grubas Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Witam.Dość często obserwuję to forum i nie da się niezauważyć, że duża część piszących tutaj ma chyba jakieś kompleksy związane z kolegą wars-em. Temat miał być związany z pojazdem znalezionym podczas budowy autostrady a już zmienia się w nagonkę na Niego. Kieruje Wami zazdrość, nienawiść, czy może jest to chęć ośmieszenia jego osoby?Czasami zanim coś napiszecie zastanówcie się nieco.Pozdrawiam.
ookami Napisano 27 Kwiecień 2006 Napisano 27 Kwiecień 2006 Witam! Miezskam bardzo blisko i o rzeczy dowiedziałem sie od osób tam pracujących. Podobno czołg i to niemiecki bo amo zabrane przez saperów to niemiecka czołgowa. Teren zamkniety i strzeżony(teren budowy)ale w przyszłym tygodniu mam tam zapewniony wjazd to sprawdzę wszysto. Pozdro:)
oksio Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Firma rzeczywiście jako podwykonawca naruszyła procedury ale zrobiła to chyba w dobrej wierze . Dyrekcja firmy rozmawiała kilka dni temu z mediami Pomorskimi, ale zrobił się szum . I trochę nie zdrowej atmosfery ( wyścig szczurów) Sprawa trafiła do Konserwatora i podjął kroki zabezpieczające to jak na razie wirtualne znalezisko.Pomorskie media starają się by to co znaleziono trafiło do tej placówki która zagwarantuje najlepsze warunki ekspozycyjne i remontowe.I będą wywierać presje na takie rozwiązanie sprawy.Mamy nadzieje że zabytek (jeśli jest) zostanie odpowiednio zabezpieczony.Pozdr.Oksio TPS
mietek Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 placówki która zagwarantuje najlepsze warunki ekspozycyjne i remontowe"Czyli gdzie?
oksio Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Mietek z tego co raczyli mi powiedzieć nie chcą by to stanęło pod chmurka i czekało Bóg wie ile na remont . Bo to rodzi bardzo nie zdrowa atmosferę.
mietek Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Problem jest ze przynajmniej na Pomorzu nie ma placowki ktora by mogla przejac i zabezpieczyc obiekt (o ile jest takowy).Czyli wchodza w gre ino placowki w glebi kraju.
oksio Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Na razie w tej kwesti konserwator MILCZY ? Stwierdził tylko że jego inspektorzy nic nie znaleźli.
wars98 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Oksiu. A niby czym? Coś czuję, że pojechali, popatrzyli, pogadali i w tył zwrot.
akagi Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 I własnie dlatego co powyżej stwierdzam publicznie, że z Oksiem mogę dyskutować, bo pisze konkretnie. Dziękuję, to sporo wyjasnia. Tym samym czytanie wypocin warsa przypomina , a jakże Archiwum X - tylko jest bradziej śmieszne niż wciągające.A pojazd powinien zostać na Pomorzu. Jest gdzie, i jest komu zrobić.
wars98 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Akagi. Jakoś sobie nie przypominam, byś zajmował się poszukiwaniami i wydobyciem - to może tak byś się nie udzielał, co?
Peter Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 No jak zwykle, mężczyznę można poznać nie po tym jak zaczyna ale jak kończy". Czy ja się K....A doczekam jakiś konkretów czy znowu o d...e Maryni!!!
wars98 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Peter. Spokojnie. Ciśnienie Ci skacze, a to niezdrowo... ;)No widzisz, jacy ludzie beznadziejni są. Szukają, niby coś tam znajdują, ale kryją się z tym po kontach i nikogo ze stosownych służb nie informują, lecą potem do wybranych dziennikarzy. Następnie jest gdzieś przeciek (dzięki Bogu) i afera gotowa. Konserwator wysyła ponoć inspektora do zbadania sprawy, ale bez sprzętu i widzisz co się dzieje. Burdel. I tyle... Jak to w Polsce.Pozdrawiamwars98
ariks Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Sprawy nalezy dopilnować bo konserwatorzy sa dobrzy ale w utrudnianu a nie pomaganiu doczepaija sie do byle g... i częto np paczki nie mogą przejść przez granicę bo to zabytek ! Jestem ciekaw jak będzie z tym ''cymś' 'w bagnie ale jesli sie rozgłosni to jest to cieżej zabrac komuś wiec na razie jest OK ;)
kutno Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Noooo dobraaa .. SZanowny Panie Bocian ..takie tematy powinny być w dziale ..Tylko dla ludzi ze zdrowym sercem" ;/ a na koniec się okarze że to jakiś chłop kupe śmieci zakopał albo jakiś inny sprzęt ;]
akagi Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 No i widzisz wars, jak ty mało wiesz ( to o wydobywaniu)ale temat i tak mnie nie grzeje i nie będę się produkował.
generał w. Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Walczyły tu, w Trójmieście Pantery z 35 Pułku Pancernego 4 Dywizji Pancernej. Jakoś dziennik bojowy 4 DPanc. nie wspomina, że w Rusocinie poległa jedna z nich. Rusocin broniły: 35 Dywizja Piechoty i 542 Dywizja Grenadierów Ludowych ( wymieniam te dwie, bo nie widzę na mapie z 18 marca 1945 lini rozgraniczenia-chyba była nią szosa ). 4 Pancerna broniła się na wysokości Żukowa. Nie znalazłem żadnego potwierdzenia, że tym dywizjom podporządkowano jakieś Pantery z 4. Stawiam tezę, że w bagnie tkwi stary siewnik lub syrenka sołtysa. Zresztą dwa miesiące temu w czasie prac przy autostradzie na tym odcinku znaleziono aż 2 hełmy, 2 puszki pegaz i menażkę. Stan tych cudeniek był taki, że nikt na to się nie połakomił -zgnite totalnie. Teren był objechany ramami i magnetometrem i ...nic. Chyba, że to ściema z miejscem lokalizacji, w co też mocno wątpię. Może lepiej zająć się tym Tygrysem zakopanym w Oliwie? Ludzie ciągle o nim bajdurzą, ha, ha.
jaca2003 Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 W Oliwie sa co najmniej 3 tygrysy i chyba jakaś pantera.pozdrawiam
newmc Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Zdechl jakis tygrys w Oliwskim ZOO ,ze go zakopali?hahahAle general w. daje do pieca,zostaw choc resztki nadzieji chlopcom,oni tak bardzo chca wykopac jakas pantere lub tygrysa a ty z siewnikami wyskoczyles.Moze uda sie choc kosci tych kotow do muzeum oddac.
oksio Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Sytuacja się troszkę skomplikowała na skutek paru telefonów.Kilku osobą puściły nerwy i rozpowszechniały informacje o przygotowaniach do sprzedaży „czołgu”. Co nawet skałę może poruszyć jak słucha to kilka razy dziennie.Dla świętego spokoju objęto go (teren) dozorem Policyjnym.Za kilka dni, na spokojnie Służby Konserwatorskie i media sprawdzą ten teren dokładnie.Proszę kolegów o zachowanie spokoju . Konserwator miał dziś dość tego tematu.Postaram się w miarę możliwości na bieżąco podawać wieści z terenu.Pozdr.Oksio TPS
oksio Napisano 28 Kwiecień 2006 Napisano 28 Kwiecień 2006 Dla rozweselenia i rozluźnienia tematu . Raz sprawdziłem jedno bajorko ( namiar z Forum)W dobre ręce oddam siewnik, pług i ok. 2 ton drobnicy z gospodarstwa:-)Pozdr.Oksio
Cronos Napisano 29 Kwiecień 2006 Napisano 29 Kwiecień 2006 ...coś czuje w kościach ze bedzie nici bo jakiś bogacz na zachodzie sie obłowi:| ale ciekwawi mnie co to za czołg?? może jakies domysły co do typu??:D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.