acer Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Fotka i piękna, ale ja tam widzę dwie kozy i dwa kozły - dość zdrowe - parostki w scypuchu - będzie wycierał zdrowo :) jak się fachowo określa osobniki obu płci gatunku sarny :))Eh, sarniaki" też mają już dość zimy.
Grzechotnik Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Skoro o sarenkach mowa. Upolowany w zeszłym roku, przyczajka w trawie i fotka z zaskoczenia, na drugą nie było już czasu :-)
acer Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 No No,Piękna sztuka. Szóstak kapitalny. Widać piękne uperlenie i róże. Naprawdę piękny okaz dorodnego kozła. I to zdrowego.Gratuluję fotki Grzechotnik.
dziki1958 Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Jak sie podobało to dorzucę resztę zdjęć z tego dnia. Niech inni nacieszą oczy.
pavelock Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Tak jak obiecałem , wczorajsze fanty z Karolinowa tylko po wstepnym zrzuceniu ziemi . Sory za kiepskie zdjęcie .
acer Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Dziki - piękne foty. Pavelock - łuska 20 mm od flaka, jajko, i skorupa od przeciwpancernego z otworem do wkręcenia zapalnika ?Cóż lekko to chyba nie wyszło z ziemi.
Grzechotnik Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Zimowi poszukiwacze :-)Czyli z serii co możemy spotkać wychodząc za pagaórka.
kokesh Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Ten to kopał przez całą zime ,a właściwje rył...
Grzechotnik Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Służba leśna" czyli co oprócz leśniczego przychodzi spojrzeć co ludzie kopią. :-)Inne z tego samego dnia co porzednie. Zdjęcie robione na pewniaka, bo tym razem to my byliśmy w szkodzie" a one grzecznie w lesie i za płotkiem, hmm dziura była 10 metrów dalej, gdybym zauważył wcześniej to pewnie taki pewny bym już nie był.
acer Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Nie locha nie powinna być taka groźna jak odyniec.Dzik musi ryć bo jest dzikiem :) Tak jest to jest Służba Leśna" ta oprócz ludzi. Naprawdę leśna :DKto wie gdzie lubi szukać ciepła w chłody i za co go czasem nie lubią leśnicy ?
acer Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Ps. Przy detektorze w nosie dzika kryją się Smętki i Whitesy :D Znaleźć co prawda nie odznakę za rany złotą, ale larwę szkodliwego owada głęboko w ściole a czasem i w ziemi - larwę pędraka. To jest dopiero detektor ! :D
pik78 Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Eech pyknełoby sie do takiego koziołka z mauserka ,prawda Acer ?Darz Bór !
acer Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Takiego to trochę szkoda, mam już poroże szóstaka, lepiej perukarza albo myłkusa - bo rzadszy a i chorego by się wyeliminowało i by nie zaburzał puli genowej tak pięknych szóstaków.Też muszę zapolować.....z Samsungiem Digimax.
kilgore Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 Widzę ze kolega Acer orientuje sie w sprawach łowieckich,mi również są bliskie(mój tato poluje)Acer nie wiem czy wiesz marzec/kwiecien to najlepszy okres do szukania zrzutów jelenich-to moje z zeszłego roku
Grzechotnik Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 I kolejne - Leśny zwiadowca"Ledwie świt blady wstanie już na ścieżce są indi.... upss zwiadowcy. On też kopie dołki i to duże :)
pavelock Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 acer. to wszystko było porozrzucane . Łuska i buteleczka wyszły na skraju lasu gdzie był nieduży śmietnik i trochę torfu . Skorupa jaja była prawie o kilometr dalej , a ppanc jeszcze w innym miejscu . Wybierałem takie miejsca do przeszukania gdzie prawie nie było zmarzliny .pozdr.pavelock
pavelock Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 acer. czy mogę spytać na której leśniczówce działasz ? bo widzę że jesteś ze świętokrzyskiego .
Boruta Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Podobno w myśl trochę innej ustawy, posiadanie zrzutów jest verboten.
acer Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Trochę niżej od ciebie Pavelock, Nadleśnictwo Włoszczowa :))Wiem, wiem doskonale Kilgore. Też czekam :))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.