feeder Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 Wczoraj mój starszy syn znalazł manierkę. Jest ona nieco większa niż feldflasche. Tak na oko pojemność ok. 1 - 1,2l. Z kształtu podobna do standardowej ff. Materiał: aluminium. Na zdjęciu po prawej.
Domino(*) Napisano 18 Kwiecień 2006 Napisano 18 Kwiecień 2006 Produkowano oprócz standardowej Feldflasche 31 (0,8 L) jeszcze 2 rodzaje manierek o powiększonej pojemności, mianowicie dla sanitariuszy (1,5 L) oraz dla oddziałów górskich (1 L).
Domino(*) Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Niestety nie mam pojęcia, mam menażkę z tej samej wytwórni.Może ktoś inny będzie wiedział?
feeder Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Napisano 20 Kwiecień 2006 sygnatury i ich zdjęcie są opisane w drugim poście
imperorr Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 napisz sygnatury bo zdjecia laduja sie wieki
Towarzysz Iwan Napisano 19 Kwiecień 2006 Napisano 19 Kwiecień 2006 Labeflasche für Gebirgsjäger?Labeflasche byłą większa od standartowej, przeznaczona była dla Kawalerii, GJ i sanity.
feeder Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 Wczoraj mój starszy syn znalazł manierkę. Jest ona nieco większa niż feldflasche. Tak na oko pojemność ok. 1 - 1,2l. Z kształtu podobna do standardowej ff. Materiał: aluminium. Na zdjęciu po prawej.
feeder Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 Posiada sygnatury RFI (duże litery). Pod literką F widoczna sygnatura, która w zależności od kąta patrzenia wygląda jak 1 lub 4. Nie wykluczam, że była tam jeszcze jedna cyfra. Na zakrętce śladowe ilości zielonej farby.
feeder Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Napisano 18 Kwiecień 2006 Zdjęcie ilustrujące różnice w objętości manierki oraz w średnicy nakrętki i sygnaturach (ta do identyfikacji po lewej).
Pytanie
feeder
Wczoraj mój starszy syn znalazł manierkę. Jest ona nieco większa niż feldflasche. Tak na oko pojemność ok. 1 - 1,2l. Z kształtu podobna do standardowej ff. Materiał: aluminium. Na zdjęciu po prawej.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.