Skocz do zawartości

Kasa [ancerna

mirek1973

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
CZesc otorz w centrum warszawy w sutenerze pewnego domu z przedwojny znajduje sie kasa pancerna wysokosci 190 cm szer 45cm zamykana na klucz + dwa kola przy zamku w tym jedno niestety urwane -jest masywna i napewno nie otwierana od czasow wojny, czy cos tam jest niewiem ale mam pytanie kto w polsce zajmuje sie otwieraniem takich ciekawostek tzn w tv jakies 5 lat temu byl na ten temat program i gdzies na wybrzezu jest jakis facet co takie kasy otwiera .Czy koledzy slyszeli cos na ten temat?
Napisano
Witam!
Z tego co ja wiem, to takich specjalistów jest kilku w kraju. Mogę spróbować Ci pomóc (jeśli chcesz otworzyć tą kasę). Pisz na priva.
Pozdr. wars98
Napisano
To kol. Wars bawi się teraz w otwieranie kas?Niesamowite.I to jeszcze na prv?Wars Ty jakies czarne teczki" na kazdego zbierasz cycuś?
Pozdrawiam
Napisano
Witaj!Jest taki jeden fachowiec od kas pacernych.Nazywa sie
Egon OLSEN ,ale nie wiem czy jeszcze zyje(?).No i najlepiej gdyby to byla kasa produkcji Hansa Jaegera,tego z Berlina.Powodzenia mimo wszystko.A moze butla z acetylenem i troche sprzetu zalatwia sprawe??
Napisano
Sutenerze ? Sutener ma kasę pancerna ?
:)

Pręta termitowego, jak nie pomoże to ładunek kumulacyjny.:)

Znam jeszcze jednego kasiarza - Kwinto, ale on raczej już się wycofał.
Napisano
nie, chopaki, na poczatek delikatnie, po co zara gasrurka z iskrownikiem jechac, jeszcze sie popala fanty w srodku :-))
Napisano
Te dzrwi, to może być atrapa, bo może już się do niej dobrali gdzieś z boku lub z tyłu, ale nie sądzę, żeby tam coś ciekawego było.
Pozdrawiam
Napisano
nie ma takiej opcji, zeby w Warszawie (srodkowej polsce :) stala jakas nieotwarta kasa, o ktorej ktos wie. mozna wiedziec o czlogu, samolocie czy nawet zlotym pociagu" i czekac na wlasciwy moment". jednak kase z czasow wojny otwiera sie od razu. szczegolnie taka z dwoma kolami" :)

pozdr
robert_kudelski
Napisano
Witam. Na wybrzeżu jest parę osób ktore się tym zajmują. Jeden z nich otwierał z nami starą kasę pancerną w Kołobrzegu. Jak jesteś zainteresowany to zadzwon do mnie lub przeslij sms to porozmawiamy 696414091. Krzysztof fundacja Latebra
Napisano
Ta usmialem sie po pachy-suterynie a nie sutenerze -frudowskie przejezyczenie ;-) , co do kasy na razie nie dowiedzialem sie o czlowieku ktory otwiera takie cacka , po prostu ja goscia wynajmuje spisujemy umowe i tyle , dzieki za pomoc olsena i kwinty
  • 2 years later...
Napisano
Odpalam temat ponownie bo mam teraz zdjęcia - pytanie czy ktoś ma namiary na firme ktora podjełaby się otwarcia szafki , dodam że jest ona w Warszawie .Otrzymywałem na priv informacje typu ,, mam z braciakiem flexa potniemy a co w środku nasze 5/5 ,, wiec od razu oświadczam że na takie pytania nie odpowiadam , interesuje mnie kontakt z jakimis stowarzyszeniami działającymi na rzecz muzeów szczególnie pod kontem Muzeum Powstania Warszawskiego dom w którym mieści sie obiekt bezpośrednio odegrał rolę w czasie Powstania w 1944 r , z okresu konspiracji mogą się znajdować jakieś artefakty w tej szafie .Generalnie co do spraw technicznych czy ktoś widział taką szafę czy jest dość popularna może nazwa firmy przedwojennej robiącej takie szafy ?
Napisano
Panowie przecież tym specjalistą jest Henryk KWINTO. Ostatnio reklamę jego firmy widziałem na samochodzie dostawczym w filmie Kilerów 2-óch"
Napisano
Niewątpliwie kwinto by sobie poradził, ale temat jest jak najbardziej poważny. Trzeba wiec po prostu dać znać do Muzeum Wojska lub Muzeum Powstania lub do Akademii policyjnej w Szczytnie - on sobie z tym poradzą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie