dream28 Napisano 9 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2006 czytałem jakiś nieduży artykuł na ten temat i mnie bardzo zainteresowało... jesli macie jakies informacje zdjecia itd. to bardzo prosze o zamieszczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Po I wś zdaje się całkowicie zdemilitaryzowany a potem nie wiem ale flota miała inne bazy więc pewnie tylko pola minowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiciu_r Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Z książki I wojna światowa na morzu mam tylko to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Jest taka dwu-częściowa książka Hicheseefestung Helgoland" - sporo zdjęć, map, schematów - niestety prawie wszystko to już historia - materiały wybuchowe czynią :( cuda.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wars98 Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Witam!Helgoland to przykład rozbrojenia przez wysadzenie.Pozdr. wars98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 9 Kwiecień 2006 Share Napisano 9 Kwiecień 2006 Ktoś, kiedyś, gdzieś :)określił taki sposób dbania o zabytki jako metodę konserwatorską a'la LWP zielony czynnik" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dream28 Napisano 10 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2006 no z tego co czytałem to było tam około 15 km tuneli wydrążonych w skale i wpływały tam łodzie podwodne a bombardowania nie dały żadynych efektów...dopiero wysadzenie pomogło....szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forteca Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 Zakup te pozycje, choćby tutaj:http://www.moduni.de/product_info.php/products_id/1005866i wszystko będzie jasne. OP wpływały do normalnego schronu dla OP, nie w skałe (to nie Szwecja). Bombardowania dały jak najbardziej efekty, niszcząc cały sytem obronny wyspy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 11 Kwiecień 2006 Share Napisano 11 Kwiecień 2006 http://www.deutsche-marinegeschichte.de/u-bunker.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stempel11 Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 Kontynuując wątek: notka zamieszczona w Głosie Narodu", dzienniku częstochowskim, z dn. 21.06.1947 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stempel11 Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 notka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.