sWa Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 Dnia 7 maja o godzinie 15:30 GRH Podkarpacie organizuje rekonstrukcję bitwy Operacja Barbarossa". Cała impreza odbędzie się w okolicach mostu im. Orląt Przemyskich. Wszystkich chcących wziąć udział w rekonstrukcji prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: krzysiek491@tlen.pl lub telefonicznie 602760841. Zapraszamy zorganizowane grupy jak i wolnych strzelców". Uczestnicy bitwy powinni jak najwierniej odzwierciedlić sylwetki żołnierzy Wehrmachtu jak i Armii Czerwonej z okresu 1941r Lista uczestników zostanie zamknięta w dniu 23.04 b.r. Organizatorzy zapewniają bezłpatny nocleg i ciepłe posiłki w dnich 6 - 7. 05. Na dzień dzisiejszy mamy zorganizowane wojsko ze ślepą amunicją. W przeprawie przez rzekę będą barały udział jedynie osoby po wcześniejszym przeszkoleniu. Wszystkie pytania prosimy kierować na maila lub na forum. Dokładny regulamin pojawi się już wkrótce na naszej stronie www.grhgalicja.miasto.rzeszow.pl Jako ze słowo Galicja moze kojarzyc sie nie tylko z historycznym regionem Polski pragnę powiadomić iż Grupa Rekonstrukcji Historycznej znana jako Galicja zmienia nazwę na GRH Podkarpacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 21 Marzec 2006 Share Napisano 21 Marzec 2006 Witam. Trzeba dodac ,że wojsko to nie 3-4 ludzi z garścią ślepaków, tylko 30 z pełnym zapasem pestek, w tym 2-3 PK. Do tego przeprawa przez San na pontonach, artyleria, ciężarówki, motocykle no i dużo wybuchów, no i zdobywanie schronu lejtnanta Nieczajewa z Linii Mołotowa. Będzie się działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm007 Napisano 22 Marzec 2006 Share Napisano 22 Marzec 2006 Gdzie bedzie robiona ta rekonstrukcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 22 Marzec 2006 Autor Share Napisano 22 Marzec 2006 Rekonstrukcja odbędzie sie w Przemyślu ul. Wybrzeze Piłsudskiego, koło Hotelu Gromada. Pozdrawiam i zapraszam chętnych bo naprawdę warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MISIEK84 Napisano 22 Marzec 2006 Share Napisano 22 Marzec 2006 Hej. Zapowiadam swoje przybycie na 1000%. Forsowanie rzeki na pontonach. Bomba. Jestem jako Wehrmacht. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 23 Marzec 2006 Share Napisano 23 Marzec 2006 Ze sprzętu na rekonstrukcję mamy na dziś 2 ciężarówki Wehrmachtu3 mozdzierzedziało LeFH18 105mmFlak 20mm4-5 motocyklipontony. Zapraszamy WSZYSTKIE GRH w umundurowaniu Wehrmachtu i Armii Czerwonej zgodnym na rok 1941. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 sWa, nie przesada z tą zmianą nazwy??? Wiem jakie były cyrki ale no weeeeeśśśśćććeeee huopaki.... :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 24 Marzec 2006 Autor Share Napisano 24 Marzec 2006 Niestety Michale zmiana nazwy była konieczna. Też jako członkowie byliśmy do niej przywiązani, ale cóż.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 24 Marzec 2006 Autor Share Napisano 24 Marzec 2006 22.06.1941 rok. Niemcy forsują San między mostem drogowym, a kolejowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 24 Marzec 2006 Autor Share Napisano 24 Marzec 2006 Niemieckie działko strzelajace w radzieckie pozycje w kamienicy przy ul. Jagiellońskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Panowie podajcie może jakieś fajne miejsca parkingowe po pewnie pare" osób przyjedzie samochodami z całego województwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Co do miejsc parkingowych dla widzów to najlepiej zostawic auta na parkingach przy ul Wałowej w pobliżu Rynku. Stamtąd jest wszędzie najbliżej. Dla wojska" bedą miejsca parkingowe w pobliżu miejsca zakwaterowania. Szczegóły podam w przyszłym tygodniu, gdyż obecnie mamy do wyboru dwie szkoły i nie wiadomo jeszcze, w której bedziemy spać. Chociaż nie wiem kto bedzie spał, bo w sobote 6 maja w Rynku jest koncert muzyki celtyckiej i inne brewerie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 Chętnie bym przybył na impre i wspomógł Was GAZ-em 67 (zamiast 64). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 24 Marzec 2006 Autor Share Napisano 24 Marzec 2006 ekuc" napisz do mnie na priva to ustalimy szczegóły. Mój mail krzysiek491@tlen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekuc Napisano 24 Marzec 2006 Share Napisano 24 Marzec 2006 E-mail już poszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 27 Marzec 2006 Autor Share Napisano 27 Marzec 2006 Zdoybyty przez Niemców po cięzkich walkach schron lejtnanata P. Czaplina ( na pierwszym planie grób niemieckiego żołnierza) o ten schron Panowie bedziemy walczyć. Zapraszamy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 To co, Czaplin do tej pory tam siedzi i się broni że mamy o ten schron walczyć? Skubany... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 29 Marzec 2006 Share Napisano 29 Marzec 2006 Tak kolego. I mogę Cię zapewnic,że walka będzie cięzka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 ja też się zjawie na bitwie. Tylko mam problem z transportem i jeśli ktoś ma wolne miejsce, jedzie przez krosno lub sanok i może mnie zabrać to prosze informacje na e-maila lub gg:2840891 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 1 Kwiecień 2006 Share Napisano 1 Kwiecień 2006 Podam Ci kolego nr tel do gościa z Sanoka, który ma być na bitwie to moze z nim bys się zabrał.Napisz do mnie na miro78@op.pl A po której stronie bedziesz walczył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadziu Napisano 3 Kwiecień 2006 Share Napisano 3 Kwiecień 2006 Jestem z Sanoka i jeszcze nie wiem jak będe jechał to może się jakoś zmówimy e-mail : dziadziu.tom Występuje po niemieckiej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 6 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2006 Chec uczestnictwa zgłosili Czesi w liczbie 20 osób po stronie sowietów. Potrzebujemy jeszcze grupy niemieckie więc proszę o zgłaszanie się. Regulamin imprezy zostanie zamieszczony w następnym tygodniu na stronie GRH Podkarpacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 10 Kwiecień 2006 Share Napisano 10 Kwiecień 2006 Pomoc w organizacji i zabezpieczeniu imprezy zapewniły TPF Oddział Przemyśl i harcerze z 77 SPDS im. gen. Sosabowskiego.Dziękujemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Wszystkich zaintresownych zapraszam do zapoznania się z reulaminem imprezy http://grhgalicja.miasto.rzeszow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Zostało niecałe dwa tygodnie. Na dzis mamy okolo 110 osób, a jeszcze 2 grupy, biorące udział nie podaly dokładnych liczb uczestników. Mogę zdradzić, że będzie bardzo, bardzo głośno i ombowo". Zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.