Skocz do zawartości

HS 4 w drodze :)

Khorne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Miałem przyjemność rozmawiac w ostatnich dniach z panem H. Smętkowskim HS 4 jest joz dopracowany. niestety narazie tylko na papierze. Z powodu braku czasu pan Henryk niezna dokładnego terminu wdrorzenia HS 4 do produkcji.
Napisano
Nie chcę psuć humoru, ale dwa lata temu jak rozmawiałem z p. Smętkowskim to sytuacja była podobna. Teoretycznie wszystko gotowe, w praktyce brak czasu. (Także na testy prototypu). A nawet było lepiej bo wspominał o 2 różnych konstrukcjach (plażowiec" i następca HS).
Także.... nie wiem czy brody nam nie wyrosną do samej ziemi zanim doczekamy.
Napisano
Jesli HS-4 nie będzie miał roziwniętej dyskryminacji, to pozostanie w cieniu Rutusa.
Cóż, w ostatnim czasie przybyło sporo dobrego sprzętu w rozsądnych cenach i poprzeczka znacznie wzrosła, oczywiście ku uciesze poszukiwaczy.
Napisano
witam szanowny panie wykrywacz statyczny nie może mieć dobrej dyskryminacji w wykrywaczach tego typu jest porównywana amplituda a zasięg zalerzy od jej wielkosci dyskryminacja (wielkościowa)wykrywacze tego typu mają zasieg kosztem dyskryminacji natomias jesli chodzi o dynamiczne to poruwnywana jest faza a wielkośc amplitudy nie ma znaczenia zasięgi są niskie ale dyskryminacja jest lepsza w połączeniu z filtrami można uzyskać wiele mało tego od częstotliwości zalerzy wieksza selektywność co do zasiegu bedzie on mały (amplituda dynamika to około 6Vpp)w stosunku do wykrywacza statycznego (amplituda wynosi 18...36Vpp )na temat kostrukcji wykrywaczy polski możemy porozmawiać znam je dość dobrze wszystkie i moge je opisać
Napisano
Wooow az taka wiedzą niedysponuje, wiem ze HS 3 jest dobry i niepotrzebuje reklamy jak reszta sam sie zareklamował swoimi osiągami, w temacie jestem od niedawna moja specjalizacja to mechanika samochodowa a nie eloktronika, jak będe miał jakies info na temat HS 4 dam znac.
Napisano
Trochę z innej beczki :

Żaden z polskich producentów - Smętkowski, Rutyna, itd. nie pokusi się nigdy o stworzenie czegoś takiego jak Whites TM- 808 ? z takimi zasięgami ?
Czyli ramy. Dlaczego ? nie opłaci się ?
Napisano
Cóż, to się dowiedziałem.
Czytając posty trudno jednak porównywać reputację HS czy rutusa do Geoscana. Tak tylko pytam, ale może jest inaczej.
Napisano
Właśnie zauważyłem. Mam nadzieję że zasięgi następnego HS będą jeszcze większe. I innych producentów. I ceny będą polskie".
Szkoda, że Whites TM, to chyba prawie 4000 PLN :((
Rodzina by zabiła.
Pozdrawiam
Napisano
Do Panów acer i Henryko mnie kobieta zabije za noego smętka. Mimo to zaryzykuje. Co do lepszych wykrywek to sie nawet niewypowiem bomnie poprostu niestac :(
Napisano
opss nowego :( . A co do tego pokuszenia sie to podejzewam ze nietworza bo cena by byla 8 000 a nie 4 000 ja znam nasze polskie realja.mutne ale prawdziwe. Trzeba sie cieszyc tym co jest
Napisano
Znam ten ból, dlatego pisałem o polskich nowościach.

Ciekawe jaka będzie przybliżona cena HS-4 ?

Bo chyba takie rzeczy w najbardziej realnym zasięgu oprócz zasięgu wałka do ciasta żony ;)
Napisano
A czy wszyscy muszą mieć w swojej ofercie wykrywacze tego typu ? , jakoś np. nie zauważyłem aby w ofercie Tesoro czy Minelaba były wykrywacze ramowe :)

pzdr.
Napisano
Pożyjemy, zobaczymy. Nie ma co się podniecać na wyrost.

Odnośnie ramówek Minelaba czy Tesoro. Skoro firmy te produkują wykrywacze kolorowo-monetkowe, to do czego miałyby służyć ramowe ? Do szukania bumerangów w Australii i łuków w USA ? Wydaje mi się, że na rynek europejski nie będą celowo robić ramówek bo im się to nie opłaci. Za duża konkurencja, za mały popyt.
  • 1 year later...
Napisano
No nie mówcie panowie że za HS-3 820zł to drogo,bez przesady,miałem nowego i sprawdził sie.A i po roku traci minimalnie na wartości.Obserwowałe kilka aukcji z ciekawości i 2 letnie sprzety sprzedawały sie od 680-780zl.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie