FritzX Napisano 11 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Witam,wszystkie grupy rekonstrukcyjne, pasjonatów militariów i umundurowania, stowarzyszonych i wolnych strzelców, zapraszam do Modlina na wiele ciekawych imprez:1. Spotkanie nad Łabą (22-23 kwietnia), potrzebni amerykanie.2. Od Wikingów do Iraku (01-03 maja).3. Obrona Berlina(Zdobycie) (20-21 maja)Każdemu gwarantujemy wolny wstęp i nocleg pod warunkiem - trzeba być umundurowanym.W sprawie szczegółów kontakt: bubci@wp.pl albo gadu-gadu: 1812935. Jeszcze raz zapraszamy wszystkich - naprawdę warto!Pozdrawiam,Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Opowiedz cos o tym Berlinie-Modlinie pod koniec maja? Co to za impreza? Kto ma tam być i jakie atrakcje są przewidziane?Bo z tego twojego krótkiego teksciku nic nie wynika. Chyba nie chcesz być tam sam!!!pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FritzX Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Pod koniec maja będzie zdobywanie Berlina-Modlina przez Armię Czerwoną i LWP. Imprezę organizuje fundajca Park Militarny Twierdza Modlin.Napewno będą stali bywalcy wszystkich imprez i giełd w Modlinie. Z grup GRH ze strony niemieckiej będzie Żelazny Orzeł, z drugiej strony grupa Kampinos (jako AC i LWP) i wielu wolnych strzelców, bawiących się w rekonstrukcje indywidualnie. Na terenie TM są też stałe militarnotematyczne wystawy i ekspozycje. Posiadamy całkiem niezły park samochodowo-motorowy, szczegółnie pojazdy niemieckie. W niedalekiej przyszłości pozyskamy kilka pojazdów amerykańskich i radzieckich. Nie ukrywam, że chcielibyśmy żeby w imprezie brała udział jak największa liczba rekonstruktorów z obydwu stron. Z atrakcji napewno będzie profesjonalna pirotechnika, broń hukowa z filmówki oraz nowy nabytek T34. Tak jak napisałem wcześniej, każda umundurowana grupa ma wejście i nocleg za darmo w historycznych objektach Twierdzy Modlin. Więcej szczegółów i zdjęć na . Moim zdaniem umocnienia i fortyfikacje TM tworzą wspaniały klimat na różnego rodzaju rekonstrukcje.Zapraszamy wszystkich, może być to całkiem udana impreza.Pozdrawiam,JarekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 14:40 20-04-2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Witam !Byłem dzisiaj na rekonstrukcji Spotkania nad Łabą". Wg scenariusza miało rozpocząć się o 13.00. Wobec tego byłem na miejscu 12.45. I co ? I gówno - już było po rekostrukcji. Dzięki za niesamowite wrażenia :-/Pozrdo !P.s. Ale wczoraj ( w sobote ) kapela dała niezłego czadu - mimo złej pogody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancer Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 no postepy było widać!! była filmówka, i cos tam hukneło...Wielkie gratulacje dla ruskich.... swietne sceny zwłaszcza w zdobytym obozie, jescze raz gratuluje... spotykamy sie na fortach 23 czerwca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 fotki:http://poloniamilitaris.pl/index.php?tryb=news&id_news=429 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancer Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 mam krótki filmik ok 2-3 mb (ok 4 min)moge komus podeslac zeby go zamiescil do sciągniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 To w tym roku wpuszcza na forty w Warszawie Armie Czerwona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancer Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 raczej LWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 Cos mi smignęło koło ucha, że na ten koniec maja to wybiera się do was spora grupa niemiaszków. Byłoby chyba smiesznym, że poddadzą się oni kilku ruskim. Czy więc będzie SMIESZNO i STRASZNO", a historia wykręciła wam numer.Bujta się RUSKI!!! Nie zdobędziecie Berlina w 2006 roku!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał ł Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 było na żywo w TVN24 - kilka wejść w serwisie informacyjnym, w tym fragment walk live. Może na stałe media mocniej się zainteresują rekonstrukcją?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancer Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 20 maj to wyry sporo niemców tam jedzie wiec tłoczno nie bedzie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 To prawda, ale Wyry i Berlin to różne okresy w historii II wojny. A wiem że jest kilka grup niemieckich które odtwarzają tylko lata 44-45 i nawet nie mają kurtek wzoru M36 tylko pózniejsze. Więc na pewno na Wyry się nie wybierają. To samo przecież z wrzesniowcami. I w związku z tym pytanie do autora postu:Czy są już jakies zgłoszenia od grup reko?A jesli tak to kto i w jakiej sile zamierza się tam pojawić?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Zdaje się, że w Wyrach oprócz walk z Wrzesnia ma być temat Monte Cassino + jakaś Normandia. Chyba, że się mylę. Z tego, co widać na fotach na www.poloniamilitaris.pl, to różnica pomiedzy Ardenami" a Łabą" to śnieg, który stopniał i kilku Rosjan zamiast Amerykanów. Nawet Opel stoi w tym samym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysio1968 Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Tutaj http://odkrywca.pl/index1.php?action=aktualnosci&modlin=1 jest wyraźnie napisane , że rekonstrukcja miała być o 12-teja jeśli idzie o fotki to sporo jest tutaj http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=86&art_id=212 - pod tekstem jest link do galerii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszan Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 WitamŻeby rozwiać wątpliwości w Wyrach pojawią się następujące stowarzyszenie i grupy rekonstruujące formacje niemieckie:- SRH AA7- GRH 1 Fallschirmjäger Regiment- GRH Festung Breslau - SRH Śląsk Cieszyński- SRH Wrzesień 39 (sekcja niemiecka)Lista grup już jest zamknięta i nie przyjmujemy nowych zgłoszeń.PozdrawiamPiotr AdamczykStowarzyszenie „Pro Fortalicium” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Uchacha. Czy cos wiadomo o Modlinie-Berlinie pod koniec maja?Kto jedzie? Kto będzie?Czarna magia, nikt nic nie wie, a do reko tylko 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 Witam.W Modlinie? He he he, jak zwykle kicha.Byłem 3-go Maja w twierdzy na zlocie" od wikingów do iraku. Taka kupa, że głowa mała. Szkoda mi było tych kilku złociszy za wstęp. Atakcji full - głównie chyba to puknięcie z armatki o 12.00 he he he. Jak tak dalej pójdzie to długo nie zawitam na modlinowych imprezach".PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steffanos Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 kolego kopi! nie przesadzjmy! i nie popadajmy w paranoję! jaka kicha?! raz byłeś w maju, gdzie nie było żadnego reko tylko tzw sofcik i odrazu kicha"! próbujemy coś zrobić i nie jest odrazu łatwo! ale nie oceniaj tego jako kichy! bo to nie jest konstruktywna krytyka tylko badziewne malkontentctwo! ...no chyba, że brałeś udział w jakiejś inscenizacji i uważasz, że było marnie!ale błagam nie pisz, że bała kicha bo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 krytykowac najłatwiej, szczegolnie z łapami w kieszeni! ja byłem w modlinie w lutym, a teraz wybieram sie z jedna z grh i wiem ze bedzie pyszna zabawa! pzdrbarnaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 Witam.Steffanos, to po co piszecie w necie, że będzie git impreza a nie softowe spotkanko. Pojechałem do Modlina z całą rodziną i kolega też z rodziną bo miało byś fajnie. A specjalnie szukaliśmy atrakcji dla dzieciaków. No i trochę nam miny zrzędły i dzieciakom też jak tam weszliśmy. Po 15 minutach śmigaliśmy na Starówkę.W Modlinie jestem prawie na każdej giełdzie i lepiej właśnie jesteście przygotowani pod wzglęgem ilości stoisk i innych atrakcji (inscenizacji) na giełdach niż zorganizowaliście się na 1-3 maja. I właśnie to mnie wkurzyło.A ogólnie cieszę się, że w końcu Twierdza zaczyna po tylu latach ożywać, w wielkich bólach ale zawsze. I za to trzymam kciuki.Bez urazy.PozdrawiamKopi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.