Chart Posted February 21, 2006 Author Share Posted February 21, 2006 Uklonyczy ktos ma moze skan legitymacji AK?dziekichart Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Oglądałem kiedyś na giełdzie, chodzą po 150 złotych, droższe są te z gapą ok. 400.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatfor Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 jedna z wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatfor Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 kolejna Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatfor Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Legitymacja AK Jerzego Grzymałowskiego Mścisława" (Okręg Warszawski, Chrobry II"), wydana dnia 25 lipca 1944 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatfor Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 i następna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatfor Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 baon pancerny AK Golski" Link to comment Share on other sites More sharing options...
grba Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Z gapą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Mieli takie, oczywiście to był niemiecki stempelek, i tylko w jednym punkcie Warszawy był przybijany. To było takie potwierdzenie pójścia do niewoli, stemplowane przez Niemców.PozdrawiamP.S. Ta gapa też mnie zdziwiła, więc się zapytałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chart Posted February 21, 2006 Author Share Posted February 21, 2006 serdeczne wszystkim dzieki a przede wszystkim kopalni wiedzy o powstaniu, WhatforowiChart Link to comment Share on other sites More sharing options...
whatfor Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Wpadła mi w ręce jeszcze jedna – tym razem ze zgrupowania „Róg”. Jej obecny właściciel - Andrzej z Chicago – kupił ją za… :) już tam. W USA jest sporo powstańczych pamiątek…Uwagę w tych legitymacjach zwraca wspólna dla wszystkich data: 25.VII.1944. Może to być data druku w TWZW, nie wiem i taka ze mnie kopalnia :)Na 100% nie jest to data wystawienia, bo legitymacje do niektórych oddziałów trafiły dopiero pod koniec Powstania. Niektórzy powstańcy legitymacje dostawali na ostatnich zbiórkach - przed wyjściem do niewoli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.