gudek82 Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 Witamdziś załatwiłem sobie wykrywacz metali radzieckiej produkcji tylko nie wiem czy to jest II- wojenny fant czy raczej powojenny szmelc. Jeżeli z II wojny jaką przedstawia wartośćZ góry dzięki Pozdrawiam Gudek
Boruta Napisano 3 Kwiecień 2006 Napisano 3 Kwiecień 2006 To jest saperski IMP-2 tranzystorowy, lata może 60-te. Kiedyś takim szukałem, ciężkie i mały zasięg.Pozdrawiam
gudek82 Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 Witamdziś załatwiłem sobie wykrywacz metali radzieckiej produkcji tylko nie wiem czy to jest II- wojenny fant czy raczej powojenny szmelc. Jeżeli z II wojny jaką przedstawia wartośćZ góry dzięki Pozdrawiam Gudek
gudek82 Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 3 fotka nie weszłaapropos może ma ktoś jakieś fotki z taką wykrywką np.żołnierzy itd.
gudek82 Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 jak na wykrywacz to jest dość ciężki, nie wiem ile waży ale z całym oporządzeniem + baterie troche waży. Z pewnością niebyłbyś zadowolony bieganiem z taką piszczałką :)
kokesh Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Nasz Polski który jest trochę podobny to W-3P,opracowany przez J.Rutkowskiego i W.Kiczkę,ale ta rusytczyzna ma jakąś dziwną cewkę . Czy to coś wogóle działa ???
gudek82 Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 wylał się kwas z baterii i zalał część układów. Pewien szpec mówił że móglby to zrobić ( tyle że trzeba na to troche czasu i kasy). Po podłączeniu do zasilacza dziala ale bardzo słabo. Słuchawki też są dobre. Dopóki niewylały baterie działał bez zarzutu.
Verte Napisano 1 Kwiecień 2006 Napisano 1 Kwiecień 2006 Czy to nie ten zdjęty z allegro?Pozdrawiam Verte
gudek82 Napisano 1 Kwiecień 2006 Autor Napisano 1 Kwiecień 2006 Nie !!!Ten jest zdjęty ze strychu za flaszkę :)
razdwatrzy5 Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Naprawa wcale nie będzie droga, zasobnik na 4-y baterie R20 kosztuje chyba koło 10-ciu zł(kupisz w sklepach z częściami elektronicznymi), do tego kawalek przewodu miedzianego dwużyłowego,najlepiej linki, odrobina dobrych chęci żeby wszystko razem zlutować.W razie niepowodzenia do poszukiwań zostaje jeszcze szpilka" , która jest w zestawie.:)pozdr.
Pytanie
gudek82
Witam
dziś załatwiłem sobie wykrywacz metali radzieckiej produkcji tylko nie wiem czy to jest II- wojenny fant czy raczej powojenny szmelc. Jeżeli z II wojny jaką przedstawia wartość
Z góry dzięki
Pozdrawiam Gudek
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.