Skocz do zawartości

Aufklarungabteilung 7 - koniec grupy?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
chociaż nie...
w tamtym mundurze było weselej (żeby nie powiedzieć śmieszniej :) )
no i to niebanalne foto z ważną osobistością podczas oddawania honorów.
Napisano

Oraz coś takiego na koniec.

Tak sie zastanawiam, czy ktoś może jeszcze sie pochwalić zdjeciem Prezydenta RP w towarzystwie szmaciarza :D)))

Napisano
i oba pokrywają się z kolejną klatką jaką miałem w aparacie :) i mam jeszcze parę ale powstrzymam się od robienia tu jakiegoś hall of fame
Napisano
Akagi
Więc może trzeba dobrać odtwarzaną postać do swojej postury,"
urodziłęm sie w jednostce pancernej w Braniewie. stąd chhyba ten pociag do broni pancernej.. myslę ze przez właz jakos sie przecisnę :D
Napisano
swego czasu na warcie zapraszał mnie do zwiedzenia muzeum.
nie miałem okazji siedzieć w IS. w panzer II robimy właz kwadratowy (bo wiekszy ):D.
naprawde tak ciasnow w is-e? przeciez to takie bydle ogromne
Napisano
Napisałem że na tym foto wygląda jak szmaciarz, bo tak jest.
Po pierwsze, niedopasowany mundur - rzecz niedopuszczalna dla oficera.
Po drugie, pas jest za luźny i zwisa sobie na bok... co to, kowboj?

Może przesadziłem z tą zakazaną mordą, ale szczególnie na tym foto https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum16/dsc02537.jpg
z twarzy faktycznie przypomina postać której nosi mundur...

Pozdrawiam
Napisano

Co do munduru zgadzam się calkowicie - pretensje wnosić do Hero - to pozyczone , nie moje.Co do pasa tez sie zgadzam - niestety regulacje szlak trafil , a i w futerale byl Colt 1911 miast Waltera - cięższy o 0,5 kg , więcej nie potrzeba.A co do zakazanej gęby - idźmy na mzxa.
Hart

Napisano
Panowie, dajcie sobie na wstrzymanie i zakonczcie ta jałowa dyskusje. Chyba im bardziej bedziemy zapewniali, ze wszystko jest ok, tym usilniej bedziecie szukac sensacji. Robimy dalej swoje i na pewno spotkamy sie jeszcze na niejednej rekonstrukcji. Bedziecie mieli okazje ocenic jak ma sie grupa.

Pozdrowienia dla wszystkich czlonkow AA7, bylych, obecnych i przyszlych :)
Napisano
Ja natomiast chętnie posłuchałbym historii dotyczącej tego wątku w formie bajeczki, jaką Hart kiedyś pisał na całkiem innym forum w zamierzchłych czasach ;-D. Może wtedy w końcu coś by się wyjaśniło.

Pozdrawiam
Przemek -kiler-
Napisano
szkoda że grupa wam sie pomniejszyła i że jest jak jest ale che podziękować 7AA za przybycie na manewry do kocka w postaci marcina.Na jego rece za reko w woj. lubelskim złożyłem dyplom uznania i medal za front wschodni .Dziekuje za to że mogę na was liczyć i że po lublinie 44 chcieliscie jeszcze wpasc na manewry . zarezerwujcie sobie miejsce gdzies około 15 maja bo mamy świeto pułku i chcemy coś z tej okazj zrobić .
Napisano
kamilo.. niestety zbieg okolicznosci pokrzyzował plany wyjazdu wiekszej liczby.. ale sam wiesz najpierw praca potem przyjemnosci.
a co pomniejszenia to było chwilowe.. mamy juz nowych rekrutów i to zmotoryzowanych. tak wiec straty poniesione w boju powoli wyrównujemy. pracujemy tez nad sprztem artyleryjskim. zeby tylko ta twoja impreza nie pokrywała sie z WYRAMI".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie