Skocz do zawartości

znaleziono pojazd siakis przy budowie autostrady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Dość często obserwuję to forum i nie da się niezauważyć, że duża część piszących tutaj ma chyba jakieś kompleksy związane z kolegą wars-em. Temat miał być związany z pojazdem znalezionym podczas budowy autostrady a już zmienia się w nagonkę na Niego. Kieruje Wami zazdrość, nienawiść, czy może jest to chęć ośmieszenia jego osoby?
Czasami zanim coś napiszecie zastanówcie się nieco.
Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 177
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam! Miezskam bardzo blisko i o rzeczy dowiedziałem sie od osób tam pracujących. Podobno czołg i to niemiecki bo amo zabrane przez saperów to niemiecka czołgowa. Teren zamkniety i strzeżony(teren budowy)ale w przyszłym tygodniu mam tam zapewniony wjazd to sprawdzę wszysto. Pozdro:)
Napisano
Firma rzeczywiście jako podwykonawca naruszyła procedury ale zrobiła to chyba w dobrej wierze . Dyrekcja firmy rozmawiała kilka dni temu z mediami Pomorskimi, ale zrobił się szum . I trochę nie zdrowej atmosfery ( wyścig szczurów) Sprawa trafiła do Konserwatora i podjął kroki zabezpieczające to jak na razie wirtualne znalezisko.
Pomorskie media starają się by to co znaleziono trafiło do tej placówki która zagwarantuje najlepsze warunki ekspozycyjne i remontowe.
I będą wywierać presje na takie rozwiązanie sprawy.
Mamy nadzieje że zabytek (jeśli jest) zostanie odpowiednio zabezpieczony.
Pozdr.
Oksio TPS
Napisano
Mietek z tego co raczyli mi powiedzieć nie chcą by to stanęło pod chmurka i czekało Bóg wie ile na remont . Bo to rodzi bardzo nie zdrowa atmosferę.
Napisano
Problem jest ze przynajmniej na Pomorzu nie ma placowki ktora by mogla przejac i zabezpieczyc obiekt (o ile jest takowy).
Czyli wchodza w gre ino placowki w glebi kraju.
Napisano
I własnie dlatego co powyżej stwierdzam publicznie, że z Oksiem mogę dyskutować, bo pisze konkretnie.
Dziękuję, to sporo wyjasnia.
Tym samym czytanie wypocin warsa przypomina , a jakże Archiwum X - tylko jest bradziej śmieszne niż wciągające.

A pojazd powinien zostać na Pomorzu. Jest gdzie, i jest komu zrobić.
Napisano
No jak zwykle, mężczyznę można poznać nie po tym jak zaczyna ale jak kończy". Czy ja się K....A doczekam jakiś konkretów czy znowu o d...e Maryni!!!
Napisano
Peter. Spokojnie. Ciśnienie Ci skacze, a to niezdrowo... ;)
No widzisz, jacy ludzie beznadziejni są. Szukają, niby coś tam znajdują, ale kryją się z tym po kontach i nikogo ze stosownych służb nie informują, lecą potem do wybranych dziennikarzy. Następnie jest gdzieś przeciek (dzięki Bogu) i afera gotowa. Konserwator wysyła ponoć inspektora do zbadania sprawy, ale bez sprzętu i widzisz co się dzieje. Burdel. I tyle... Jak to w Polsce.
Pozdrawiam
wars98
Napisano
Sprawy nalezy dopilnować bo konserwatorzy sa dobrzy ale w utrudnianu a nie pomaganiu doczepaija sie do byle g... i częto np paczki nie mogą przejść przez granicę bo to zabytek ! Jestem ciekaw jak będzie z tym ''cymś' 'w bagnie ale jesli sie rozgłosni to jest to cieżej zabrac komuś wiec na razie jest OK ;)
Napisano
Noooo dobraaa .. SZanowny Panie Bocian ..takie tematy powinny być w dziale ..Tylko dla ludzi ze zdrowym sercem"
;/ a na koniec się okarze że to jakiś chłop kupe śmieci zakopał albo jakiś inny sprzęt ;]
Napisano
Walczyły tu, w Trójmieście Pantery z 35 Pułku Pancernego 4 Dywizji Pancernej. Jakoś dziennik bojowy 4 DPanc. nie wspomina, że w Rusocinie poległa jedna z nich. Rusocin broniły: 35 Dywizja Piechoty i 542 Dywizja Grenadierów Ludowych ( wymieniam te dwie, bo nie widzę na mapie z 18 marca 1945 lini rozgraniczenia-chyba była nią szosa ). 4 Pancerna broniła się na wysokości Żukowa. Nie znalazłem żadnego potwierdzenia, że tym dywizjom podporządkowano jakieś Pantery z 4. Stawiam tezę, że w bagnie tkwi stary siewnik lub syrenka sołtysa. Zresztą dwa miesiące temu w czasie prac przy autostradzie na tym odcinku znaleziono aż 2 hełmy, 2 puszki pegaz i menażkę. Stan tych cudeniek był taki, że nikt na to się nie połakomił -zgnite totalnie. Teren był objechany ramami i magnetometrem i ...nic. Chyba, że to ściema z miejscem lokalizacji, w co też mocno wątpię. Może lepiej zająć się tym Tygrysem zakopanym w Oliwie? Ludzie ciągle o nim bajdurzą, ha, ha.
Napisano
Zdechl jakis tygrys w Oliwskim ZOO ,ze go zakopali?hahah
Ale general w. daje do pieca,zostaw choc resztki nadzieji chlopcom,oni tak bardzo chca wykopac jakas pantere lub tygrysa a ty z siewnikami wyskoczyles.Moze uda sie choc kosci tych kotow do muzeum oddac.
Napisano
Sytuacja się troszkę skomplikowała na skutek paru telefonów.
Kilku osobą puściły nerwy i rozpowszechniały informacje o przygotowaniach do sprzedaży „czołgu”. Co nawet skałę może poruszyć jak słucha to kilka razy dziennie.
Dla świętego spokoju objęto go (teren) dozorem Policyjnym.
Za kilka dni, na spokojnie Służby Konserwatorskie i media sprawdzą ten teren dokładnie.
Proszę kolegów o zachowanie spokoju . Konserwator miał dziś dość tego tematu.
Postaram się w miarę możliwości na bieżąco podawać wieści z terenu.
Pozdr.
Oksio TPS
Napisano
Dla rozweselenia i rozluźnienia tematu . Raz sprawdziłem jedno bajorko ( namiar z Forum)
W dobre ręce oddam siewnik, pług i ok. 2 ton drobnicy z gospodarstwa:-)
Pozdr.
Oksio
Napisano
...coś czuje w kościach ze bedzie nici bo jakiś bogacz na zachodzie sie obłowi:| ale ciekwawi mnie co to za czołg?? może jakies domysły co do typu??:D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie