Mathew Napisano 14 Marzec 2006 Autor Share Napisano 14 Marzec 2006 WitamNiedawno mój Kolega likwidował mieszkanie po zmarłym wujku. Wśród wielu przedmiotów zwrócił uwagę na drewniany kuferek made in Wehrmacht. Zawartość była bardzo interesująca. pozdroMathew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaku Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Coś wspaniałego! Gratulacje! Mógłbyś dać zbliżenia notgeldów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 dobre dobre ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 pieniążki plebiscytowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 Wśród kilkunastu listów z frontu wschodniego, zauważyłem egzemplarze z naklejonymi emblematami wrony i Pz III. Wykonanie z cieńkiej tłoczonej blaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 ciekawe znaleziska:) tez takie chcem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 super,super mam nadzieje,że kiedys tez coś takiego znajde! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 Żelazny i szturmowa za ostfront ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 Wehrpas. Polska książeczka wojskowa z okresu wojny z Rosją, z przebiegiem służby w latach 1916 - 1918 ! W tym 6 miesięcy w szpitalu z powodu rany brzucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POliSH Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 Zajefajne!!!!!!!!!!!!!!ja też takie chcę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 16 Marzec 2006 Autor Share Napisano 16 Marzec 2006 I to co czasem widzimy na filmach. List dowódcy pisany do mamy poległego żołnierza ... Zawiadomienie o śmierci ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilzken Napisano 17 Marzec 2006 Share Napisano 17 Marzec 2006 Mathew, czy możesz przybliżyć nam treść tego listu.Wiem, że to jest korespondencja i nie powinienem być wścibski, ale interesuje mnie sama forma. Nigdy nie spotkałem się z tego typu listem. Na filmach w takich listach pisali przeważnie, że żołnierz zginął śmiercią bohaterską mimo, że była to czasami zwykła ucieczka. Czy może jest to zwykła sucha informacja, że państwa syn zginął tego i tego dnia w jakiejś tam miejscowości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 Podzieliłem list na 3 części że był lepiej widoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 Podpis dowódcy ma inny kolor tuszu niż tekst. Być może pisał go jakiś żołnierz a szef tylko podpisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 18 Marzec 2006 Autor Share Napisano 18 Marzec 2006 Text na odwrocie. Byłoby fajnie gdyby ktoś przetłumaczył ten list na forum.pozdrawiamMathew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilzken Napisano 18 Marzec 2006 Share Napisano 18 Marzec 2006 Dzięki Mathew. A teraz może ktoś przetłumaczy, bo ja nie mówić po niemiecki:))Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.