Skocz do zawartości
  • 0

Ale cudo!

Kiler

Pytanie

Napisano

Ten pocisk podobno wedlug swiadka pochodzi z 1920 r. Od jakiego dziala moze on byc? Zwroccie uwage na gwiazde. Pierwszy raz cos takiego widze. Kalibru niestety nie mialem czym zmiezyc. Dzieki za odpowiedzi.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tak, zjeździłem moją okoliceę wzdłuz i wszerz, ten gość mieszka 12 km ode mnie, miał tam w szopie jeszcze inne różności, ale nie chciał odsprzedać

sam nie zbiera ale i komuś nie odsprzeda, jeszcze tam wrócę :)

- te ogony to z polskiego powojennego poligonu z Czerwonego Boru k. Łomży.
- miał też obciete jakies 12 cm końca lufy od SWD, rozwalony hełm, łuskę 150mm, jakieś inne łuski itp.

Panie Kiler, czy Pan takze mieszka w tej ( mojej :) okolicy ?, czy gdzieś w głębi kraju?

pozdrawiam
Napisano
Watpie, ze zdobede ten pocisk. Podobno chcialo go odkupic jakies muzeum, ale jak to zwykle bywa taki fant na wsi jest wart ze ho ho".
Napisano

Ten pocisk podobno wedlug swiadka pochodzi z 1920 r. Od jakiego dziala moze on byc? Zwroccie uwage na gwiazde. Pierwszy raz cos takiego widze. Kalibru niestety nie mialem czym zmiezyc. Dzieki za odpowiedzi.

Napisano
Fajny fant. Nie wiem od czego- może od 76mm armaty dywizyjnej wz 1902. Gwiazda wskazuje na produkcję wczesnosowiecką. Później nia bawili się w takie pierdoły. Poza tym psuło to trochę wyważenie pocisku. Jak masz okazję to bierz go.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie