Skocz do zawartości

Bzura 2006 nadchodzi!

Rekomendowane odpowiedzi

ja od czasu ostatniej imperezy na Wyrach leczę kolano, gdyż odnowiła się stara kontuzja łękotki...szkoda, że nie doczekałem z tym do Bzury i dałem się operować tydzień temu - bo tak to by mnie OKW skierowało do leczenia jak dziadka i poleżałbym np w Cortina d`Appezzo ;) No a w najgorszym wypadku byłbym realistyczną ofiarą tej bitwy ;)
Pozdrowienia dla wszystkich chłopaków - szczególnie AA7
Krzysiek

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
o ile mnie pamięć nie myli to w 2003 w podobnej sytuacji był Karol Kurowski z Cytadeli - noga w gipsie od biodra do stopy .
Przyjechał na Bzurę na kulach i był częścią widowiska jako ranny na wozie taborowym w samym środku wojennej zawieruchy"

Witam wszystkich serdecznie!

Niestety stowarzyszenie Pomerania 1945 nie pojawi sie na tegorocznej inscenizacji bitwy nad Bzurą. Przypominam że nasza grupa specjalizuje się w odtwarzaniu zołnierzy Waffen-SS z końcowego okresu wojny. Tym samym nasi członkowie posiadają mundury typu M40,M42,M43. W zeszłym roku wystapilismy w wypozyczonych z firmy Hero mundurach M36 z odpowiednimi obszyciami dla odtwarzanej przez nas formacji na Bzurze, czyli pułku Adolf Hitler dywizji LASSAH. Niestety w tym roku z przyczyn od nas niezaleznych nie moglismy wyporzyczyć takich mundurów. Staramy się stawiać wysoko porzeczkę profesjonalizmu w inscenizacjach historycznych w których bierzemy udział. Tym samym zadecydowaliśmy że bez odpowiednich dla tego okresu historycznego wysokiej jakości kopii mundurów nie możemy wystąpić w tej rekonstrukcji.

Pozdrawiam wszystkich uczestników inscenizacji Bzura 2006. Życzę udanej rekonstrukcji i wspaniałych wrażeń.

Marek-Pomerania 1945

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie