Skocz do zawartości

Ja z Muzeum Państwowym współpracuje Klub Sensacji XX wieku.

akagi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A tak , będziemy sie chwalić, żeby udowodnić że można jak się chce........

W ostatni weekend odbył się III zlot Klubu. W jego trakcie, wczoraj, uczestniczyliśmy w otwarciu wystawy w muzeum Miejskim w Tomaszowie Mazowieckim nt. walk nad Pilicą w czasie ostatniej wojny.

A w zasadzie otwieraliśmy uroczystość symulacją potyczki pod Dęborzeczką (11.09.1939).

Do symulacji mięliśmy do dyspozycji dwa transportery Sdkf 251 Rosi i Ot-810 , sam. panc. wz. 34 i ........ 10 oryginalnych, w pełni sprawnych karabinów Mauser k98 , oprócz naszych 30 szt. kopi broni strzeleckiej.

Tak, tak, muzeum państwowe udostępniło osobom prywatnym swoje zbiory do pokazania żywej historii i zapewnia że to nie koniec współpracy. Czyli jednak można, a my wspólnie z Dyrekcją Muzeum planujemy dalsze akcje.

czyli jednak można

Akagi i Hart

Napisano
Wysyłam posta potwierdzającego!!! Impreza opisana powyzej się odbyła, a wpomniana inscenizacja, wraz z otwarciem wystawy w muzeum w tomaszowie, było jej punktem kulminacyjnym!! :-) Kto nie był niech żałuje. Kto był, niech świadczy wszem i wobec, że faktycznie mozna! :-)
Pozdro
A ja to nawet padłem trupem na tym polu bitwy... ^^ A tak na serio to fakt - byłem zaskoczony rozmiarem współpracy muzeum z Tomaszowa z Klubem, Polskim Wrześniem", i Labiryntem 96", który w tak dużym stopniu przyczynił się do powstania tej wystawy... Oby tak dalej...
Napisano
no poprostu zawaliście ale dlaczego do k... nedzy dowiedujemy sie po faktach o takiej imprezie chyba odkrywca (on line ) powinien to odpowiednio nagłosnić!!!!!!!!!
Napisano
Powiem tyle - naprawdę cię lubie Bocian - Bociek zabrania pisac tekstów reklamujących imprezy na forum. Więc prosze się nie dziwić, że nic o niej Okejosie nie wiedziałeś.

Na klubowym forum trąbimy ile wlezie. Ale to forum klubowe.

Nastepna okazja już niedługo. We wrześniu. Szczegóły wkrótce.
Napisano
Aha, w kwestii bytności Odkrywcy.......

Był Nowy Przegląd Kawaleryjski", była Forteca", była Gazeta wyborcza", była TVP Łódź..........

Odkrywcy nie było , choć wiedział.
Napisano
zacznę może bic piane ale to chore zeby na forum czy w inny sposób nie można było informowac o imprezach a dlaczego w takim razie reklamowane było Darłowo????
Napisano
Muzeum tomaszowske to chyba najnormalniejsze muzemum w polsce. Światczy o tym trnsporter Rosi". Szkoda, że takiej inicjatywy nie wykazują muzea ze znaczenie większymi możliwościami np. MWP.
Napisano
ja nie wiem, ale parę razu dostałem bure od Boćka , którego bardzo lubię, za podobna eklamę"
Ale może trzeba zacząć bunt???????????

W MWP tez sie zmienia, ale poooooooooooooooowoli jak zółw ociężale...........
Znam gorsze skanseny", np. Muzeum Pola Bitwy nad Bzura w Sochaczewie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie