Krychu_Szprotawa Napisano 12 Marzec 2006 Autor Napisano 12 Marzec 2006 Witam! Dzisiaj znajomemu wpadły w ręce takie oto listki i wystawił je na aukcji. Ciekaw jestem od czego pochodzą? z tyłu ślady po ułamanych wąsach.PS. Moze to do munduru leśniczego?Za wszelkie sugestie dziękuję.
pol Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Tal patrze i cos mi sie nie chce wierzyc, nie neguje ze nie macie racji, ale napewno ten 2 pokazany na foto zamieszczonym przez Krychu_Szprotawa na mniejszym zdjeciu lisc, z wasami, nie jest wojskowy, a jezeli sie myle to mnie poprawcie, bo mam mundur niemieckiego lesnika, z lat 60 i tam własnie na jednej z patek jest taki wpiety listek.pozdro pol
Krychu_Szprotawa Napisano 15 Marzec 2006 Autor Napisano 15 Marzec 2006 Wracając do liści dębu to na allegro znalazłem coś takiego.Może to liście o których mówił kolega kamilo?
romkow Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Witam. Kamilo możesz poprzeć swoją opinię jakimś zdjęciem. liście dębu które ja znam z czapek jagrów nie przypominały tych zamieszczonych powyżej. pzdr. romko
Krychu_Szprotawa Napisano 14 Marzec 2006 Autor Napisano 14 Marzec 2006 Dzięki za sugestie mam nadzieję, że trafną! Mogę prosić o foto porównawcze?Pzdr. Krystian
Krychu_Szprotawa Napisano 12 Marzec 2006 Autor Napisano 12 Marzec 2006 Witam! Dzisiaj znajomemu wpadły w ręce takie oto listki i wystawił je na aukcji. Ciekaw jestem od czego pochodzą? z tyłu ślady po ułamanych wąsach.PS. Moze to do munduru leśniczego?Za wszelkie sugestie dziękuję.
zaku Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Ten liść został znaleziony na terenach obfitujących w pruskie rzeczy - tyle wiem.pozdr. ZaKu
krzysiek Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 O ile mi wiadomo to nie są liście dębu Jaegrów. Wyglądają całkiem inaczej. Jak zobaczę fotkę na czapce to uwierzę :).PozdrawiamKrzysiek
Krychu_Szprotawa Napisano 13 Marzec 2006 Autor Napisano 13 Marzec 2006 dzięki żaku za odpowiedź. Nikt pozatym nie wie co to jest?
peczol Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 troche z innej beczki :)to moje liscie a własciwie resztki odznaki strzelców...
kamilo Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 jagirka to jest kolego jagierka noszona na czapkach jegie dywizion .oddziałow gorskich mogły być z nartami znam 6 odmian tych lisci 3 posiadam byly dwa liscie razem mały i wiekszy ,lisc z nartami i sam lisc ,lisc z owocami oraz liscie mały i wiekszy i narty
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam! Dzisiaj znajomemu wpadły w ręce takie oto listki i wystawił je na aukcji. Ciekaw jestem od czego pochodzą? z tyłu ślady po ułamanych wąsach.
PS. Moze to do munduru leśniczego?
Za wszelkie sugestie dziękuję.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.