mirek78przemysl Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Szanowny kolego Pik. Z całym szacunkiem, ale może Ty wolałbyś umierac na kolanach jak przedstawiciele pewnego narodu? Słyszałes o czymś takim jak Honor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca7 Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Przepraszam za błąd ortograficzny w słowie młodzieży" i za zjedzenie" słów miało to miejsce" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 ale ten pan jak narazie najtrafniej mnie okreslił ,dobre wnioski rowniez wyciągnął ,ale niestety,jak widać nie tylko ja lubię pyskowki,na tym forum ;)Dyskusja zeszła na inny temat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Piku z czystej ciekawości nie musisz jutro byc o 8 w szkole?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 Macku Kotwica" zaczela cwiczyc juz o wiele wczesniej niz pod koniec Lutego. Dodatkowo trzeba bylo zalatwic wszystko to co mozna bylo zobaczyc (ciuchy,scenografia,bron,pojazdy) trzeba bylo tez w oparciu o duza liczbe zrodel napisac scenariusz ktory wprowadzil wszytskie nasze pomysly w zycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vilkaloki Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 jaca nie wspomnialeś ze juz po dobranocce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pik78 Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Honor?Honor? Jasne ,ze słyszałem ,to kapelka skinhead's!A nawet jak dostane bana ,to co z tego :)I tak do was powrócę-choćby z deszczem :)pozdrawiam wszystkich oburzonych,zwłaszcza zbulwersowanych artystow" i profesorka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca7 Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Panie Michalczewski! Kapelusz z głowy przed Kotwicą" i wszystkimi, którzy włożyli zapał w organizację tego widowiska! Zapadnie w pamięc - napewno ! Cieszy fakt, że są tacy, którym się chce i którzy wiedzą co robią! Do tej chwili jestem pod wrażeniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 Inicjatywa oddolna miała charakter emocjonalny i spontaniczny" a zgoda odgorna yło działaniem czysto pragmatycznym".Conajmniej glupie jest stwierdzenie ze Rudy" zgina od kuli kolegow. Jedyna osoba ktora zostala zabita przez naszych (oczywiscie przypadkowo) to ciotka oski". Rudy przeszedl tak brutalne przesluchanie ze naprawde nie trzeba mu bylo juz kuli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Podziwiam organizacje - mam świadomosć ogromu pracy ! Widzów było chyba wiecej niż przewidzieliście ale to dobrze świadczy o promocji :) mam nadzieje że juz szykujecie coś kolejnego bo juz nie mogę się doczekać ! a moze potrzebna wam jakaś pomoc ? kontakty dosć ciekawe są do dyspozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Maćku z Kotwicy:) Liczyłem tylko te próby w których ja brałem udział:) Pomysł upamiętnienia tych dramatycznych wydarzeń mających miejsce równo 63 lata temu w formie widowiska historycznego, pojawił się w mojej głowie jeszcze w kwietniu 2005 roku. Na dobrą sprawę jednak, same przygotowania ruszyły pełną parą, dopiero po tym jak, m.in. tak fantastyczni ludzie jakich skupia w sobie SH Kotwica" zdecydowali się nam bezinteresownie pomóc:)Wielekie dzięki Wam za to!Pozdrawiam - Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 26 Marzec 2006 Autor Share Napisano 26 Marzec 2006 Wszelkie ciekawe kontakty sa mile widziane.Chcemy podziekowac 101AB, GRH Panzer Pionier-Bataillon 39 der 3. Panzer Division i oczywiscie Pomerani, ktora poraz kolejny udowodnila ze potrafi odnalesc sie w wilu rolach. Bez was bylo by krucho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fbatekb Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 Jeśli ktoś życzy sobie fotki z inscenizacji...nie ma problemu...podeśle...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 26 Marzec 2006 Share Napisano 26 Marzec 2006 witam, ja bym miał serdeczną prośbę o podesłanie. Mój adres - joker85@o2.plpozdrawiam, Maciej Radwański - STEGE - w Arsenale jako Rudy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 Panowie! Jestem niezmiernie ciekaw fotek z imprezy! Na militarni są jeno dwie fotki z samej inscenizacji. Wrzućcie jakies tutaj... nikt nie miał aparatu? :) Pozdrawiam organizatorów i serdecznie gratuluję odważnego przedsięwzięcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca7 Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 z tego co tam widziałem nie dwie tylko cała strona - ale trzeba tekst doczytać do końca a a nie tylko obejrzeć obrazki pozdrawiam i życze Panom miłego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 Łooo faktycznie :) Tekst czytałem, ale nie wiem jak to się stało że nie zauważyłem tak wielkiego linka :) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 Troszkę autoreklamy:D :D :Dhttp://serwisy.gazeta.pl/fotografie/1814824,35082,981975.htmlpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 Gratulacje przez duże G" !Oby więcej imprez na tak wysokim poziomie PozdrawiamRobert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmpionier Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 jeszcze tu znalazlem skromne info...http://www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=83538 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 27 Marzec 2006 Autor Share Napisano 27 Marzec 2006 tia... tylko w wiekszosci relacji nikt nie zauwazyl ze Rajd Arsenal organizowali harcerze a samo widowisko my (czyli Kotwica",101AB, Panzer Pionier-Bataillon 39 der 3. Panzer Division, i Pomerania") Jeszcze raz dzieki wszystkim za slowa uznania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 I tu trochę fotek z rekonstrukcji:http://poloniamilitaris.pl/?tryb=news&id_news=379 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczor Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 Witam serdecznieZ mojej strony szczególne podziękowania dla wszystkich, którzy tak głęboko sobie do serca wzięli udział w widowisku, za ciężką pracę, za nie przespane noce, za trud, który każdy z nas podjął przy odgrywaniu konkretnych postaci.Narratorowi za cenne uwagi z okresu okupacji jak i za samą narrację.Grupą rekonstrukcji historycznej, które nas wsparły:101 Airborne, Pionier-Bataillon 39 der 3. Panzer Divisoni Pomeranii 1945, Kabaretowi „Odlot“ za cenny czas na próbach i wielu, wielu, osób.Wszystkim wam serdecznie dziękuję.Faktycznie było mało miejsca, następnym razem wyburzymy bloki na ul Długiej i w tedy wejdzie o wiele więcej osób. Przypomnę jeszcze, że nie była to rekonstrukcja tylko widowisko historyczne. My Kotwica trochę inaczej podchodzimy do tematu samej rekonstrukcji i prosiłbym, aby tak zostało.Kuczor Stowarzyszenie Historyczne Kotwica – w widowisku Alek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 organizatorom wielkie gratulacje, bo wszystko wypadło znakomicie. Na mikroskopijne niedociągniecia należy przymknąć oko, bo całokształt był wspaniały!właściwa akcje widziałem z plandeki więźniarki i z tego co dane mi było zapamiętać to widok Ciebie michalczewski jak ciskasz butelką w bude, a poźniej to juz lawina strzałów i widok borykającego sie z zacięciem mp naszego konwojenta. Otwarta burta, zeskok na ziemie i krótkie: na Starówke!Samego uwolnienia nie dane mi było oglądać stąd licze na film, bo on mi ukaze jak to wyglądało!pozdrawiamTomek - w widowisku pierwszy uwolniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawkul Napisano 27 Marzec 2006 Share Napisano 27 Marzec 2006 Witam WszystkichJestem podobnego zdznia jak większość z Was ,iż widowisko było naprawde udane . Niesądziłem że wyjdzie aż tak dobrze - naszczęście się udało.Przykre jest tylko , że Pik78 jest tak nastawionuy krytycznie do całego wydarzenia , i poraża mnie jego brak wiedzy.Drobna rada dla Ciebie , niewypowiadaj się jeżeli możesz kogoś obrazić.Niniejszym che z Tego miejsca podziekować Stowarzyszeniu Hisstorycznemu KOTWICA" za zaproszenie do udziału w widowisku, było to niezwykłe przeżycie i zarazem zaszczyt ,że mogłem wziąć w tym udział .Paweł - w widowisku Kopeć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.