KURT2005 Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 Witamprosił bym o wypowiedzi na temat takiego poszukiwania czy warto?czy Wisła w okolicach Warszawy ukrywa jakies skarby?
Cronos Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 to jest gorsze niż szukanie igiełki w wielkm stogu siana
KURT2005 Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 dlaczego niby?? moze dłuzsza wypowiedz na ten temat
suchy ss Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 no na moje oko to w okolicach miasta rzeka bedzie obfita w metal:D ale w wiekszosci nie zwiazany z wojna:/ przynajmniej takie jest moje zdanie i ja bym sie za to nie zabieral...
SZUKAM. Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Niedaleko Grubej Kaśki, po praskiej stronie, prawie naprzeciwko pomnika sapera przy niskim stanie wody widać łachę kości kościuszkowców którzy zginęli przy forsowaniu Wisły, wśród nich można znaleźć łódki od mosina, jakieś żelazne fragmenty na zasadzie cuś od czeguś", butelki z międzywojnia. Od strony lewobrzeznej nie polecam, bo tam przecież zrzucano większość gruzów z odbudowy i rozmaitych elementów metalowych jest od groma ... prędzej port praski może .. ale nim znajdziesz cos ciekawego na magnes licz się z wyłowieniem elementów karoserii wszelkiej maści aut, wózków, puszek, rynien. na złomie będziesz napewno do przodu :) Warto pogadać z wędkarzami, zwłaszcza tymi starszymi. Sporo wiedzą :) pozdrówki.
SZZ Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Robert!Gdzie Rzym a gdzie Krym? Gruba Kaśka jest w górę rzeki, prawie na wysokości Yacht Klubu, a pomnik sapera w dół rzeki, za mostem łazienkowskim. Jeżeli już coś jest to raczej od strony Saskiej Kępy, w dół rzeki, między mostem łazienkowskim a poniatoszczakiem. Może być także dalej, generalnie przy praskim brzegu, na który główny nurt wyrzuca różne rzeczy. W porcie praskim i jeziorku kamionkowskim wrzucano po obronie Warszawy w 1939 r. broń. Kiedyś rozmawiałem z p. Smętkowskim, który opowiadał, że jako dzieciak zaraz po wojnie kąpał się często w jeziorku - na dnie była broń i skrzynki z amunicją i granatami. Z jeziorka wyciągnięto także conajmniej jedną armatkę ppanc.Pozdrawiam,SZZ
SZUKAM. Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 no tak masz rację Sławku .. iedaleko" to pojęcie względne ;) w każdym bądź razie od Poniatowskiego do ujęcia wody z praskiej strony można spróbowac przy niskiej wodzie, coś tam zawsze z piachu wystaje.
ponury Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Witam. Jest ciekawe miejsce pod tym względem na wale wiślanym na wysokości Jabłonny.Są tam 4 jednoosobowe bunkry. Przez jeden z nich przechodzi się idąc wałem. Reszta jest na tej samej wysokości w lekkim łuku w strone Wisły ostatni jest prawie zatopiony.Zdjęcia tego miejsca są chyba na stronie Kazamaty. Pozdrawiam
suchy ss Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 KURT2005 mam nadzieje ze jak znajdziesz cos ciekawego to wzucisz pare fotek na forum:) jestem ciekaw co Wisła ukrywa:D
KURT2005 Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 Oczywiscie ze pochwale sie jak cos znajde,juz kompletuje zestaw do połowów.dzisiaj sie wybieram z wedka i małym magnesikiem neodymkiem zobacze czy wogóle cos sie czepia.czy beda rania" :)
suchy ss Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 gdzies na forum ktos juz opisywal cos podobnego, tylko szukal w jeziorze magnesem i na jakiejs tyczce go mial:)
berdan Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 czołem, swojego czasu walczyłem magnesem na Narwii i Bzurze, niestety bez efektów. Raczej polecałbym akweny z wodą stojącą.Także czekam na fotki z wynikami poszukiwań.
ponury Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 polecam tereny starorzeczy oraz łachy i ławice.Tych ostatnich na Wiśle jest sporo.
berdan Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 ponury, jeśli polecasz to znaczy, że coś tam trafiałeś?Może dasz jakieś fotki?
Romo Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 ...a właśnie jakimi magnesami machacie, może podpowiecie mi gdzie to można kupić i jakie są najlepsze do tego celu ?,kiedyś szukałem takich z otworem gwintowanym w środku na śrubę 10 lub 12 w którą można wkręcić ucho, ale nie udało mi sie nic znaleść :-(i jeszcze jedno pytanko czy istnieją monetki, które łapie magnes ?Pozdro
berdan Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 mój kupiony był u zachodnich sąsiadów ma specjalne ucho do linki i podobno udżwig 65kg (nie wiem nie sprawdzałem czy to prawda).Efektem poszukiwań jak już pisałem było zupełne nic...
idiota Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Namierzyłem już w miare tanie neodymki z N35, więc całkiem duża gęstość energii (walcowy 70x30mm n35 za 107 zeta, pierścieniowy 62 x 42 x 25 n30 za 50 zeta).Mam kilka pomysłów zamocowania do linki, ale nie wiem jak one mają się do mocy magnetycznej całości konstrukcji :/Jakie macie pomysły na mocowanie magnesu walcowego do linki? (linka, to prusik 2-4mm)pozdro
j35 Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=15123
Romo Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 kurde jakieś logowanie wyskoknęło a mnie sie nie chce tam logować, co do magnesików pierścieniowych to problema nie ma można go łatwo przywiązać do linki, ale reszta ?, wrzucajcie pomysły albo gdzie można kupic gotowce.
KURT2005 Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 Własnie wróciłem namachałem sie tym magnesem ubrudziłem jak swinia a jedyne co sie złapalo to rurka stalowa podkowa i mały kawałek czegos .Magnes cały oblepiony szlamem i zardzewiałymi opiłkami.Stwierdzam Wisła sie do tego nienadaje,moze latem na jakis starorzeczach.Ale na chwile obecna jestem zniechecony
berdan Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 niestety tak jak pisałem fanty nas interesujące (stare) raczej nie zalegają bezpośrednio na dnie :-))
Cronos Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 Kurt głowa do góry:) ...jeszcze trzy podkowy i sobie bedziesz mógł kupić konia:)
maxim026 Napisano 24 Luty 2006 Napisano 24 Luty 2006 KURT 2005 a gdzie mozna zakupic takie cacko , bo ja jestem chentny na takie cudenko ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.