revolt Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 bardzo dobrze że dali krzyż Jaruzelskiemu!!! był deportowany?-był? zostawił na białych niedźwiedziach ojca?-zostawił! a taki Jankowski nosi nielegalnie Order Orła Białego i nikt nic nie mówi... Jaruzelski rozpoczoł swoje życie polityczne dopiero w dekadzie Gierka. To że podpisał jakiś świstek w latach 50-tych to zasługa systemu-co by było gdyby nie podpisał? skończyłby jak 17 tys. oficerów w latach 50-tych-czyli więzienie. A teraz coś dla tych którzy twierdzą ze jest to komuch i zbrodniarz i takim ludziom powinno pozabierać się emerytury-zgoda ale powinno się też cofnąć emerytury i renty tym którzy należeli do PZPR, koła przyjaźni ZSRR,ZMP,Junaków< ZHP-w okresie PRL, Otrzymali medale udowniczych PRL" członkiniom Ligi Kobiet i wielu innym bo to oni budowali w polsce komunizm!!! i co wy na to?
Lokomotywa Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 cyt.:ale powinno się też cofnąć emerytury i renty tym którzy należeli do PZPR, koła przyjaźni ZSRR,ZMP,Junaków< ZHP-w okresie PRL, Otrzymali medale "budowniczych PRL członkiniom Ligi Kobiet i wielu innym bo to oni budowali w polsce komunizm!!! i co wy na to?"revolt PODPISUJĘ SIE POD TWOIM APELEM Z CAŁEGO SERCA - wielu etatowych antykomunistów a wręcz cały mocher miałby przetrącony kregosłup - BO PIENIEDZY ZA KOMUNE TO ONI NIE BRZYDZĄ SIE BRAC
jaca2003 Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Proponuję tak zrobi.Kto za poprzedniego systemu żył tego od razu do kalapucia.Bo przecież pracujac budował socjalizm i wspierał ZSRR.kto był za młody by wtedy pracowac tego też do kalapucia bo chodził do szkoły uczył się rosyjskiego i należał do TPPR.Kto był wtedy już emerytem tego też do kalapucia bo swoją małą emeryturką wspierał ustruj wydając ja w sklepach na bzdety typu chleb i solone masło.Jedyni którzy moga się uwaza za Prawdziwych Polaków to Ci którzy Urodzili się po upadku komuny.A medal Jaruzela dac DJ-owi i jego mediom.Takiego chyba jeszcze nie ma.Pozdrawiam
acer Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Panowie, niepotrzebne emocje.Krótko i po żołniersku - obowiązują kryteria i jest tak lub nie. Był Generał na Syberii gdzie go powieźli i rąbał siekierą las - TAK i koniec. Kwestie rozważania nad nadaniem tego odznaczenia w aspekcie późniejszych lat PRL mają się do siebie nijak.Był na Syberii, rąbał las - TAK spełnił kryteria.
Lokomotywa Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 jaca - nie zauważasz drobnego niuansu - ze najwiekszymi wrogami Gen.Jaruzelskiego są ludzie którzy Go nierzadko osobi ście prosili o zrobienie porządku w kraju w latach osiemdziesiątych - ja dlugo już zyje na swiecie i takich znam - facet którego znałem osobiście pisal listy do G.Jaruzelskiego , w stanie woj. na ochotnika wstąpil do ROMO aby walczyc s solidarnością i zaprowadzać porządek a po 89 stal w pierwszych ławkach w kościele z rączkami zlożonymi do modlitwy , pobiera świadczenia sybiraka mimo że urodził się w 46 roku bo powiedział i znalazł świadka który potwierdził że jego matka urodziła dziecko na syberi i że to był on ,bo ruscy urodzin nie notowali . Ten człowiek stanowi filar dolnośląskiej Ligi Rodzin Polskich czy jak to sie tam nazywa .I JESZCZE ŚMIEM TWIERDZIĆ ŻE WŁASNIE TACY LUDZIE LUBIĄ PODNOSIC TAKI WRZASK ABY ZACMIC WŁASNY KOMUNISTYCZNY SMRÓDMówicie że powinnismy się wyrzec przeszłości komunistycznej - ale zamiast ujawniać agentów powinno sie ujawnic członków IRCHY - czy wiecie co to bylo ??Ja wiem bo służbowo musiałem brać udział w IRCHach i wiem także jacy ludzie do tego się zgłaszali , na sam ich widok wtedy miałem odruchy wymiotne - sam kwiat aktualnego mocheru i sybiraków - czyli zawsze na topie
strazakwaffe Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 tak pare groszy zawsze sie przydało !!!!!!!!!!!!
Lokomotywa Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 amentkiedys za dziecka gdy rodzice wysyłali mnie na religię -ksiądz sprał mnie za to że mówiłem ament zamiast amen -od tej pory zawsze pisze ament bo mówic nie mam potrzeby - nie modlę sie
Foster73 Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 No i kolejna afera. Jest okazja powołać następną komisję od cholerawieczego. Czy nasi politykierzy nie mają naprawdę większych zmartwień? Wstyd mi za rząd, chociaż to nie ja na nich głosowałem.Pracownicy Kancelarii Prezydenta poniosą surowe konsekwencje"Pracownicy Kancelarii Prezydenta, którzy są odpowiedzialni za dopisanie do listy odznaczonych Krzyżem Zesłańców Sybiru gen. Jaruzelskiego, poniosą surowe konsekwencje w związku z rażącym naruszeniem praw pracowniczych" - zapowiedział Andrzej Urbański.więcej; http://wiadomosci.onet.pl/1297757,11,item.html
Towarzysz Iwan Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Był Sybirakiem - Krzyż mu się należy, sprawa prosta.Otwieranie tematu pt. Czy Generał Jaruzelski był super czy paskudny" jest bez sensu - częśc ludzi twierdzi, że tak, część, że nie, porozumienia na razie nie wypracujemy - to zbyt świeżą" historia.Mnie natomiast wkurza jedno - jak prezydent może NIE WIEDZIEĆ co podpisuje? A gdyby tam była np. zgoda na zwolnienie kogoś z więzienia? Kontrowersyjna ustawa? Poza tym, wniosek o nadanie odznaczenia składa prezydent - więc albo najpierw napisął, a potem się wypiera, albo ktoś mu to dopisał (na pewno ktoś z układu" :P).Lokomotywa - Ja spotkałem faceta, który opowiada o swoich kontaktach z pewną partią liberalną, o przyjaźni z jej przywódcami, a jeszcze niedawno był filarem KPN :)
strazakwaffe Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 Towarzysz Iwan -święta racja a gdyby tak podsuneli mu atak na białoruś- to tez by podpisał-cuchia naprawde g..... mnie obchodzi twoje uczęszczanie na l.religi- hehehehe-pozdro
Lokomotywa Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 mnie tez juz to g...o obchodzi -cała ta religia , wyrosłem z tego
strazakwaffe Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 a moze cie wogóle nie obochodzi twoje kolaborowanie z PRLem-nie sądzę-pozdro
revolt Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 panowie nawet papiez przyjmował Jaruzela i nazywał go swoim przyjacielem. a co do religi to jeden h_j czy żeś katolik,protestant,prawosławny,jehowita,muzułmanin,ateista-byle bys był porządny kolo i nikogo nie krzywdził ło i takie moje podejście. Ciekawe czy Kaczor podpisał juz akt rozbiorowy:)
getton Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 Lokomotywka: jest okres Postu- wybaczam Ci! :-)
tosh Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 Wiadomosc calkiem swieza: general Jaruzelski zwrocil L.Kaczynskiemu Krzyz Zeslancow Sybiru wraz z legitymacja. Powod tej decyzji ukaze sie w jutrzejszej prasie...pozdrawiam
liha Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 No dobrze , był zasłańcem to rozumiem , Ojciec tam zmarł , bądźmy ludzcy , to straszne przejścia, dobra , odznaczenie sie należy , ok nie przecze. Ale za późniejsze sprawy to odznaczenie też dostał----we Wrocławiu , pod księgarnią , na placu Legionów.ładnych pare lat temu podpisywał swoją książke i jakiś gościu (szacunek dla faceta)podszedł i przy----dolił mu kamieniem.Pamiętam jaki był wtedy krzyk , że starszy człowiek , że tak nie można , a z drufiej strony że dobrze.Kto pamięta komunę to wie jakie było sponiewieranie ludzi , żebranie o wszystko , w Czechach do tej pory można w łeb dostać za wyczyny Wrony(miałem taką sytuacje , ale udało mi sie wyplątać).Więc odznaczenie dla Zesłańców---należy sie, bo był tam, ale za późniejsze dokonania to niech raczej Putin Go dekoruje.pozdrawiam.liha
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.