Gunship! Napisano 20 Marzec 2006 Autor Napisano 20 Marzec 2006 Hej. Przeglądając z nudów poraz kolejny Google Earth ( a nuż coś ciekawego się wypatrzy), skupiłem się na obszarze który jest dostępny w większym przybliżeniu. Natknąłem się tam na lotnisko z betonowym pasem startowym i stojankami rozlokowanymi w lesie.Lotnisko to znajduje się przy południowym końcu jeziora Wdzydze (Kaszuby) na wschodnim brzegu. Dołączyłem zdjęcie. Współrzędne są zamieszczone poniżej.Ktoś mi odpowie co to za lotnisko?PozdrawiamGunship
beaviso Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Sam sobie przecież odpowiedziałeś ;)Jest to lotnisko Wdzydze.(zapasowe dla pułku myśliwskiego z Malborka, ale od ok. 10 lat nie używane, więcej info na stronach Agencji Mienia Wojskowego)pozdr, M.
Darek419 Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 Obejrzyj jeszcze okolice Miastka,łekinia,Koczała,Pieniężnica,też ciekawy rejon.pozdro.
sexo Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 jest tego pare sztokow w lesie, np miedzy miejscowoscia osie i warlubie, nad grudziadzem. to lotnisko slozy za droge w lesie, plasko, szeroko, ladnie sie nim leci, jak atobahnem, szkoda ze takie krotkie :)
beaviso Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 Zgadza się koło Miastka/Koczały/Pieniężnicy jest lotnisko zapasowe Pieniężnica - służyło dla pułku myśliwskiego ze Słupska-Redzikowa.Natomiast koło wsi Osie w Borach jest oczywiście tzw. DOL (drogowy odcinek lotniskowy).Na Kaszubach DOL jest na wschód od Dębnicy Kaszubskiej. Jedziesz bardzo wąską asfaltówką, a tu nagle robi się przez 1600 metrów szeroooko :)
Darek419 Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 Byłem tam w 89r 9 miesięcy od marca do listopada pod namiotami oczywiście.Odcinek DOL jest też w okolicach Człuchowa.Prosta szosa ze stojankami ok 2000 m.
Cronos Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 To na fotce to bodajrze Borsk, czy jakioś tak:) Byłem tam 2 lata temu podczas wakacji w Wielu. Jeździłem po nim autkiem tatusia:) Jest to dość duży teren, dość piaszczysty w lesie, szukałem intensywnie ale oprócz paru kompletnie skorodowanych kawałków złomu to nic nie znalazłem. Stan pasa był bardzo dobry, jeszcze były widoczne linie i napisyPozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.