Skocz do zawartości

GEOSCAN...strach się bać

fraser

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szczerze współczuje że to kupiłeś : po tych wypowiedziach na forum, pozostanie Ci go powiesić na ścianie dla dekoracji! (Bo nikt go już nie odkupi od Ciebie :() PS. Mi i tak najbardziej podoba się torba na wykrywacz ze strony Geoskana... jest taka praktyczna!
  • Odpowiedzi 99
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Rok temu dyskutowałem na forum o innym produkcie Geoscana: http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=157204#157251
Później przez jakiś czas prowadziłem z producentem korespondencję mailową, dowiedziałem się że planują modernizację konstrukcji wykrywaczy.
Przeglądnąłem ostatnio stronę Geoscana i z żalem stwierdzam, że nie ma sprzężenia zwrotnego między tym producentem i użytkownikami, a szkoda. Występujące przed rokiem wadliwe rozwiązania konstrukcyjne istnieją ciągle - nawet w nowym modelu Geo 3CX (np. aluminiowy nypel łączący części wysięgnika). Firma skutecznie zniechęca potencjalnych nabywców, opinia o tym sprzęcie jaka jest, każdy wie.
Hm... swoją drogą przejadę się przy okazji do kumpli i sprawdzę, czy w moim byłym S-bis też są myjki do garów.
Napisano
Jak widać post Pająka nie nauczył niczego ani nikogo:

- producenta żeby jednak cokolwiek poprawić

i

- kupujących żeby omijać producentów, którzy nie mają pojęcia o produkcji, olewają niegłupie (i w sumie życzliwe porady) oraz (potencjalnych) klientów, czyli czytelników tego forum.

Obawiam się, że z postem Frasera bedzie podobnie (co zresztą już częściowo widać).

proscan

PS

Ciekawa postać Łowca" w wątku Pająka. Łowca" bardziej mi się podobało, niż Pieniacz".

Za trzecim razem proponuję następny fałszywy nick: geoefemeryda.
Napisano
Ale i tak najlepszy jest pinpInt"... w geo 3cx... pozycja nr.8 http://www.geoscan.com.pl/geo3_cx.html

Tak na marginesie - pozdrowienia dla geoscana od ludzi z Tobołowa. Wymiana wadliwego wykrywacza była możliwa dopiero po osobistym - ostrym - spotkaniu. BTW - Gąbki w pudełku bateryjnym to nie mit.
Napisano
Witam
Panie GEOSCAN.
Zamiast się jakoś bronić,podać swoją interpretacje to zero odzewu.Chociaż by Pan wytłumaczył jaki jest punkt widzenia firmy.Przecież stuknięcie w klawiature nic nie kosztuje...
A my czekamy dalej na odzew.Przecież każdy wie że przegląda Pan ten wątek.A może to co piszą Szanowni Forumowicze to prawda?

Pozdrawiam
Zwierz
P.S.Do proscana
Mnie też bardziej podoba sie łowca niż pieniacz.Ach ci ludzie....
Napisano
Witam.
Zgadza się zasięg maja naprawde dobry . Sam używam w tej chwili whites`a, ale wczesniej używałem geoscana. Po zakupie nowego wykrywacza starego nie pozbyłem się poniewaz zasięg wg. mnie ma lepszy od whites`a. I jeżeli mam namiar na konkretne miejsce o małej powieżchini to na wyprawe zabieram również wykrywacz geoscana. Minusem wykrywacza geoscana jest jego ergonomia. Mimo że wykrywacz nie jest az tak bardzo ciężki to wymaga sporego wysiłku fizycznego przy kilku godzinnym chodzenia. Wg. mnie bardzo przyadało by sie zmniejszenie znacznie masy samej sondy i wykonanie opaski na podłokietniku. Sam wygląd i estetyka w wykrywaczu mnie nie interesuje. Nie kupuje wykrywacza na wystawę, ani żeby pochwalić sie w środowisku o potrzcie jaki ładny sprzęt mam" tylko do pracy w terenie.

Mysle że w poście tym przydadzą sie słowa krytyki , tak aby w przyszłosci polska firma produkowała wykrywacze na dobrym poziomie. Całkowite negowanie firmy chyba tylko zaszkodzi srodowisku poszukiwaczy. Osobiście jako Polak wolałbym kupić polski wyrób niż zagraniczny, tylko jakość musi sie poprawić. No ale nie od razu Kraków zbudowano".
Mysle że firma Geoscan wyciągnie z tych postów odpowiednie wnioski i będzie stale poprawiać jakość wyrobów.

Pzdr AK77
Napisano
witam...
do AK77...nie zgodzę się z tym, że wygląd i estetyka nie ma znaczenia i nikogo nie interesuje...zgadza się, że parametry technicznie wykrywki z geoscan'a są zadowalające... ale to tak samo gdyby do syrenki wstawić silnik mercedesa...taki zestaw nigdy nie zagra ! dlatego producenci krajowi powinni te dwie sprawy zgrać ze sobą...
powodzenia ;)
Napisano
fraser ja napisałem, że mnie nie interesuje wygląd. A z tą syrenka i mercedesem to trafiłes w 10.

Pzdr AK77
Napisano
Co tam silnik od Mercedesa, trzeba było popatrzyć na Syrenkę na płycie podłogowej i z silnikiem Porsche to zagrało i to jak, kopara nie jednemu opadła jak wynikało z relacji wykonawcy.
Sory, że nie w temacie, ale coś w tym jest
Pozdrawiam
Napisano
...może i zagrało...ale ile pracy i kasiory trzeba było w to upchać...a naszych rodzimych producentów na to nie stać...poza tym nie są twórczy ;)
Napisano
widziałem i miałem dwa rodzime wykrywacze o czym już pisałem...i jak wspomniałem wyżej nie będę wspierał więcej rodzimej gospodarki!
Napisano
eeeeee tam bez przesady, Mirakl II to kwintesencja prostoty ale dał mi sporo radości, często się rozstrajał ale zasięgi ma całkiem całkiem; Saper w środku ma koszmarnego pająka, po otworzeniu zwątpiłem w możliwość naprawy bez wcześniejszego obfotografowania i oklejenia wszystkich kabelków kartkami z opisem ale się udało, wyyyyciągnąłem sporo złomu różnistego; Smętek jest wręcz jak T34, można go ciepnąć na glebę a i tak będzie chodził, co najwyżej coś się mechanicznego skaszani...
Jest że tak powiem o mało co demokracja i każdy może sobie kupić co chce, albo nowego krajana albo 10 letniego z zachodu. Sam teraz biegam z fisherem ale na pewno będzie też w tym roku solaris.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam.Mój były Geoscan Hunter również miał w sobie myjki kuchenne.Oprócz tego posiadał słabą dyskryminację.Ciekawe kiedy Geoscan wreście raczy odpowiedziec na pytania zadane przez proscana. Pozdrawiam.
  • 11 months later...
Napisano
witam ALL po długiej przerwie :)
sezon na łowy w zasadzie się zaczął ale zastanawiam się dlaczego nie mogę odnaleźć strony GEOSCAN'a? Czyżbym wyjawienie prawdy przyczynił się do upadku wielkiego producenta"?
pozdrawiam wszystkich i zapraszam na wspólne wyprawy w okolice Jelonki ;)
  • 2 weeks later...
Napisano
taaak, odezwałem się po długiej zimowej martwicy w szukaniu w ziemi...postaram się wkrótce wrzucić kilka ciekawych fantów, które znalazłem dzięki wytworowi polskiej mysli technicznej...jak wcześniej wspominałem, jeśli chodzi o parametry to całkiem nieźle się spisywał choć nie zadowolił mnie w pełni...ale zarobił na siebie, może nie do końca ale postanowiłem sprzedać to cudo na allegro; szkoda, bo trochę w niego pracy włożyłem, żeby wyglądał choć trochę profesjonalnie ;)dla zainteresowanych link:

http://allegro.pl/item182441801.html

teraz z pewnością już nie dam się nabrać na sztuczki rodzimych wytwórców piszczałek...pozdro.
Napisano
Fraser nie obawiasz się, że po tym jak ozreklamowałeś" Geoscan, twój profesjonalnie zmodernizowany wykrywacz nie osiągnie na aukcji zadowalającej cię ceny. W twoich postach widać sprzeczności. Najpierw skrytykowałeś wykrywacz, teraz zaś piszesz: jeśli chodzi o parametry to całkiem nieźle się spisywał choć nie zadowolił mnie w pełni...ale zarobił na siebie, może nie do końca ale postanowiłem sprzedać to cudo na allegro; szkoda, bo trochę w niego pracy włożyłem, żeby wyglądał choć trochę profesjonalnie ;)". Jak myślisz kto będzie tak naiwny by kupić teraz od ciebie ten wykrywacz, bo jak na razie, to oferowana za niego cena nie powala na nogi.
Pozdrawiam
Napisano
witam,
panie cplstahl....chyba nie czytasz dokładnie moich postów.
Krytykowałem owszem ale wykonanie tej wykrywki, poza tuż po zakupie nie mogłem się wypowiadać na temat jego osiągów raczej po paru wypadach w teren, więc teraz właśnie miałem okazję napisać na forum, że parametry są niezłe acz niezadowalające. Zapewne też wiesz, że opinia jest jak dupa i każdy ma swoją!!! zamiast przepisywać moje wypowiedzi napisz coś więcej od siebie. I ostatnia rzecz...nikt nie zmusza ciebie ani innych osób do kupienia wykrywki. kazdy a przynajmniej większość z nas ma zdolność postrzegania rzeczywistości w racjonalny sposób i dla jednego moja wykrywka będzie tym czego szukał a dla innego bezwartościowym złomem...najważniejsze, że każdy może dokonywać wyboru!
SeYoNaRa
Napisano
Witam Fraser, czytałem twoje posty uważnie i nie rozumię dlaczego kupiłeś wogóle ten wykrywacz. Jak sam mówisz, to zasięgi ma niezłe, ale wykonanie do niczego. A przecież widziałeś na zdjęciach u Geoscana jak wykrywacz jest wykonany, więc nie kupiłeś przysłowiowego kota w worku. Nie szkoda ci teraz pozbywać się wykrywacza, kiedy wreszcie wygląda tak jak tego chciałbyś. Przecież zainwestowałeś w niego i poświęciłeś mu tyle twojego czasu. Co do wyboru to ty go dokonałeś kupując wykrywacz i jak wszyscy ponosisz konsekwencję swojej decyzji. Pozwolę sobie raz jeszcze zacytować twoje słowa: ikt nie zmusza ciebie ani innych osób do kupienia wykrywki". A czy ciebie ktoś zmuszał?
PS Nauczka na przyszłość dla nas wszystkich - każda transakcja powinna być dokładnie przemyślana.
Pozdrawiam
Napisano
Wesołych i owocnych w znaleziska Świąt....
No tak... dokonałem wyboru jak się potem okazało chybionego...i poniosłem tego konsekwencje. Na szczęście wykrywka nie kosztowała zbyt wiele. Mówisz, że widziałem co koupowałem... otóż jak w każdej reklamie wszystko co jest na foto wygląda wręcz kryształowo...w moim przypadku minęło się to z realiami, stąd moje wielkie oburzenie na firmę która ze wstydu podejrzewam ukryła się pod inną nazwą... ale sądząc po zdjęciach na nowej stronie niczego nie wyniosła z z postu który założyłem w ubiegłym roku i na którym wypowiadali się /nie/szczęśliwi posiadacze tychże wykrywek oraz fachowcy z Proscana...
darz dół.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie