Skocz do zawartości

Operacja Barbarossa - Przemyśl 07.05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dnia 7 maja o godzinie 15:30 GRH Podkarpacie organizuje rekonstrukcję bitwy Operacja Barbarossa". Cała impreza odbędzie się w okolicach mostu im. Orląt Przemyskich. Wszystkich chcących wziąć udział w rekonstrukcji prosimy o wcześniejszy kontakt na adres: krzysiek491@tlen.pl lub telefonicznie 602760841. Zapraszamy zorganizowane grupy jak i wolnych strzelców". Uczestnicy bitwy powinni jak najwierniej odzwierciedlić sylwetki żołnierzy Wehrmachtu jak i Armii Czerwonej z okresu 1941r Lista uczestników zostanie zamknięta w dniu 23.04 b.r. Organizatorzy zapewniają bezłpatny nocleg i ciepłe posiłki w dnich 6 - 7. 05. Na dzień dzisiejszy mamy zorganizowane wojsko ze ślepą amunicją. W przeprawie przez rzekę będą barały udział jedynie osoby po wcześniejszym przeszkoleniu. Wszystkie pytania prosimy kierować na maila lub na forum. Dokładny regulamin pojawi się już wkrótce na naszej stronie www.grhgalicja.miasto.rzeszow.pl Jako ze słowo Galicja moze kojarzyc sie nie tylko z historycznym regionem Polski pragnę powiadomić iż Grupa Rekonstrukcji Historycznej znana jako Galicja zmienia nazwę na GRH Podkarpacie.
  • Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam. Trzeba dodac ,że wojsko to nie 3-4 ludzi z garścią ślepaków, tylko 30 z pełnym zapasem pestek, w tym 2-3 PK. Do tego przeprawa przez San na pontonach, artyleria, ciężarówki, motocykle no i dużo wybuchów, no i zdobywanie schronu lejtnanta Nieczajewa z Linii Mołotowa. Będzie się działo
Napisano
Rekonstrukcja odbędzie sie w Przemyślu ul. Wybrzeze Piłsudskiego, koło Hotelu Gromada. Pozdrawiam i zapraszam chętnych bo naprawdę warto.
Napisano
Ze sprzętu na rekonstrukcję mamy na dziś
2 ciężarówki Wehrmachtu
3 mozdzierze
działo LeFH18 105mm
Flak 20mm
4-5 motocykli
pontony.
Zapraszamy WSZYSTKIE GRH w umundurowaniu Wehrmachtu i Armii Czerwonej zgodnym na rok 1941.
Napisano
sWa, nie przesada z tą zmianą nazwy??? Wiem jakie były cyrki ale no weeeeeśśśśćććeeee huopaki.... :) Pozdro
Napisano
Niestety Michale zmiana nazwy była konieczna. Też jako członkowie byliśmy do niej przywiązani, ale cóż....
Napisano
Co do miejsc parkingowych dla widzów to najlepiej zostawic auta na parkingach przy ul Wałowej w pobliżu Rynku. Stamtąd jest wszędzie najbliżej. Dla wojska" bedą miejsca parkingowe w pobliżu miejsca zakwaterowania. Szczegóły podam w przyszłym tygodniu, gdyż obecnie mamy do wyboru dwie szkoły i nie wiadomo jeszcze, w której bedziemy spać. Chociaż nie wiem kto bedzie spał, bo w sobote 6 maja w Rynku jest koncert muzyki celtyckiej i inne brewerie.
Napisano

Zdoybyty przez Niemców po cięzkich walkach schron lejtnanata P. Czaplina ( na pierwszym planie grób niemieckiego żołnierza) o ten schron Panowie bedziemy walczyć. Zapraszamy!!

Napisano
To co, Czaplin do tej pory tam siedzi i się broni że mamy o ten schron walczyć? Skubany... ;)
Napisano
ja też się zjawie na bitwie. Tylko mam problem z transportem i jeśli ktoś ma wolne miejsce, jedzie przez krosno lub sanok i może mnie zabrać to prosze informacje na e-maila lub gg:2840891
Napisano
Chec uczestnictwa zgłosili Czesi w liczbie 20 osób po stronie sowietów. Potrzebujemy jeszcze grupy niemieckie więc proszę o zgłaszanie się. Regulamin imprezy zostanie zamieszczony w następnym tygodniu na stronie GRH Podkarpacie.
  • 2 weeks later...
Napisano
Wszystkich zaintresownych zapraszam do zapoznania się z reulaminem imprezy http://grhgalicja.miasto.rzeszow.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=33
Napisano
Zostało niecałe dwa tygodnie. Na dzis mamy okolo 110 osób, a jeszcze 2 grupy, biorące udział nie podaly dokładnych liczb uczestników. Mogę zdradzić, że będzie bardzo, bardzo głośno i ombowo". Zapraszamy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie