Skocz do zawartości

Bzura 2006 nadchodzi!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja od czasu ostatniej imperezy na Wyrach leczę kolano, gdyż odnowiła się stara kontuzja łękotki...szkoda, że nie doczekałem z tym do Bzury i dałem się operować tydzień temu - bo tak to by mnie OKW skierowało do leczenia jak dziadka i poleżałbym np w Cortina d`Appezzo ;) No a w najgorszym wypadku byłbym realistyczną ofiarą tej bitwy ;)
Pozdrowienia dla wszystkich chłopaków - szczególnie AA7
Krzysiek
  • Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
o ile mnie pamięć nie myli to w 2003 w podobnej sytuacji był Karol Kurowski z Cytadeli - noga w gipsie od biodra do stopy .
Przyjechał na Bzurę na kulach i był częścią widowiska jako ranny na wozie taborowym w samym środku wojennej zawieruchy"
Napisano
Witam,

Cóż powiedzieć, za kilka godzin ruszamy. Życzę wszystkim szczęśliwego dojazdu.

Do zobaczenia
Willi

P.S. Panowie będący w marszu, uważajcie, bo wiecie, niemiecki garnizon już od jutra w gotowości :-)))
Napisano
Ahhh .... jutro caly dzien przygotowan ,zaladunek sprzetu ,pozegnania z rodzina .... a w piatek rano wyjazd na front!!! Bedzie sie dzialo

P.S.Caly rok na to czekalem

Pozdrawiam i do zobaczenia an miejscu
Napisano
A kiedy będzie się najwięcej działo"? Pytam, gdyż napisaliście, że 15-17, a na plakacie jest 17 - tak więc czy w niedzielę warto jeszcze przyjechać?
Napisano
15 przyjazd i spotkanie owarzystwa" przy ognisku, 16 to przede wszystki dzien dla" rekonstruktorow (proby, gra terenowa), 17 uroczystosci (rano) i potem inscenizacje ...
Napisano
Witam wszystkich serdecznie!

Niestety stowarzyszenie Pomerania 1945 nie pojawi sie na tegorocznej inscenizacji bitwy nad Bzurą. Przypominam że nasza grupa specjalizuje się w odtwarzaniu zołnierzy Waffen-SS z końcowego okresu wojny. Tym samym nasi członkowie posiadają mundury typu M40,M42,M43. W zeszłym roku wystapilismy w wypozyczonych z firmy Hero mundurach M36 z odpowiednimi obszyciami dla odtwarzanej przez nas formacji na Bzurze, czyli pułku Adolf Hitler dywizji LASSAH. Niestety w tym roku z przyczyn od nas niezaleznych nie moglismy wyporzyczyć takich mundurów. Staramy się stawiać wysoko porzeczkę profesjonalizmu w inscenizacjach historycznych w których bierzemy udział. Tym samym zadecydowaliśmy że bez odpowiednich dla tego okresu historycznego wysokiej jakości kopii mundurów nie możemy wystąpić w tej rekonstrukcji.

Pozdrawiam wszystkich uczestników inscenizacji Bzura 2006. Życzę udanej rekonstrukcji i wspaniałych wrażeń.

Marek-Pomerania 1945
Napisano
Marku, nie ważne czyja wina ( choc wszyscy wiemy doskonale) , fakt że mundury z Adolf Hitler sie rozpłynęły.
Myslimy o was cieplo i pozdrawiamy.
Mam ndzieje, że zobaczymy sie za rok.

Jacek akagi" Haber
Napisano
Gdzie i komu zgłaszamy swoje obecność po przybyciu?
Niestety większość mojej grupy przyjeżdża w sobotę rano...

Pozdrawiam, Mariusz
Napisano
najpóźniej na 12.00 bo potem nie wiedziesz do Brochowa. Po prostu to jest mała wieś z jedna ulica przez całą długości i się zapcha.
  • 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie