Prosze o pomoc osób, które znają sie troche w teym temacie. Czy znaleziona przeze mnie klamerka jest pochodzenia wojskowego czy też zykła ozdobna ?. Wykonana jest chyba z mosiądzu. Znaleziona na miejscu bitwy z 1760 roku. Pozniej odnotowano na tym miejscu obecność wojsk napoleońskich w 1813 roku. Dodam też że wraz z tym fantem znalazlem klika innych rzeczy, co do których mam pewość ze pochodza z tamtego okresu, m. in. kulki ołowiane, inne elementy wyposażenia. Proszę o opinie. Pozdrawiam Arek
Pytanie
hawk21
Prosze o pomoc osób, które znają sie troche w teym temacie. Czy znaleziona przeze mnie
klamerka jest pochodzenia wojskowego czy też zykła ozdobna ?. Wykonana jest chyba z mosiądzu.
Znaleziona na miejscu bitwy z 1760 roku. Pozniej odnotowano na tym miejscu obecność wojsk
napoleońskich w 1813 roku. Dodam też że wraz z tym fantem znalazlem klika innych rzeczy,
co do których mam pewość ze pochodza z tamtego okresu, m. in. kulki ołowiane, inne elementy
wyposażenia. Proszę o opinie.
Pozdrawiam
Arek
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.