Skocz do zawartości

3.06.2006 Piknik Historyczny-Fort Czerniakowski -Warszawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jest problem 15.06 jest Boże Ciało, czyli 4 dni wolnego, nikt nie przyjdzie na imprezę 17.06 miasto będzie wymarłe, wieć pozostaje 10.06 czyli w Dzień pikniku w Góraszce. co Wy na to? góraszka będzie konkurencją? chyba niezbyt wielką, tłumy ludzi, drogi wstęp i tyle, znudziło sie to chyba ludziskom w końcu.
Napisano
Goraszka chyba jednak będzie konkurencją (no chyba, ze zrobimy Piknik Historyczny w Góraszce). Jest to impreza dosc mocno naglosniona, o dlugiej tradycji etc. etc. w dodatku z karuzelami, wata cukrową dla dzieci i dodatkowo - ładnymi hostessami promujacymi cokolwiek ;-)
Mimo wszystko 17.06 z konkurencja w postaci Bozego Ciala jest chyba mniejszym zlem.
Pozdrawiam
Napisano
więc chyba po wszystkich konsultacjach wypada że 24 czerwca jest datą zdecydowanie pasująca wszystkim?
jakieś sprzeciwy?;-) mariusz
Napisano
Hm, 24 czerwca jest ustawowo dniem pracującym, gdyż jest odpracowywany piątek po Bożym Ciele. Nie wiem jak inni, ale kilku moich znajomych, którzy planowali wpaść na piknik, na pewno będzie w pracy. Szkoda. Pzdr!
Napisano
Chciałem uprzejmie zauważyć, że 24 czerwca w Czechach, a konkretnie w Rokiczanach odbywa sie Dzień Wojsk Lądowych Republiki czeskiej , i dokladnie w sobotę 24 mamy zaproszenie na pokazania polskiej rekonstrukcji -taki polski dzień w Czechach.
A pisze o tym dlatego, że całkiem sporosię nas tam wybiera - jakies już dwa autokary i kilka pojazdów. I nas pewnie nijak nie bedzie...:(((
Napisano
Chciałbym się wybrać z dziewczyną na piknik do fortu, ale 24 ona też odrabia poprzedni piątek i będzie w pracy do 16-tej :-(

Kurcze, obawiam się że sporo osób może pracować - dziewczyn, żon lub nas samych.

Ja jednak byłbym za 10 czerwca - piknik w Góraszce wielu się znudził i myślę, że nie stanowi on wielkiej konkurencji.
Jacek
Napisano
hm, w ten sposób nigdzie nie dojdziemy;-( , zawsze będzie jakiś termin który komuś nie będzie pasował, niech wypowiedzą się szefowie Grup Rekonstrukcyjnych które zgłosiły chęć udziału. Ja też pracuję, ale wezme wolne i to pewnie parę dni, bo impreza wymaga dużo pracy. Sądzę że konkurowanie z góraszką jest problemem, robimy w końcu impreze także po to, aby była publiczność, z czasem dorobimy się poważnej oprawy medialnej, ale konkurowanie z panami lotnikami na razie jest poza naszymi mozliwosciami. Czekamy na odzew 7AA, 1 SBS, 101 Spad, Kotwica, Radosław, Parasol, Cytadela, pilnie proszę w pokłonach;-)
Napisano
Chciałem też zauważyć że 10 czerwca jeden z szefów grup niemieckich (nie czuję się upowazniony pisania kto, choc to żadna tajemnica) zawiera związek małżeński. Innymi słowy bierze ślub. Co prawda rzecz cała dzieje się w Warszawie, ale śmiem przypuszczać, że część z nas, bo także i ze strony polskiej, a na pewno z 7AA, Polonii Militaris, etc., będzie na owej uroczystości.

pozdrawiam
Napisano
4 scenariusze do tej pory zaproponowane;-)

1. Normandia atak na umocnioną pozycję - największa rekonstrukcja
2. Wschód - Kościuszkowcy i Armia Czerwona oraz T-34 trzymamy kciuki
3. Polscy Partyzanci vs. Niemcy
4. Polski Wrzesień

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie