Skocz do zawartości

Zakopane skrzynie.

pretorian(L)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Dostałem informacje gdzie mniej więcej zakopane są skrzynie (pozostałości po wojskach Hubala).Posiadam wykrywacz ace 150,nie nadaje sie na poszykiwania militarii ze względu na zasięg.Czy ktoś ma wykrywacz na taki skarb??
Napisano
Sorki,oddziale.Mój konik to monety,jednak wyobraźnia mi ruszyła jak znajoma starsza osoba powiedziała mi gdzie są skrzynie.ALE NIE MAM WYKRYWACZA do zlokalizowania skrzyni!!
Napisano
Napisałem mniej więcej.To było 60 lat temu.Znajomy nie wie dokładnie w którym miejscu.Jakaś polana za lasem.Teraz mogą tam rosnąć drzewa niebył tam od tamtej pory.Chciałem skorzystać z pomocy innych poszukiwaczy dysponującymi lepszymi wykrywaczami.
Napisano
A temu znajomemu to dopiero teraz chce się kopać te skrzynie , przez 60 ostatnich lat nie chdził ze szpikulcem nie szukał ,dziwne ....Ale lepsza taka adrenalinka niż żadna.Pozdro...
Napisano
Kiedyś u pewnego dziadka za stodołą przez kilka dni szukałem metalowych skrzynek z amunicją,dziadek był pewien na 1000% że te skrzynie AK-owcy zakopali ,ale na śmierć zapomniał że przed powstaniem warszawskim zostały wydobyte i przewiezione do stolicy .Teraz do takich opowieści podchodzę bardzo ostrożnie . A co do spzętu to HS3 z cewką 37cm powinien wystarczyć .Miednica śr.60cm z 150cm 2 godz kopania,myślę że nikt tego głębiej nie zakopał, bo to i czasu szkoda i po co.Pozdro...
Napisano
To musiałeś mieć minę - dół jak grób, ręce po łokcie, pot perlisty, a tu wyszło że jeszcze w wojnę je wyciągnęli.
Napisano
widze ze do pomocy chętnych a chętnych he-pozdro a moze który mnie tak by chciał pomóc i pokazał jakieś dobre miejsce he-juz słysze brecht-pozdro
Napisano
Ja ci życzę żebyś faktycznie znalazł co chcesz znaleźć.
Żebyś nie mówił że sami złośliwcy.

Sam niestety nie znam miejsc z zakopanymi skrzyniami na pewniaka.

Kiedyś myślałem że trafiłem skrzynkę amunicyjną - ale tylko okazały się resztki blach po niej. Może kiedyś znajdę jakąś.
Pozdrawiam
Napisano
Sprawdzić trzeba!To nieulega wątpliwości ,ale na spokojnie .Sam znam kilka legend o Hubalu jaki to był z niego pies na baby, a ile to kasy po lasach nazakopywał, panie kochany...Legenda z czasem się rozrasta a prawdy w niej coraz mniej.Lecz jak coś znajdziesz daj znać.Życzę ci tego .Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie