Skocz do zawartości
  • 0

Liście dębu - prośba o identyfikację

Krychu_Szprotawa

Pytanie

Napisano

Witam! Dzisiaj znajomemu wpadły w ręce takie oto listki i wystawił je na aukcji. Ciekaw jestem od czego pochodzą? z tyłu ślady po ułamanych wąsach.
PS. Moze to do munduru leśniczego?
Za wszelkie sugestie dziękuję.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tal patrze i cos mi sie nie chce wierzyc, nie neguje ze nie macie racji, ale napewno ten 2 pokazany na foto zamieszczonym przez Krychu_Szprotawa na mniejszym zdjeciu lisc, z wasami, nie jest wojskowy, a jezeli sie myle to mnie poprawcie, bo mam mundur niemieckiego lesnika, z lat 60 i tam własnie na jednej z patek jest taki wpiety listek.

pozdro pol
Napisano
Witam. Kamilo możesz poprzeć swoją opinię jakimś zdjęciem. liście dębu które ja znam z czapek jagrów nie przypominały tych zamieszczonych powyżej. pzdr. romko
Napisano

Witam! Dzisiaj znajomemu wpadły w ręce takie oto listki i wystawił je na aukcji. Ciekaw jestem od czego pochodzą? z tyłu ślady po ułamanych wąsach.
PS. Moze to do munduru leśniczego?
Za wszelkie sugestie dziękuję.

Napisano
O ile mi wiadomo to nie są liście dębu Jaegrów.

Wyglądają całkiem inaczej. Jak zobaczę fotkę na czapce to uwierzę :).

Pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
jagirka to jest kolego jagierka noszona na czapkach jegie dywizion .oddziałow gorskich mogły być z nartami znam 6 odmian tych lisci 3 posiadam byly dwa liscie razem mały i wiekszy ,lisc z nartami i sam lisc ,lisc z owocami oraz liscie mały i wiekszy i narty

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie