dareQ Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 mogę polecić mój ogródek :) sam zakopałem tam 10.000 zł!!! :) 2 plastikowe pojemniki z ponad 10 kg monet(10, 20 zł-te ciężkie, 1, 2, 5 Alu i grosze z czasów PRL-u). Wuj miał kiedyś takie upodobanie że wszystkie drobniaki wrzucał do słoiczków szklanych i zostawiał w szafie. Gdy zmarł wyciągnąłem toto i chciałem oddać do Banku (po denominacji wyszłaby z tego 1 złotówka). Ale oni chcieli mieć to posegregowane... Więc wrzuciłem to w pojemniki 5-litrowe po wodzie i zakopałem w pobliżu 100-letniej lipy na moim ogrodzie. Może ktoś kiedyś za 200 lat wykopie monetki i będzie miał trochę radochy jak my teraz gdy znajdujemy różne fanty...Pozdr.
getton Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 A przejżałeś roczniki? Niektóre egzemplarze są trochę warte...leć i wykop zanim my to zrobimy...he,he,he :-)
Romo Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 ....wracając do tematu, ja szukam wszędzie tam gdzie szukać należy może wymienię :-) :- miejsca w których były jakieś wioski-osady(nie myliś z grodami :-)))- gdzie kiedyś stały jakieś karczmy zajazdy itp.- miejsca po starych młynach, wiatrakach- brody rzeczne- miejsca w których kiedyś były mosty- stare trakty prowadzace w kierunku grodów- podejrzanie wyglądające nierówności terenu :-)))))- od czasu do czasu miejsca popijatyk pracowników lokalnych zakładów zazwyczaj dzień po wypłacie :-))))))))))pozdro.romek
getton Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 To ciekawe Romo co napisałeś. Czy możesz rozwinąć wątek?- wioski/nie mylić z grodami. A to w grodach nic nie ma, czy boisz sie wkroczyć na stanowisko archeo?- brody rzeczne? Magnes neodymowy, czy buty rybackie?- miejsca w których kiedyś były mosty? Przeczytałem że tam a tam była przeprawa...i co...może był most w formie ułożonych bali...i co? badasz? Brzegi, w wodzie...?- podejrzanie wyglądające nierówności terenu? doły czy góry? czy to i to?...a miejsca popijatyk to wszędzie spotkasz :-)
getton Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 Romo- ponawiam prośbę...Podzielisz się z kolegami info jak walczyć w tak trudnym terenie? :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.