Skocz do zawartości

x-terra 70

hesus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Małe sprostowanie - X70 jest w klasie wyższej" niezależnie od tego ile kosztuje;) Po prostu ma wbudowanych bardzo dużo rzeczy profesjonalnych, których inne sprzęty nie mają. To jedno a drugie to fakt, że X70 posiada tryb iemal statyczny" który z powodzeniem można wykorzystać np. w gęstych krzakach czy wąskim okopie a już na pewno w lesie:) Jedyny minus tego trybu, to brak identyfikacji wizualnej.

Pozdrawiam

VW
  • Odpowiedzi 127
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam!

Ależ ja już o tym pisałem wiele razy :))
A więc: brak podświetlenia, brak ID w trybie Prospecting, brak dodatkowych cewek.. To najważniejsze chyba..
A co do trybu iemal-statycznego" czyli Prospecting, powinieneś sam sprawdzić - z powodzeniem zastępuje statyka:)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam Van sprawdzałem i to pare razy.Tryb statyczny powinien (sam wiesz) lokalizować bezbłędnie np.monetę.W tym przypadku tak nie jest..Przemiatając nad monetą sygnał mam już od 30cm,i nie jest to modulacja 80% statyczna,rozmywa się.W statyku jest tak ,że lokalizuje monetę w ułamku sekundy.Kiedy cewkę mam nad monetą to sygnał jest tak zmodulowany,że oddalając cewkę nawet o ułamki mm,jest zmiana dzwięku,więc nie ma możliwości pomyłki.pozdrawiam ps.X-70 w jakim tereni się nie sprawdziła?
Napisano
Witam!

Z całym szacunkiem Arkadio, ale to jedynie kwestia wprawy. Ty jesteś przyzwyczajony do statyków w C-scope, które reagują kompletnie inaczej. Tryp Prospecting w X70 został zaprojektowany do poszukiwań samorodków złota i to tych najdrobniejszych. Sam używałem go do lokalizacji monetek, określania wielkości przedmiotu etc., i jest to jedynie kwestia pracy z tym trybem i jego opanowania. Co do tego gdzie X70 się nie sprawdziła, to chyba najmniej ciekawe efekty ma nad morskim brzegiem.. Sucha plaża jest ok, ale nad słoną wodą trzeba już znacznie zmniejszać czułość. Z drugiej strony to mało który sprzęt można zaprowadzić na spacer nad słoną wodę by zachowywał sie stabilnie i pewnie;)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Pytanie do terrorystów.

Pierwszy sygnał mam na skali tak 8,10. Kopie głebiej a on sie zmienia na 18,22. Jak to się dzieje, że najpierw tak (przedmiot zakopany dosc głeboko) podkopie i zmienia wskazanie. W takim wypadku edycja dyskryminacji ma mało sens. No i się zdarza że gubi sygnal po wykopaniu fancika. Troche wkurzajace. Napiszcie jak to u was. Używam sondy DD 7,5
Napisano
Witam!

Masz tu do czynienia z tak zwanym halo effect" lub efektem aureolki". Opisałem to szczegółowo w dziale porady na forum XLT. Wykrywacz czyta aureolkę" przedmiotu a po naruszeniu gleby, identyfikuje go już poprawnie. Gubienie sygnału w świeżo wykopanej glebie to zmora wielu poszukiwaczy.. Tak działa wykrywacz niestety, ale jest kilka sposobów by sobie z tym poradzić - reset i ponowne dostrojenie do gruntu w pobliżu celu, użycie krecika" lub wyłączenie funkcji Auto Track, która powoduje, że po kilku przemiataniach cewką, wykrywacz dostraja się do celu. Wszystko jest kwestią wprawy;)

Pozdrawiam

VW
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam mialem ten sam problem ale raczej nie inaczej jest to sprawa wprawy i dogadania sie z tym sprzetem ,powiem tak : chodzilem po malym poletku na nastawach fabrycznych i oki wyszlo pare moniakow ,next day chodzilem ze zmienionym parametrem czulosci zarowno wyszlo pare moniakow i ostatniego 3 dnia chodzilem na samym pinpoincie (3 godz. bo wiecej aku nie wytrzymalo) nie dosc ze wskazywal poprawne wartosci fanta to jeszcze zasiegi zwiekszyly sie o poltora raza ,na militarce jeszcze nie bylem a z poczatku mej historii z wykrywka to bylem nastawiony na militarke a teraz poznaje uroki drobnicy (sonda 7,5 zdecydowanie na monetki ,standard 3khz omija boratynki na fabrycznych nastawach ,nie wiem jak na pinpoincie)co do nastaw na militarke jezeli ktos ma juz sprawdzone nastawy niech wrzuci bo bym z mila checia porownal do swoich ,dodam ,ze biegam ze sprzetem tym poltora miesiaca i powoli go poznaje
Napisano
http://www.youtube.com/watch?v=RUx4_CXenNI

http://www.youtube.com/watch?v=GsJTj7eE7dA

wot taka prezentacja tego wykrywacza. jak sie komus nudzi do obejzenia
Napisano
W 2 części to się nawet nie chciało im zakopać głębiej tych samorodków, z takiej głębokości(do 5cm) to i MD by ich namierzył. Nic tylko do ausralii trzeba jechać CHŁOPAKI TAM SIĘ ZŁOTO POD NOGAMI WALA!!!
Napisano
podoba mi sie ta wykrywka, ladna. zasiegi zeby mial takie jak moj solarisek + bezbłędne identyfikowanie zalegającego przedmiotu (czego strasznie brakuje mi w solarisie) i bym byl cały happy
Napisano
Z tą bezbłędną identyfikacją to nie jest tak ślicznie jak na filmie... chodziłem z solarisem i z x-terrą70, i jeden i drugi myli się jak przedmiot jest głębiej,dopiero płycej są zdecydowane. Skorodowane żelazo na obydwu skacze" po całej skali, nawet iron mask się na nich oszukuje. A po monetkowym polu schodzonym solarisem tylko 3 monetki wyszły i to nie za głęboko. Do chodzenia polecam 3 tony -mnie najlepiej odpowiadały. Trochę wkurzający jest cichnący sygnał namierzania (wyłączone śledzenie gruntu), ale jak się człowiek przyzwyczai to już nadąża. Pierwsze wrażenie?? -o w mordę jaka mała cewka... a jednak działa.
Napisano
diabelski o to dokładnie mi chodzi. Skakanie sygnału po całej skali + błędna identyfikacja głebiej połozonych przedmiotów. widze x terra 70 tez ma takie problemy :/. Żeby niebyło tak ze wpadam z deszczu pod rynne zmieniając solariska na x terra 70. Najlepiej by było gdzies wyporzyczyć sprzecik na 2 dni i go potestowac. Tylko niewiem czy to możliwe.
Napisano
Witam!

Ależ ja już o tym pisałem wiele razy :))
A więc: brak podświetlenia, brak ID w trybie Prospecting, brak dodatkowych cewek.. To najważniejsze chyba..
A co do trybu "niemal-statycznego czyli Prospecting, powinieneś sam sprawdzić - z powodzeniem zastępuje statyka:)

Pozdrawiam

VW" Brak dodatkowych cewek??? możesz powiedzieć o co chodzi??? :D przecież x-terra 70 ma całą paletę cewek do wyboru??? czy miałeś może cscopa na myśli:)
Napisano
Witam!

k-szela - Ja jestem po trosze drobnicowcem" i brak cewki snajperskiej" na zaśmiecony teren, jak dla mnie dyskwalifikuje sprzęt.. Kiedy wyszła X70 byłem pewien, że Minelab taką cewkę wypuści, ale teraz już nie mam tej pewności:( To brak profesjonalizmu i ignorowanie swoich klientów przez Minelaba. Można sobie nieco pomóc używając eliptycznej 18ki, ale na prawdziwie zaśmieconej miejscówce i tak musiałem zakładać snajperkę na inny wykrywacz żeby posprzątać" monetki do końca;) Miejmy nadzieję, że producent wysłucha wreszcie głosów posiadaczy X70ki i wyprodukuje snajperkę albo pozwoli zrobić to komu innemu..

Pozdrawiam

VW
Napisano
Do MaciekC, x-terre70 wypożyczają do testów w Vikingu w Wawie. Zadzwoń i się umów to ci przyślą kurierem (kaucja płatna przy odbiorze).Po testach odsyłasz a oni przelewają ci kaucję naa konto. Np.w czwartek wysyłają i w piątek po południu masz u siebie, cały wekend testujesz i odsyłasz. Wygodne rozwiązanie i skuteczne co mogę potwierdzić osobiście. Będziesz z grubsza wiedział na czym stoisz, w najgorszym razie tracisz tylko koszt przesyłki.
pozdro.
Napisano
Siemanko:) no to fakt snajperka by się zdała do tego sprzęciku, ale raczej ktoś inny ją wyprodukuje pod ten sprzęt:), jak to miało miejsce z cewkami do innych serii minelabów. Tak samo jest z cewkami bardzo dużych rozmiarów np. 45cm czyli trza liczyć na EXceleratorki:) Pozdrawiam i sorki:D każdy ma inne potrzeby.
Napisano
Witajcie ,to znaczy ze trzeba petycje z Polandu wyslac o rozszerzenie oferty na cewki i ,ze jest bardzo duze zapotrzebowanie :)
A teraz na powaznie to jak ktos w/w ,ze zostalo cos wyprodukowane to i moze zdarzyc sie ,ze i zostanie wspomniana snajperka do xterry wyprodukowana ?
I ile czasu moze to potrwac ?
Nadzieja matka glopich ale odchodzi jako ostatnia .
Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie