aaaa.gggg Posted April 5, 2006 Author Posted April 5, 2006 WitamWłaśnie dostałem meila od kumpla z tym pytaniem ale niestety ja mu nie pomogę.Za wysoka kasa...Bardziej sie orientuje w 1000-2000 zł.Prosi o pomocPozdrawiam
Foster73 Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Minelab Explorer II - od jakiegoś czasu zamierzam go kupić. Sporo wypowiedzi na jego temat przeczytałem i to mnie zachęciło. Później dorwałem instrukcję, po jej przestudiowaniu byłem bardziej przekonany. Parę dni temu znajomy, który jest w posiadaniu tego sprzętu, pozwolił mi go wypróbować i teraz jestem pewien.Na kolor jest super, na militarkę w razie czego mam smętka.Niestety jest też minus - jego waga. Godzina machania to nie problem, ale kilkugodzinny wypad w teren niestety będzie odczuwalny. Jednak jeśli kumpel nie jest ułomkiem, to da sobie radę.
VanWorden Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Witam!Chyba nikogo nie zdziwi jeśli powiem, że na monetki i kolor w tym przedziale cenowym, nie do pobicia jest XLT?:)PozdrawiamVW
elektrit1 Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Gdybym miał 5 000 tys z przeznaczeniem na zakup wykrywacza,to kupił bym same topowe modele i coś z nich wybrał.Albo wiził wszystkie na wypad.Ale się zastanawiam czy mając tyle kasy chciało by mi się dudrać w ziemi?
aaaa.gggg Posted April 5, 2006 Author Posted April 5, 2006 Tylko nie wiem czy XLT jak dla Niego to za bardzo skomplikowany sprzęt?Jest początkujący.Chociaż przychylam sie do opini VanWordena.Ale chyba wszystkie wykrywacze z wyższej półki" są dość trudne dla laika...Dam mu namiar na ten wątek i niech sobie wybierze.Piszcie jeszcze o jakichś wypasionych" sprzętach.PozdrawiamZwierz
sloneczny Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Czy jest sens kupować wykrywacz za kilka tysięcy, jak jest początkującym poszukiwaczem? Moim zdaniem wystarczy jakiś prosty Tesoro do 2 tyś. zł.
VanWorden Posted April 5, 2006 Posted April 5, 2006 Ok, nie było powiedziane, że jest początkujący:)Co do XLT, to jest tak, że można użyć programów fabrycznych lub któregoś gotowca" z netu i praktycznie nic nie zmieniając, używać sprzęt od razu.. Jeśli wejdziesz na forum XLT zobaczysz, że jest sporo programów dla początkujących i sporo gości, którzy od tego sprzętu zaczynają. W miarę zdobywania umiejętności można zacząć powoli zmieniać ustawienia i powoli dostosowywać sprzęt do swoich potrzeb. Jednak nawet na wstępnych nastawach, ten sprzęt jest niesamowity:)PozdrawiamVW
sloneczny Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 cytat Tylko nie wiem czy XLT jak dla Niego to za bardzo skomplikowany sprzęt? JEST POCZĄTKUJĄCY."
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.