pni Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 Swojego czasu trafiłem taką odznakę na terenie bitwy - pole. Moje pytanie do znawców tematu carskich odznak co to jest czy odzaka wojkowa wydaje się że nie, raczej religijna ale dokładnie niewiem a rosyjskiego nie znam dla tego proszę o opinie.
grba Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Nie na temat. Ten sam symbol, oko opatrzności, z medalu wojny rosyjsko-japońskiej - МЕДАЛЬ В ПАМЯТЬ РУССКО-ЯПОНСКОЙ ВОЙНЫ 1904-1905.
pni Napisano 10 Luty 2006 Autor Napisano 10 Luty 2006 Dzięki za jakieś informacje narazie innego zdjęcia nie będzie ponieważ nie mam w tej chwili aparatu cyfrowego. Dzięki i pozdrawiam
sopel69 Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 taki tójkącik to sie nazywa wszechwidzące oko" spotykany jest w róznych religiach, a i u masonów i w one dolar USA(tylko tam nad piramidą) również pozdro
pni Napisano 8 Luty 2006 Autor Napisano 8 Luty 2006 Swojego czasu trafiłem taką odznakę na terenie bitwy - pole. Moje pytanie do znawców tematu carskich odznak co to jest czy odzaka wojkowa wydaje się że nie, raczej religijna ale dokładnie niewiem a rosyjskiego nie znam dla tego proszę o opinie.
pik78 Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Chorwaci nie uzywają cyrylicy . Może jest Bułgarska ( ? )
sopel69 Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Chorwacka? raczej nie, jak już to serbska chorwaci są katolikami, a to prawosławny krzyż. pozdrowienia
BogdanLacki Napisano 9 Luty 2006 Napisano 9 Luty 2006 WitamZrób lepsze zdjęcie to postaram się to przetłumaczyć.Bogdan
grba Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Oko wszechwiedzące wpisane w świetlisty trójkąt jest symbolem bożej opatrzności - oko opatrzności. Słaba fotografia. Jedyne co mogę powiedzieć, że może to być odznaka kapelana.
Pytanie
pni
Swojego czasu trafiłem taką odznakę na terenie bitwy - pole. Moje pytanie do znawców tematu carskich odznak co to jest czy odzaka wojkowa wydaje się że nie, raczej religijna ale dokładnie niewiem a rosyjskiego nie znam dla tego proszę o opinie.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.