VASILI Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 jak skończysz robote przy nim to podeślij foty :D jestyem ciekawy coś ty z nim zrobił : D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 W wypadku najmniejszych wątpliwości czy to bezpieczne" należy się tego czymprędzej pozbyć.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 Znajdź tego co ci to sprzedał wsadź mu to w kieszeń i pociągnij za zawleczkę to zobaczysz. ps.Sprawdź przedtem jak wygląda jego kobita bo najprawdopodobniej będziesz musiał zastąpić faceta w niektórych małżeńskich obowiązkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puzel Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Na jednym forum (niepowiem na jakim bo to mogłaby być reklama :]) Powiedziano mi ze jest całkowicie bezpieczny ponieważ nieposiada materiału iniciującego - MWI, jedyne co moze być sprawne to spłonka i ścieżka opóźniająca, foto pokazuje czego brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puzel Napisano 13 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2006 i jeszce w przekroju - MWI jest poniżej czerwonej kreski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 Dzizus bezpieczne.Bo urwie tylko paluszki?Idż chłopie na to forum poszukaj moze jest instrukcja rozbrajania innych atrakcji?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 PRZYPOMINAM NIC NA FORUM NIE ROZBRAJAMY!!!!!!Jak coś jest wzbudające wątpliwości trzeba się tego czymprędzej pozbyć!!! Zaprzestańcie dywagcji w tym temacie!!! Inaczej zamykam wątek.W tym wypadku wypowiadam się jako moderator.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 13 Kwiecień 2006 Share Napisano 13 Kwiecień 2006 dlatego lepiej poszukać ćwiczebnych zapalników - czasem sie trafiaja na aukcjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puzel Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Udało mi się dzisiaj go rozkręcić. Nie było to żeczą prostą ale dałem rade, troszke zmasakrowałem opóźniacz, ale jeszcze coś z niego będzie :]. Części wrzuciłem do elektrolizy, jako elektrolit dałem kreta no i jestem zadowolony. Na łyżce ukazały się sygnatury 03-86 i UZRGM. Zapalnik i szyszke pomaluje lakierem bezbarwnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puzel Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Dołączam foto. Pomalowałem go lakierem bezbarwnym Nitrolak.Zrobiłem to już jakiś czas temu ale dopiero teraz mam aparat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puzel Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2006 zdjęcie nr. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsonek Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Witam.Kupiłem na allegro zużyty zapalnik od granatu i mam problem a mianowicie opużniacz był zardzewiały więc delikatnie wyczyściłem go papierem ściernym przez kilka dni wygłądało bardzo fajnie lecz potem opużniacz zaczął znowu rdzewieć i czym tu go zakonserwować by sytuacja sie nie powtużyła.Prosze pomużcie mi i podpowiedżcie jak go zakonserwowac.Niestety w tym momencie nie mam aparatu by go zfotografowac,ale jak tylko będe miał to odrazu dożuce fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsonek Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Witam oto bieczna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 jeśli trzymasz go wkręconego w skorupę to wsadź do środka kilka osuszaczy ( takich małych torebeczek jakie się znajduje przy zakupie butów) i co jakiś czas je wymieniaj ( trzymają w sobie wilgoć)jeśli trzymasz luzem to metod jest więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Ładnie ci wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsonek Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Niestety nie mam do niego skorupy ,leży luzem. Postanowiłem polakierować go lakierem bezbarwnym lecz po kilku dniach lakier zaczoł odchodzić i rdza znowu się rozprzeszczemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsonek Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Oto 2 zdięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 czy to aby napewno stalowe jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsonek Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Oczywiście tylko drugie zdięcie jest już po zejściu lakieru ,a pierwsze zaraz po lakierowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 jeśli leży luzem to trzeba ograniczyć dostęp powietrza (np jakimś smarem - wazelina techniczna, ciepła parafina ze świecy, olej maszynowy) albo zrobić warstwę ochronną (farba ? ). Obniżenie wilgotności powietrza ( np w gablocie) poniżej 30% też zaaątwia sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsonek Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Dzięki TIX zkożystam z twoich rad i sprubuę nasmarować go wazeliną techniczną:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilsonek Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Mam jeszcze drugi zapalnik od granatu błyskowego.Boję się,że może przyrdzewiec jak pierwszy,co o tym myślicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.