wojteks Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 WitamParę dni temu kupiłem sobie wykrywacz, zawsze mnie interesowało co siedzi w ziemi no i jeszcze naczytałem się tego forum, a więc wybrałem się na wykopki w miejsce położone między dwoma polami gdzie stał kiedyś stał jakiś poniemiecki dom, teraz jest tam durzo trwy i troce drzew. Problem tkwi w tym, że ktoś tam powycinał drzewa, i ktoś dziś zadzwonił na policję podając nr. mojego auta ze to niby ja powycinałem te drzewa. Przed chwilą była u mnie polcja zrobili małe przesłuchanie i musiałem wyjawić mój cel, trochę się gosciu śmiał i mówił że wykrywka to fajna sprawa, trochę pogadał spisał protokół i pojechał. Czy dobrze zrobiłem że powiedziałem że byłem testować wykrywacz?
wojteks Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 przepraszam za błędy nigdy ich nie robię ale to z wrażenia:)
Widdowmaker Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Z prawnego punktu widzenia nie powinni Ci robić problemów, bo tak naprawdę przecież posiadanie wykrywacza nie jest zakazane, ani jego użytkowanie. Jeśli:1. Nie naruszyłeś własniści2. Nie dokonałeś szkódTo nie można Cię ruszyc. Przyjechali, bo musieli. Nawet jeśli pokazałeś im wykrywacz, to co z tego? Masz i tyle. Własność to własność i nie żyjemy już w kraju, ze mogą Ci tego zakazać, czy zająć wykrywacz. Ścigane jest natomiast posiadanie materiałów niebezpiecznych i sprawnej broni z oczywistych względów, choć często przez poszukiwaczy przeklinanych. Nie masz się co obawiać.
wojteks Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 Dzięki za odpowiedź, już mi się humor polepszył:)
acer Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 po prostu jakiś mały kapuś dał cynka na niewinnego
igor02 Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Treaz pewnie będą wpadać co pewien czas na utynowe" kontrole. Smiert szpionom" czy jakoś tak.
suchy ss Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 u mnie tez byli ale przed swietami:D, popatrzyli, pogadali i poszli, a jak wychodzili to jeden powiedzial zebym sie niechwalil bo oni nie chca znowu na daremno do mnie jechac:D
THOMEKK Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Spokojnie-to nie Białoruś ;-), że za wykrywacz pójdziesz do ancla;-)Po prostu ktoś nadgorliwy nie wiedział co robisz, więc zadzwonił na Policję, że zniszczyłeś rzekomo drzewka;-)Ludzie mają czasem różne wyobrażenia i lubią widzieć to, czego nie było, a gdy coś się dzieje konkretnego, że trzeba o tym poinformować, to wówczas tego nie widzą...Znam to, bo te tematy są mi znane z racji firmy", w której pracuję:-)
Podziemny_Kosmos Napisano 20 Kwiecień 2006 Napisano 20 Kwiecień 2006 Wojteks - przynajmniej następnym razem jak cię spotkają to będa wiedzieli że to tylko en od wykrywacza" a nie jakiś złodziej drewna
wojteks Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 No to prawda teraz o to to mnie nie posądzą:) Mogę już chyba spokojnie chodzić po lasach
suchy ss Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 spokojnie to bym nie powiedzial:D zostaje jeszcze straz lesna, lesniczy:(, ale mam nadzieje ze lesniczy u Ciebie jest taki sam jak u mnie:D, jak raz szlem na wykopki w lesie to spotkalem ich kilku:D mieli jakis iwak"w srodQ lasu na 2 samochody terenowe i traktor:D, wtedy to sami mi powiedzieli gdzie mam szukac:D a o zadnym pozwoleniu to nawet nie pomysleli:P
Czarek Napisano 21 Kwiecień 2006 Napisano 21 Kwiecień 2006 hm...teraz już możesz byc a cenzurowanym"z powodu wykrywki...nic strasznego jeśli tylko nie będziesz trzymać w domku wykopkowych karabinów itp-bo może nic się nie stac,ale mozesz też być zakwalifikowany jako potencjalny bandyta"i za jakiś roczek lub 2 miec kontrolę (prewencyjną-w celu żeby wykazać się że kogoś złapali)od niebieskich panów....ps.życzę sukcesów z wykrywką-pochwal sie jak znajdziesz coś fajnego i ezpiecznego":)
wojteks Napisano 21 Kwiecień 2006 Autor Napisano 21 Kwiecień 2006 Na razie to nic ciekawego nie znalazłem tylko sam złom, ale mam nadzieję że przyjdzie czas kiedy znajdę jakieś fajne fanty, tylko jeszcze muszę zrobić dobre rozeznanie w terenie:)Jak coś znajde to na pewno się pochwalę.Pozdrawiam
01dalton Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 Witam . Samochodem na wykopki ? Lepiej nie jeżdzić ( o ile jest taka możliwośc ) , ja tam wole rower - jestem bardziej anonimowy no i numerów nie spiszą . Jeszcze mnie nigdy na rowerze nie zatrzymali do kontroli , a samochodem owszem i to nie raz . Pozdrawiam .
Asia K Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 BEZ URAZY ALE CO TO FORUM DLA ZLAMANYCH SERC?
sexo Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 asia, my tu mamy kolko wzajemnej adoracji i wyplakiwania sie, milo ze do nas dolaczylas, mozesz sie u nas wyplakac :)sluze piersia i recznikiem :)a co do przeszukan, nie spodziewam sie, bo ojciec takiego numeru mi nie wywynie :)ale nieoznakowana przybudowke w piwnicy bede stawial :)
arekp71 Napisano 22 Kwiecień 2006 Napisano 22 Kwiecień 2006 witampowiększysz trochę statystyki, procenty i inne pierdołytrzymaj sięArek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.