dziwnych obiektów przez znanych astronautów, NASA skwitował to że to śmiecie refleksy itp. Ale najciekawsze że Rosjanie to samo potwierdzali i otwarcie o tym mówią w przeciwieństwie do USA ktorzy nadal z uporem maniaka zaprzeczją dobitnym faktom odwiedziń ''gości'' ale to sprawa myśle nie na to forum ale jesli kogoś zainteresuje mozna porozmawiać :))))
polsmol Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 von Teuto Zdjęcia które wrzuciłeś nie bardzo pasują to tezy którą przedstawiłeś. Szczególnie drugi zestaw. Masz może podobne fotki pozostałych piramid?
maras77 Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Panowie, piramidy są prawie wszędzie na świecie, a dlatego, że nie znając zaawansowanych technik budowlanych i chcąc wznieść wysoką budowlę można wybudować tylko dwie konstrukcje - kopiec lub piramidę. A piramida ładniej wygląda.Dlatego piramidy są i w Chinach i Egipcie i obu amerykach. Dlatego doniesienia o piramidach w Europie zupełnie mnie nie zdziwią.
von Teuto Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 O piramidach można bez końca.... te trzy największe są dzisiaj w centrum zainteresowania nie tylko archeologów.... a dlaczego? Proszę popatrzeć na zdjęcie obok. Różnica między tymi zbudowanymi przez faraonów ( te małe) i tymi dużymi,- to różnica..... światów ! W Europie budowano piramidy od pradawna, interesujące w tym przypadku jest kto kogo tym pomysłem zapłodnił ? Kolejne rysunki pochodzą z prac wydanych pod koniec 19 wieku i początków 20, i dlatego ta z Bośni nie jest żadną rewelacją.*******ariks, dzielę Twoją opinię o NASA, zajrzyj pod ten adres http://tezlav-von-roya3.piranho.com/stargate.htmlPozdrawiam.
ariks Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Link bardzo ciekawy siedzę od 10 lat w temacie ''nieznanym'' i swego czasu interesowałem sie zagadką Ksiezyca mysląc że to tylko pusta planeta okazuje sie że nie do końca jest pusta wg badaczy z NASA wnętrze księzyca wydaje sie być puste ???Dziwne anomalie na księzycu odkryli Japończycy ktorzy drążyli ten temat odkryto tam jakby most z krateru do nastepnego ktory miał wiele km długosci w następnych dniach już go nei było. Sami astronauci zaobserwowli na tyle anomali że nie można mówić o przewidzeniu czy naturalnym pochodzeniu. Nie wspomnę o przelotach srebrzystych kul światła znad kraterów właśnie Japończycy zarejestrowali wiele tych zjawisk !Zastanawiam sie DLACZEGO od tylu lat USA oraz inne kraje przerwały NAGLE loty na Księzyc przecież jest tam fulll do odkrycia Dlaczego jedna z satelit NASA miała za zadanie super dokładne obfotografowanie Ksiezyca a zdjecia do dzis nie zostały ujawnione było to po 2000 roku ?? Po co to robino przecież z dawnych misji mieli sporo materiałów ?
von Teuto Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 polsmol,rzeczywiście, nie pasuje, ale to trochę z przekory....zdjęcie tej facjaty w innym ujęciu, czy też podretuszowane.... widać dwa rzędy zębów (?) i powiększenie....kolejne zdjęcia to dziwne jakieś struktury (piramidy?), żeby to sprawdzić należy tam się udać.... a na to się nie zanosi. Najpierw trzeba się oderwać od naszej Ziemi... i w zdrowiu powrócić.... to narazie nie wychodzi...Pozdrawiam
Cronos Napisano 30 Kwiecień 2006 Napisano 30 Kwiecień 2006 Dziwne błyski w przestrzeni kosmiczne to rozpędzone czastki promieniowania kosmicznego które przelatują przez oczy na wylot. Udowodniono ze w momencie gdy na kamerze rejestrował sie błysk lub przelot światełka, to na taśmie filmowej pojawiały się mikroskopijne wypalone dziurki i linie. Te promieniowanie jest pozostałością wielkiego wybuchu i tak jak sam wielki wybuch nadal jest tajemnicą. A co do piramid to niech każdy sobie zada pytanie ... jakbys był prymitywnym człowiekiem co bys zbudował?? Najłatwiej jest usypac kopiec. A to ze kopiec najszerszy jest przy podstawie i zwęża sie w strone wierzchołka to już wina grawitacji. Pradawni ludzie chcieli być jak najbliżej Boga więc chcieli sięgać jak najwyżej w strone nieba. Tajemnicą pozostaje nadal sposób ich budowania, ich funkcja i dziwne anomalie z nimi związane.Pozdrawiam
polsmol Napisano 1 Maj 2006 Napisano 1 Maj 2006 Myślę, że podstawowym błędem w przypadku badań starożytnych cywilizacji jest założenie, że ich twórcy byli prymitywni i nie dysponowali zaawansowaną technologią. Wiele wskazuje na to, że było inaczej. Natomiast wyjaśnienia religijne pojawiają się zazwyczaj wtedy kiedy archeolog po prostu nie wie co znalazł. Z resztą wyobraźmy sobie co pomyślałyby prymitywny badacz (jak 19-wieczni twórcy egiptologii) znajdujący ślady naszej cywilizacji np. silos po rakiecie między kontynentalnej. Jak w środku będą jeszcze jakieś kości (o co nietrudno) to „studnię rytualną” mamy jak w banku. A gdyby tak zachował się jakiś wielki betonowy komin to będzie „prymitywne ludy chciał być bliżej boga” itd.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.