Skocz do zawartości

Pytanie o prezent z Iraku

wojteq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałbym zapytać, czy wiecie coś na temat działa samobieżnego (chyba M 36, zdobyte ponoc w wojnie z Iranem), ktore dostało wojsko polskie od irackiej armii za symboliczną kwotę 1zł (qrcze żeby takie były ceny rynkowe pojazdów wojskowych to już bym dawno miał kilka czołgow w ogródku :P). Bodajże 28 października przypłynęło ono do Polski (do Szczecina,... a mnie tam nie było!!! :( ). Pisałem maila do MWP, tam powiedzieli, że czołg jest w tej chwili w Żaganiu (zdaje się 11 Brygada Kaw. Panc.). Jeśli ktoś posiada więcej info na ten temat, tudzież linki, zdjęcia to proszę o podanie. Z góry thx!!
Napisano
dzięki Bodziu! i sorry za otwieranie nowego tematu ale jakoś nie mogłem nic na forum znaleźć o tym shermanie"
Napisano
28 pażdziernika 2005 roku statkiem Cape Trinity do portu szczecińskiego dotarł długo wyczekiwany Sherman tj. działo samobieżne M36B1 Jackson podaje konkurencja tj.Militaria XX wieku nr.2\\2006. Tam również zdjęcia pojazdu.
Koenigtiger.
Napisano

panowie a ja taki prezęt dostałem z Iraku nie czyszcze go zostawiłem go jak na skanie-rękojeść jest z bardzo trfałego mat-coś pdobne do modeliny-ale batdziej twardy-idealnie leży w dłoni-pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie