Witam. W rodzinnych zbiorach posiadam takie zdjęcie mojego dziadka. Często gdy je komuś pokazuje pytany jestem o medale które są tam widoczne i nie znam odpowiedzi. Uświadomiłem sobie ze wstydem że w zasadzie to ja niewiem nic o karierze wojskowej mojego przodka. Postanowiłem to nadrobić i nie świecić oczami" w przyszłości. Pytanie w związku z tym jest takie: czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby zidentyfikować te odznaczenia? lub podać link do strony z polskimi odznaczeniami z tamtego okresu, oraz czy można coś powiedzieć na pdst. tego zdjęcia i kolejnego w jakiej formacji mógł służyć?
Pytanie
dr.Wstrząs
Witam.
W rodzinnych zbiorach posiadam takie zdjęcie mojego dziadka. Często gdy je komuś pokazuje pytany jestem o medale które są tam widoczne i nie znam odpowiedzi. Uświadomiłem sobie ze wstydem że w zasadzie to ja niewiem nic o karierze wojskowej mojego przodka. Postanowiłem to nadrobić i nie świecić oczami" w przyszłości.
Pytanie w związku z tym jest takie: czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby zidentyfikować te odznaczenia? lub podać link do strony z polskimi odznaczeniami z tamtego okresu, oraz czy można coś powiedzieć na pdst. tego zdjęcia i kolejnego w jakiej formacji mógł służyć?
Dziękuję za wszelką pomoc.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.