Skocz do zawartości

Uszkodzenie

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie pomocy gdzie można kupić takie to skręcadełko" do regulacji wysięgnika - niestety moje uległo zepsuciu, przecież taśmą klejąca na stałe nie zlepie".
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Romek
Napisano
Do różnych sprzętów są różne skręcadełka. Pewnie będziesz musiał coś podpasować. Zobacz w sklepach ogrodniczych końcówki do węży do podlewania. Plastikowe śruby mocujące je mają podobną średnicę i czasami można je dopasować. Ew. zapytaj Proscana.
Napisano
Mój sprzęt to Cyklop, kurde gdzieś widziałem takie skręcadełka" właśnie takie same jak w moim sprzęcie tylko za Boga nie pamiętam gdzie, nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa - szczerze to kupił bym pare sztuk tak na wszelki wypadek
Napisano
no właśnie takie samo - identyko :-))) ..... ALE KURDE JAK TO SIĘ NAZYWA ????!!!! może gdzieś w necie sie znajdzie ? :-)
Napisano
ja mam Cyklopa więc wiem jak to wygląda i muszę cię zaskoczyć :) takie samo widziałem w kiju od takiego śmiesznego mopa w sumie to nie mop ale taka śmieszna ścierka na kiju ze stelarzem z drutu, pręcika a na niego zakłada się taką śmieszna szmatkę.
Napisano
Dzięki proscan :-) spróbuję, a jak nie da rady kupię całą kulę lub laske i już - przecież nie są one aż tak drogie

pozdrawiam
romek
Napisano
Romo, polecam Ci propozycję z linku który wstawił Proscan. Cała kula kosztuje ok. 30 zł, a skręcadełko" jest w niej bardzo solidne, o wiele solidniejsze niż w większości konstrukcji przewidzianych do wykrywaczy. Sam wykorzystałem taką kulę do wykonania konstrukcji nośnej jednego z moich wykrywaczy (kiedyś na forum wypowiadano się bardzo pogardliwie o tym pomyśle, ale to chyba ze względu na złe skojarzenia).
Pozdrawiam...
Napisano
Wilzken masz rację to od kuli będzie najlepsze z racji wykonywanego zawodu" :-) nawet chyba średnicami będzie odpowiadało, tak na marginesie mój kolega ma wykrywkę właśnie z kuli i powiem krótko zajemocno o" jest wygodne
Napisano
Bardzo sympatyczny i estetyczny wygląd, z czego zrobiłeś obudowę do cewki ?, chciałem synowi złożyć Jabelka i tak sie zastanawiałem z czego to wykonać żeby było solidne, kombinowałem zastosować żywicę i włukno ale odradzono mi.
Chyba wygnę jaką rurkę od wody i wsunę te ileś tam kawałków drutu połączonych szeregowo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie