Romo Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 Panowie pomocy gdzie można kupić takie to skręcadełko" do regulacji wysięgnika - niestety moje uległo zepsuciu, przecież taśmą klejąca na stałe nie zlepie".Dzięki za pomocPozdrawiam Romek
Martin Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Romo , najlepiej się zgłosić do producenta , dystrybutora Twojego sprzętu. Apropo jaka to maszyna?pzdr.
hydro Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Do różnych sprzętów są różne skręcadełka. Pewnie będziesz musiał coś podpasować. Zobacz w sklepach ogrodniczych końcówki do węży do podlewania. Plastikowe śruby mocujące je mają podobną średnicę i czasami można je dopasować. Ew. zapytaj Proscana.
Romo Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 Mój sprzęt to Cyklop, kurde gdzieś widziałem takie skręcadełka" właśnie takie same jak w moim sprzęcie tylko za Boga nie pamiętam gdzie, nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa - szczerze to kupił bym pare sztuk tak na wszelki wypadek
beaviso Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Pewnie takie same jak w Rutusach? Producent kiedyś podarował mi zapasowe, ale nie mogę Ci odstąpić ;)
Romo Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 no właśnie takie samo - identyko :-))) ..... ALE KURDE JAK TO SIĘ NAZYWA ????!!!! może gdzieś w necie sie znajdzie ? :-)
Mauser Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 ja mam Cyklopa więc wiem jak to wygląda i muszę cię zaskoczyć :) takie samo widziałem w kiju od takiego śmiesznego mopa w sumie to nie mop ale taka śmieszna ścierka na kiju ze stelarzem z drutu, pręcika a na niego zakłada się taką śmieszna szmatkę.
proscan Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Spróbuj tutaj:http://w.s.m.webpark.pl/podst.htmpzdr.proscan
Romo Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 Dzięki proscan :-) spróbuję, a jak nie da rady kupię całą kulę lub laske i już - przecież nie są one aż tak drogie pozdrawiamromek
Martin Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Romo a nie możesz po prostu napisać do Rutusa , pewnie pomoże , a nie odprawiać jakieś dziwne kombinacje :)pzdr.
wilzken Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 Romo, polecam Ci propozycję z linku który wstawił Proscan. Cała kula kosztuje ok. 30 zł, a skręcadełko" jest w niej bardzo solidne, o wiele solidniejsze niż w większości konstrukcji przewidzianych do wykrywaczy. Sam wykorzystałem taką kulę do wykonania konstrukcji nośnej jednego z moich wykrywaczy (kiedyś na forum wypowiadano się bardzo pogardliwie o tym pomyśle, ale to chyba ze względu na złe skojarzenia). Pozdrawiam...
Romo Napisano 30 Marzec 2006 Autor Napisano 30 Marzec 2006 Wilzken masz rację to od kuli będzie najlepsze z racji wykonywanego zawodu" :-) nawet chyba średnicami będzie odpowiadało, tak na marginesie mój kolega ma wykrywkę właśnie z kuli i powiem krótko zajemocno o" jest wygodne
wilzken Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 Tak wygląda kula zastosowana jako konstrukcja nośna wykrywacza...
Romo Napisano 30 Marzec 2006 Autor Napisano 30 Marzec 2006 Bardzo sympatyczny i estetyczny wygląd, z czego zrobiłeś obudowę do cewki ?, chciałem synowi złożyć Jabelka i tak sie zastanawiałem z czego to wykonać żeby było solidne, kombinowałem zastosować żywicę i włukno ale odradzono mi.Chyba wygnę jaką rurkę od wody i wsunę te ileś tam kawałków drutu połączonych szeregowo.
wilzken Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 Sondę kupiłem na allegro.Ostatnio widzialem, że jeden gość sprzedawał je po 49 zł...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.