mirek1973 Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 CZesc otorz w centrum warszawy w sutenerze pewnego domu z przedwojny znajduje sie kasa pancerna wysokosci 190 cm szer 45cm zamykana na klucz + dwa kola przy zamku w tym jedno niestety urwane -jest masywna i napewno nie otwierana od czasow wojny, czy cos tam jest niewiem ale mam pytanie kto w polsce zajmuje sie otwieraniem takich ciekawostek tzn w tv jakies 5 lat temu byl na ten temat program i gdzies na wybrzezu jest jakis facet co takie kasy otwiera .Czy koledzy slyszeli cos na ten temat?
wars98 Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Witam!Z tego co ja wiem, to takich specjalistów jest kilku w kraju. Mogę spróbować Ci pomóc (jeśli chcesz otworzyć tą kasę). Pisz na priva.Pozdr. wars98
jaca2003 Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 To kol. Wars bawi się teraz w otwieranie kas?Niesamowite.I to jeszcze na prv?Wars Ty jakies czarne teczki" na kazdego zbierasz cycuś?Pozdrawiam
wars98 Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Tak kol. Jaca, dobra szafa to podstawa! :))Patrz: przypadki szaf(-y) płk. Lesiaka z b. UOP. ;)Pozdr. wars98
mundek Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Witaj!Jest taki jeden fachowiec od kas pacernych.Nazywa sieEgon OLSEN ,ale nie wiem czy jeszcze zyje(?).No i najlepiej gdyby to byla kasa produkcji Hansa Jaegera,tego z Berlina.Powodzenia mimo wszystko.A moze butla z acetylenem i troche sprzetu zalatwia sprawe??
acer Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Sutenerze ? Sutener ma kasę pancerna ? :)Pręta termitowego, jak nie pomoże to ładunek kumulacyjny.:)Znam jeszcze jednego kasiarza - Kwinto, ale on raczej już się wycofał.
sexo Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 nie, chopaki, na poczatek delikatnie, po co zara gasrurka z iskrownikiem jechac, jeszcze sie popala fanty w srodku :-))
01111977 Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 proponuje poczekac az korozja i sily wietrzenia zrobia swoje...
Boruta Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Te dzrwi, to może być atrapa, bo może już się do niej dobrali gdzieś z boku lub z tyłu, ale nie sądzę, żeby tam coś ciekawego było.Pozdrawiam
kudi Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 nie ma takiej opcji, zeby w Warszawie (srodkowej polsce :) stala jakas nieotwarta kasa, o ktorej ktos wie. mozna wiedziec o czlogu, samolocie czy nawet zlotym pociagu" i czekac na wlasciwy moment". jednak kase z czasow wojny otwiera sie od razu. szczegolnie taka z dwoma kolami" :)pozdrrobert_kudelski
krzyb Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Witam. Na wybrzeżu jest parę osób ktore się tym zajmują. Jeden z nich otwierał z nami starą kasę pancerną w Kołobrzegu. Jak jesteś zainteresowany to zadzwon do mnie lub przeslij sms to porozmawiamy 696414091. Krzysztof fundacja Latebra
mirek1973 Napisano 7 Marzec 2006 Autor Napisano 7 Marzec 2006 Ta usmialem sie po pachy-suterynie a nie sutenerze -frudowskie przejezyczenie ;-) , co do kasy na razie nie dowiedzialem sie o czlowieku ktory otwiera takie cacka , po prostu ja goscia wynajmuje spisujemy umowe i tyle , dzieki za pomoc olsena i kwinty
mirek1973 Napisano 4 Styczeń 2009 Autor Napisano 4 Styczeń 2009 Odpalam temat ponownie bo mam teraz zdjęcia - pytanie czy ktoś ma namiary na firme ktora podjełaby się otwarcia szafki , dodam że jest ona w Warszawie .Otrzymywałem na priv informacje typu ,, mam z braciakiem flexa potniemy a co w środku nasze 5/5 ,, wiec od razu oświadczam że na takie pytania nie odpowiadam , interesuje mnie kontakt z jakimis stowarzyszeniami działającymi na rzecz muzeów szczególnie pod kontem Muzeum Powstania Warszawskiego dom w którym mieści sie obiekt bezpośrednio odegrał rolę w czasie Powstania w 1944 r , z okresu konspiracji mogą się znajdować jakieś artefakty w tej szafie .Generalnie co do spraw technicznych czy ktoś widział taką szafę czy jest dość popularna może nazwa firmy przedwojennej robiącej takie szafy ?
Wiesław Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Panowie przecież tym specjalistą jest Henryk KWINTO. Ostatnio reklamę jego firmy widziałem na samochodzie dostawczym w filmie Kilerów 2-óch"
ajerk Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Niewątpliwie kwinto by sobie poradził, ale temat jest jak najbardziej poważny. Trzeba wiec po prostu dać znać do Muzeum Wojska lub Muzeum Powstania lub do Akademii policyjnej w Szczytnie - on sobie z tym poradzą.
Gambit Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 Henryk Kwinto zmarł razem z Janem Machulskim 20 listopada 2008. Żart raczej nie na miejscu.
blo39 Napisano 4 Styczeń 2009 Napisano 4 Styczeń 2009 http://www.pogotowiezamkowe.pl/ oswieraja tez kasy pancerne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.