gudek82 Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 Witamdziś załatwiłem sobie wykrywacz metali radzieckiej produkcji tylko nie wiem czy to jest II- wojenny fant czy raczej powojenny szmelc. Jeżeli z II wojny jaką przedstawia wartośćZ góry dzięki Pozdrawiam Gudek
Boruta Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 To jest saperski IMP-2 tranzystorowy, lata może 60-te. Kiedyś takim szukałem, ciężkie i mały zasięg.Pozdrawiam
gudek82 Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 Witamdziś załatwiłem sobie wykrywacz metali radzieckiej produkcji tylko nie wiem czy to jest II- wojenny fant czy raczej powojenny szmelc. Jeżeli z II wojny jaką przedstawia wartośćZ góry dzięki Pozdrawiam Gudek
gudek82 Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 3 fotka nie weszłaapropos może ma ktoś jakieś fotki z taką wykrywką np.żołnierzy itd.
gudek82 Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 jak na wykrywacz to jest dość ciężki, nie wiem ile waży ale z całym oporządzeniem + baterie troche waży. Z pewnością niebyłbyś zadowolony bieganiem z taką piszczałką :)
kokesh Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Nasz Polski który jest trochę podobny to W-3P,opracowany przez J.Rutkowskiego i W.Kiczkę,ale ta rusytczyzna ma jakąś dziwną cewkę . Czy to coś wogóle działa ???
gudek82 Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 wylał się kwas z baterii i zalał część układów. Pewien szpec mówił że móglby to zrobić ( tyle że trzeba na to troche czasu i kasy). Po podłączeniu do zasilacza dziala ale bardzo słabo. Słuchawki też są dobre. Dopóki niewylały baterie działał bez zarzutu.
gudek82 Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 Nie !!!Ten jest zdjęty ze strychu za flaszkę :)
razdwatrzy5 Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 Naprawa wcale nie będzie droga, zasobnik na 4-y baterie R20 kosztuje chyba koło 10-ciu zł(kupisz w sklepach z częściami elektronicznymi), do tego kawalek przewodu miedzianego dwużyłowego,najlepiej linki, odrobina dobrych chęci żeby wszystko razem zlutować.W razie niepowodzenia do poszukiwań zostaje jeszcze szpilka" , która jest w zestawie.:)pozdr.
Question
gudek82
Witam
dziś załatwiłem sobie wykrywacz metali radzieckiej produkcji tylko nie wiem czy to jest II- wojenny fant czy raczej powojenny szmelc. Jeżeli z II wojny jaką przedstawia wartość
Z góry dzięki
Pozdrawiam Gudek
15 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.