pomsee Napisano 28 Czerwiec 2003 Autor Napisano 28 Czerwiec 2003 Czy ktos wie czy strzemiona uzywane w WP do 1939 r. byly znakowane i w jesli tak to w jaki sposob?
bolas Napisano 28 Czerwiec 2003 Napisano 28 Czerwiec 2003 nie bardzo sie moge połapać - o jakie strzmiona Ci dokładnei chodzi ?
pomsee Napisano 29 Czerwiec 2003 Autor Napisano 29 Czerwiec 2003 Chodzi mi wlasnie o tego typu strzemię.
pomsee Napisano 29 Czerwiec 2003 Autor Napisano 29 Czerwiec 2003 A to drugie foto z sygnaturami. Czy na ich postawie mozna okreslic, ze jest to strzemie uzywane w WP?
Gość Napisano 2 Lipiec 2003 Napisano 2 Lipiec 2003 Polskie strzemiona były sygnowane właśnie w ten sposób tzn.:- na jednej części stopki podany wytwórca (np. OSTOJA)- na drugiej części stopki podany rok produkcjiZa mało miałem kontaktu z oryginałami aby odpowiedzieć, jakiego wytwórcę oznacza M.P.CH.
pomsee Napisano 2 Lipiec 2003 Autor Napisano 2 Lipiec 2003 A wiec wyglada na to, ze te moje to orginaly. Dzieki za info!!!
barto Napisano 30 Czerwiec 2003 Napisano 30 Czerwiec 2003 Nie jestem fachowcem ale przypuszczam że jeżeli jakieś tłoczenia czy punce to GUZA wewnątrz obwodu okręgu (Główny Urząd Zaopatrzenia Armii). Często takie oznakowanie mają menażk, manierki czy elementy skórzane. Pozdrowienia.
Pytanie
pomsee
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.