pretorian(L) Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam.Dostałem informacje gdzie mniej więcej zakopane są skrzynie (pozostałości po wojskach Hubala).Posiadam wykrywacz ace 150,nie nadaje sie na poszykiwania militarii ze względu na zasięg.Czy ktoś ma wykrywacz na taki skarb?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 skrzynia to smętek powinien pomóc. albo rama Whitesa TM-808. Wojskach Hubala ? Chyba jego oddziale ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorian(L) Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Sorki,oddziale.Mój konik to monety,jednak wyobraźnia mi ruszyła jak znajoma starsza osoba powiedziała mi gdzie są skrzynie.ALE NIE MAM WYKRYWACZA do zlokalizowania skrzyni!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Weź chociaż ze sobą aparat fotograficzny jak będziesz kopał takie skarby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Czegoś tu nie rozumie jeżeli wiedzą gdzie zakopane to po co ci wykrywacz ??wykopiesz ze trzy doły to trafisz -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorian(L) Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisałem mniej więcej.To było 60 lat temu.Znajomy nie wie dokładnie w którym miejscu.Jakaś polana za lasem.Teraz mogą tam rosnąć drzewa niebył tam od tamtej pory.Chciałem skorzystać z pomocy innych poszukiwaczy dysponującymi lepszymi wykrywaczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam.Jesli potrzebujesz pomocy daj znac na e-mail.Pozdr.A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 60 lat to już zamiast polany może być las jak się patrzy. Drzewostan że hej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Zamiast lepszego wykrywacza może ci się przydać szpikulec.Kiedyś tym sposobem szukano zakopanych depozytów.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monti Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Zdjęć nie rób bo to tylko dowód w sprawie jak ktoś uprzejmy się przyczepi :)powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 A temu znajomemu to dopiero teraz chce się kopać te skrzynie , przez 60 ostatnich lat nie chdził ze szpikulcem nie szukał ,dziwne ....Ale lepsza taka adrenalinka niż żadna.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Nie wiesz jak to jest:stare skrzynie to jak skrzypce i wino- im starsze tym bardziej wartościowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Jak głęboko?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorian(L) Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Witam.To nie do mnie pytanie tylko do tych co zakopywali.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 Tak pytanie jest do tego dziadka,który jak zakopywali skrzynie mógł mieć 10-12lat.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLESZCZnr1 Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 moge pomóc, mam TM 808 pisz na maila kleszcz321@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Kiedyś u pewnego dziadka za stodołą przez kilka dni szukałem metalowych skrzynek z amunicją,dziadek był pewien na 1000% że te skrzynie AK-owcy zakopali ,ale na śmierć zapomniał że przed powstaniem warszawskim zostały wydobyte i przewiezione do stolicy .Teraz do takich opowieści podchodzę bardzo ostrożnie . A co do spzętu to HS3 z cewką 37cm powinien wystarczyć .Miednica śr.60cm z 150cm 2 godz kopania,myślę że nikt tego głębiej nie zakopał, bo to i czasu szkoda i po co.Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 To musiałeś mieć minę - dół jak grób, ręce po łokcie, pot perlisty, a tu wyszło że jeszcze w wojnę je wyciągnęli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 To są tzw.,,opowieści dziwnej treści'',a głupi człowiek wierzy i kopie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 widze ze do pomocy chętnych a chętnych he-pozdro a moze który mnie tak by chciał pomóc i pokazał jakieś dobre miejsce he-juz słysze brecht-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pretorian(L) Napisano 15 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Macie jakiś cel wtym,że podcinacie skrzydła"? Czy to jest w waszej naturze negować wszystko? A przecież w naszym hobby najważniejsza jest wiara!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Ja ci życzę żebyś faktycznie znalazł co chcesz znaleźć.Żebyś nie mówił że sami złośliwcy. Sam niestety nie znam miejsc z zakopanymi skrzyniami na pewniaka. Kiedyś myślałem że trafiłem skrzynkę amunicyjną - ale tylko okazały się resztki blach po niej. Może kiedyś znajdę jakąś.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 15 Kwiecień 2006 Share Napisano 15 Kwiecień 2006 Sprawdzić trzeba!To nieulega wątpliwości ,ale na spokojnie .Sam znam kilka legend o Hubalu jaki to był z niego pies na baby, a ile to kasy po lasach nazakopywał, panie kochany...Legenda z czasem się rozrasta a prawdy w niej coraz mniej.Lecz jak coś znajdziesz daj znać.Życzę ci tego .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.