smadnymnich Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 witam!to tez dzis znalezione.ciekaw jestem od czego i co to, a także jaki byl pelen tekst - ten fragment ma 8 cm na 10 cm i jest wykonany z grubej blachy ok 5 mm, gdyby ktoś wiedzial co to jest itd bylbym wdzięczny.pozdrawiam...
MK Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 trudno będzie... moje skojarzenie - fragment epitafium z tablicy nagrobkowej (?)Pozdro
pedro Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 To nie blacha tylko odlew :)Ciezko skojarzyc po tak małym kawałku ale podczas 1 WŚludziska oddawali na potrzeby wojny sprzęt kuchenny wykonany z mosiadzu i w zamian otrzymywali zamienniki żeliwne z dedykacjami to może byc kawałek takiego czegoś np mozdzierza (do tłuczenia) pozdro
Pytanie
smadnymnich
witam!
to tez dzis znalezione.
ciekaw jestem od czego i co to, a także jaki byl pelen tekst - ten fragment ma 8 cm na 10 cm i jest wykonany z grubej blachy ok 5 mm, gdyby ktoś wiedzial co to jest itd bylbym wdzięczny.
pozdrawiam...
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.