akagi Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Napisano 13 Lipiec 2003 A tak , będziemy sie chwalić, żeby udowodnić że można jak się chce........W ostatni weekend odbył się III zlot Klubu. W jego trakcie, wczoraj, uczestniczyliśmy w otwarciu wystawy w muzeum Miejskim w Tomaszowie Mazowieckim nt. walk nad Pilicą w czasie ostatniej wojny.A w zasadzie otwieraliśmy uroczystość symulacją potyczki pod Dęborzeczką (11.09.1939).Do symulacji mięliśmy do dyspozycji dwa transportery Sdkf 251 Rosi i Ot-810 , sam. panc. wz. 34 i ........ 10 oryginalnych, w pełni sprawnych karabinów Mauser k98 , oprócz naszych 30 szt. kopi broni strzeleckiej.Tak, tak, muzeum państwowe udostępniło osobom prywatnym swoje zbiory do pokazania żywej historii i zapewnia że to nie koniec współpracy. Czyli jednak można, a my wspólnie z Dyrekcją Muzeum planujemy dalsze akcje. czyli jednak możnaAkagi i Hart
mercur Napisano 13 Lipiec 2003 Napisano 13 Lipiec 2003 Wysyłam posta potwierdzającego!!! Impreza opisana powyzej się odbyła, a wpomniana inscenizacja, wraz z otwarciem wystawy w muzeum w tomaszowie, było jej punktem kulminacyjnym!! :-) Kto nie był niech żałuje. Kto był, niech świadczy wszem i wobec, że faktycznie mozna! :-)Pozdro____________________mercur
Gambit Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 A ja to nawet padłem trupem na tym polu bitwy... ^^ A tak na serio to fakt - byłem zaskoczony rozmiarem współpracy muzeum z Tomaszowa z Klubem, Polskim Wrześniem", i Labiryntem 96", który w tak dużym stopniu przyczynił się do powstania tej wystawy... Oby tak dalej...
Gość Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 no poprostu zawaliście ale dlaczego do k... nedzy dowiedujemy sie po faktach o takiej imprezie chyba odkrywca (on line ) powinien to odpowiednio nagłosnić!!!!!!!!!
akagi Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 Powiem tyle - naprawdę cię lubie Bocian - Bociek zabrania pisac tekstów reklamujących imprezy na forum. Więc prosze się nie dziwić, że nic o niej Okejosie nie wiedziałeś.Na klubowym forum trąbimy ile wlezie. Ale to forum klubowe.Nastepna okazja już niedługo. We wrześniu. Szczegóły wkrótce.
akagi Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 Aha, w kwestii bytności Odkrywcy.......Był Nowy Przegląd Kawaleryjski", była Forteca", była Gazeta wyborcza", była TVP Łódź..........Odkrywcy nie było , choć wiedział.
Gość Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 zacznę może bic piane ale to chore zeby na forum czy w inny sposób nie można było informowac o imprezach a dlaczego w takim razie reklamowane było Darłowo????
polsmol Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 Muzeum tomaszowske to chyba najnormalniejsze muzemum w polsce. Światczy o tym trnsporter Rosi". Szkoda, że takiej inicjatywy nie wykazują muzea ze znaczenie większymi możliwościami np. MWP.
akagi Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 ja nie wiem, ale parę razu dostałem bure od Boćka , którego bardzo lubię, za podobna eklamę"Ale może trzeba zacząć bunt???????????W MWP tez sie zmienia, ale poooooooooooooooowoli jak zółw ociężale...........Znam gorsze skanseny", np. Muzeum Pola Bitwy nad Bzura w Sochaczewie.
Gambit Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 Hmmm... W dziale Ogłoszenia" istnieje zakładka Imprezy, zloty, spotkania" Niedopatrzenie...?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.