wojna1939 Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 Chwała,zaprzaszam do VII tercji spotkań.Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik832 Napisano 2 Marzec 2006 Share Napisano 2 Marzec 2006 Oto fotka. Nie jestem pewien, ale wygląda przekonująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 Chwała,gdzie to jest, wygląda dość dziwacznie. Szyny przechodzą przez bramę na podwórze? Nie jest to przypadkiem wzmocnienie posadzki przejścia?Bywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik832 Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Mam takie pytanko, czy trasa tramwajowa przebiegała w okolicy dworcowej i grunwaldzkiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 3 Marzec 2006 Autor Share Napisano 3 Marzec 2006 Chwała, czarna linią zaznaczona jest trasa tramwajowa. Poszukaj w necie jest troche o tramwajach w K. Zgubiłem gdzieś link.Bywaj - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik832 Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Już mam. Tramwaj kursował z dworca na Gollenwald przez Neue Tor , Rynek, Bergstr.- Danziger Str. Gollenwald to jak się domyślam Grunwaldzka, czyli to mogą być te tory:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik832 Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Inauguracja komunikacji tramwajowej w Koszalinie 15 Grudnia 1911 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 Pawlik popatrz sobie na mapę. Na grunwaldzkiej w życiu nie było linii tramwajowej tym bardziej nie wiodła ona przez bramy:) A Gollenwald to kompleks leśny Góry Chełmskiej.Pozdrawiam L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik832 Napisano 3 Marzec 2006 Share Napisano 3 Marzec 2006 To nie jest na grunwaldzkiej tylko na janka pierwsza brama idąc od restauracji. A pozatym po 45 roku w gruzach było 40% Koszalina, a centrum zniszcone było w 80%. Więc budynek mógł powstać później (może). Ja podałem tylko hipotezę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luger Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Pawlik a tunel metra na Górę Chełmską tez juz odkryłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 4 Marzec 2006 Share Napisano 4 Marzec 2006 Cześć i czołemUkład ulic ,raczej tak drastycznie się nie zmienił...niektóre pozostały takie same a niektóre poszerzono. Moja hipoteza tego na fotce to... to że jakiś fanatyk kolei zrobił sobie ciuchcię do wywozu domowych śmieci.Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 5 Marzec 2006 Autor Share Napisano 5 Marzec 2006 Chwała,historia ramwajaowa" nabiera rumieńców. Oby tak dalej, może dowiemy się, że tak naprawdę była tu dalekko wysunięta placówka - stacja berlińskiego metra pod nazwą Kösliner Stern hi hi...Teraz jestem w domu na dwutygodniowym zwolniemiu lekarskim. Wreszcie skończę naszą stronkę.Tymczasem - bywajcie i snujcie teorie... są ciekawe. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 WitamTo dzisiejsze fanty z nad Bałtyku Pozdrawiam ..J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 Witam ponownie :)To fotka po wykopaniu ,pierwsze 2 zł na plaży w tym roku niedużo tego było bo tylko 3,70 zł i 9 zł PRL ale jak na godzinkę wypoczynku to tak dużo .Pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romkow Napisano 5 Marzec 2006 Share Napisano 5 Marzec 2006 Jarosław gratulacje! Prawie na chmiel w Zaciszu wystarczy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 6 Marzec 2006 Autor Share Napisano 6 Marzec 2006 Chwała,Jarosławie, po efektach widać, że leżaczka nie rozkładałeś. Juz się cieszę na przyszłem wypady (gdziekolwiek). Partacze" od kolana odradzają mi robienie rekonstrukcji (mam ubytki chrząski na czymś tam, dlatego boli przy wyśiłku). Wyczyscili i... dalej zobaczymy. Generalnie gitara.Tymczasem - bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Witam :)Czy ktoś z kolegów ma ochotę na wyjazd do Dąbek na plaże w Niedziele na 3 – 4 godzinki.Pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 7 Marzec 2006 Share Napisano 7 Marzec 2006 Ja! Ja!...Z tym że może w sobotę po południu??Przyznaj się Jarosław ,kasiora Ci zapachniałaHmmm...3-4 godzinki to będzie.......hmm ;)Słoneczko operuje ,ciekawe co się dzieje w lesie..?Wszędzie piszą że się da..W39 to kiedy ruszamy w poszukiwaniu przygody? :)Pzdr der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 7 Marzec 2006 Autor Share Napisano 7 Marzec 2006 Chwała,jak tylko szybko się da. Jeszcze kilka dni i skatuję kolano na chełmskiej. Zobacze jak się zachowuje. Tymczasem koncze stronkę - po chorobowym myśle, że będzie uruchomiona.Bywajcie- powodzenia. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 9 Marzec 2006 Share Napisano 9 Marzec 2006 Witam!Ma ktoś z was dostęp do filmu ukazującego przedwojenny Koszalin nakręcony przez Niemców?Widziałem jego urywki i pewnie on mógłby dużo powiedzieć o dawnym Koszalinie.Niezły rarytas to musi byćPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 10 Marzec 2006 Autor Share Napisano 10 Marzec 2006 Chwała,nic nie słyszałem, nic nie widziałem. Śmiem wątpić, żeby takowy film powstał. Dowodów, dowodów...der K. - czekam na odp. (mail)Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karis Napisano 11 Marzec 2006 Share Napisano 11 Marzec 2006 Witam!Ostatnio widziałem urywki tego filmu w telewizji max i z tego co widziałem to wystrój rynku Koszalina był taki sam co sprzed 1945, więc taki film musi istniećPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 12 Marzec 2006 Autor Share Napisano 12 Marzec 2006 Chwała,jestem niedowiarkiem. Skontaktuję się z TV Max i zapytam czy sa w pisiadaniu takiego materiału. Jeśli wyjdę na durnia to spotkamy się na ubitej ziemi z saperkami... hi hiTymczasem - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 12 Marzec 2006 Share Napisano 12 Marzec 2006 Witam !Byłem dzisiaj na plaży ... ale wytrzymałem tylko 5 min. Mało głowy nie urwało ... obawiam się , że tak będzie do jesieni.Pozdrawiam z wiosennym ( trochę mniejszym )optymizmem !!!!R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojna1939 Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 Chwała,ty Omen uważaj na te swoje ptaszki. Rączki myj, nie dotykaj czego nie trzeba hi hi. A o wiosnę się nie martw. Już niedługobędzie jej nadmiar hi hi. Trzeba będzie w nocy po polach się pałętać, żeby nadrobić zimowy czas.der K.: fotki nie dotarły.Pozdrawiam wszystkich spragnionych (wiosny też).Bywajcie - M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.