Skocz do zawartości

Różan

pni

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wątek ten stanowi informacje dla każdego zainteresowanego okolicami w/w miejcsowości.
Teren ten jest od kilku lat bardzo intensywnie przeszukiwany, w zeszłym roku jak powiedział leśniczy, poszukiwacze byli plagą okolicznych lasów. Jak zawsze, w takich wypadkach, w lesie pozostał niezły syf. Mało tego, paru osobom zabrakło wytrwałości więc postanowili pójść na łatwizne i rozkopali oznaczone od b. dawna polskie groby z 1939 r. Ponadto rozkopane zostały uprawy leśne w wielu miejscach itd. W związku z powyższym,na prośbe leśniczego mam zaprezentować powyższe fakty i przekazać, że w lesie nie będzie on stosowal taryfy ulgowej. Jak spotkają kogoś to z miejsca mandat i ew. policja. Podobno kogoś z Ostrołęki tak już potraktowali. Leśniczemu pomaga Straż Leśna oraz myśliwi.
Sam tego doświadczyłem kopiąc sobie spokojnie nagle pojawił się konno myśliwy i z miejsca do mnie z ostrą gadką. Wierzcie mi, że człowieka na koniu nie słychać. Wałśnie od niego mam te informacje, ktore potwierdzi mysliwy.
Jednoczeđnie chciabym abyście nie odbierali tego jako straszenia, mnie na tym niezależy. To jest tylko informacja, dla mnie przykra, bo szukam tam od dawna i szkoda, że się powoli wszystko psuje ale jak widać tak ma być. Najgorsze jest to, że racja nie jest po naszej stronie.Także, każdy ma swój rozum, a i teraz pełen ogląd sytuacji.
Jak tak dalej będzie to od studzianek przez mierzeje tannenberg i inne miejsca to sami sobie zamkniemy możliwości szukania.
Pozdrawiam
Napisano
W Różanie od dłuższego czasu i wbrew wszelkim przeciwnościm tworzy się muzeum w jednym z fortów, ktore ma za zadanie prezentować właśnie między innymi znalezione w okolicy militaria. Dzieki" różnym osobnikom rozkopującym cmentrze, kopiącym doły bez zasypywania klimat wokól tego projektu jest niestety nie najlepszy - a bo to wiadomo kto te groby rozkopuje" ?

Moze teraz w końcy będzie z tym spokój ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie