Skocz do zawartości

cyklop

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki Past
własnie niedługo zamoawiam i tak chciałem sie upewnić bo w reklamówce nic nie było o rurkachb ,tylko to że je mozna składać
Pozdrawiam
Romo
Napisano
rurki są skręcane za pomocą plastikowej akrętki" jest to dość wrażliwy element , ale po roku używania wszystko trzyma się kupy jak nowe ,
  • 2 weeks later...
Napisano
ogolnie czy to dobry sprzet ten cyklop sporo sie o nim dobrego w sumie nasluchalem
a moze ktos urzywa wykrywacza z antykwariatu militarnego??
Napisano
też tak myślałem dopuki nie kupiłem wg mnie tylko kształt podobny jest do kuli ale cóż może się nie podobać. Druga sprawa że za 500-600 nie należy spodziweać się rewelacyjnych rozwiązań , przypuszczam że to nie produkcja wielkoseryjna . Swoją drogą jakość wykonania wydaje mi się mniej chałupnicza jak w HS 3 a jakoś i jeden i drugi działa.
Napisano
Moim zdaniem z kuli inwalidzkiej jes podpórka i to wszystko a, wykrywacz jest okej -łpie militaria i monetki i dziwie się że tej klasy sprzęt jest za tak małe pieniądze.Mam go od 2 miesięcy i parametrami dorównuje kilku zachodnim za 1500-2000 zł.
Napisano
Witam wszystkich!!!

Ja również mam CYKLOPA i jestem z niego zadowolony.
Znajduję nim zarówno militaria jak i monety.

Czy możecie napisać jakie ustawienia preferujecie(ustawienia pokręteł, tryb pracy).

Pozdrawiam.
Napisano
Chłopaki Cześć tak w ogóle,jak długo czekaliście na cyklopa? zamówiłem pare dni temu ,powiedzieli że za dwa tygonie będzie ,możliwe to ? ,kurde już bym go chciał aż mi sie ręce trzęsą kiedy widze kumpla biegajacego ze sprzętem

Pozdro
Romo
Napisano
Witam!!!

Ja Cyklopa" zamawiałem w sierpniu ubiegłego roku, a otrzymałem w październiku.
To prawda, że w międzyczasie chcica na poszukiwania sięga zenitu, ale naprawdę warto poczekać, bo sprzęt jest fajniutki.

Pozdrawiam i życzę jak najkrótszego czasu realizacji zamówienia.
Napisano
Co dwa miechy???!!!Kurcze może producenci CYKLOPA
podejda do mnie łaskawiej i naprawdę za te dwa
tygodnie otrzymam to cudeńko
Napisano
Rozmawiałem z producentami Cyklopa. Byłem w Gdyni i wpadłem do nich. Cyklopy robią do sklepów i cały czas produkują nowe. Jest ich tylko dwóch i nie mogą szybko ich robić. Ja zamówiłem gdy był już jeden zrobiony i czekałem tydzień. Też nie mogłem się doczekać kiedy przyjdzie paczka, ale opłacało się !

bartekl23
Napisano
Uwaga szczęśliwi posiadacze Cyklopików !!!
Prześlijcie mi oczywiście bardzo proszę
jakieś dane na temat ustawień czyli :
jak na monetki,jak na militarke itp
Z góry bardzo dzięki

Romo
Napisano
Witam!!!

Sam jestem ciekaw na jakich ustawieniach pracują inni użytkownicy Cyklpów. Ja mam czułość ustawioną na max, a inne pokrętła na połowie. Te ustawienia sprawdzają się przy pracy dynamicznej, przy pracy w trybie statycznym trzeba wykrywacz dodatkowo dostrajać do grunu i ustawiać poziom dyskryminacji. Jak narazie na tych ustawieniach znajduję zarówno militaria jak i monety. Trybu statycznego używam tylko do sprawdzenia czy w ziemi znajduje się przedmiot z żelaza czy z metalu kolorowego.

PS. Czy często rozstraja wam się Cyklop przy pracy statycznej?(Ja co chwilę muszę go resetować)

Pozdrowienia!!!
Napisano
ustawienia i działanie jak wyżej ogólnie rzecz biorąc ,

dodatkowo w deszczu zamokło mi okienko" z wskaźnikiem , wyschło po kilku godzinach
Napisano
Z zamokniętym okienkiem też miałem problem - papierowa skala po namoknięciu pęczniała i blokowała wskaźnik.

Podkleiłem ją klejem i dodatkowo z zewnątrz taśmą klejącą
i problem się rozwiązał.

Pozdrowionka!!!
Napisano
Gdzieś juz coś podobnego słyszałem...

aha!

Polski pistolet WIST - wspaniale strzela i wogóle jest groźny. Koniecznie jednak należy podkleić go plastrem bo mu wypada magazynek.

Ale przecież plaster można wszędzie dostać, więc nie ma problemu.

powodzenia,

proscan
Napisano
uuuuu proscan ....... ale od cyklopa na szczęście nie zależy nasze życie :-))))))
ja tam swój tylko wysuszyłem , a swoją drogą jak reaguje na deszcz sprzęt z górnej półki"??????
Napisano
Cześć
No kurde jeszcze Cyklopika nie dostałem ,ale mimo to ta zamakająca skala mnie nie przeraża w czasie deszczu też nie mam zamiaru chodzić.
Co do innych sprzętów tych lepszych" to powiem ,że mój kolega ilekroć jest wilgotno ,klnie na czym świat stoi bo mu elektronika zamaka i piszczałka warjuje albo traci moc"
zakłada on na to czasami foliowy woreczek ,ale też nie na długo bo w tym przypadku też to wszystko zaczyna parować.
Może jakiś uchwyt przy rurce na parasol widziałem takie rozwiazanie przy wózkach dziecinnych :-).
Póki co do cyklopa nie dam sie zrazić i nie mogę sie doczekać kiedy go dostanę .

Pozdrawiam
Napisano
Wydaje mi sie, ze i tak wszystko zalezy od impregnacji" elektroniki. W zwszlym miesiacu biegalem troche z piszczalka po deszczu i wszystko gralo. Jedyna zmiana jaka zanotowalem to fakt, ze gdy ziemia zaczela sie robic mokra musialem dostroic dyskryminacje ... z tym, ze jednorazowo.
Inny efekt" polegal na nanoszeniu blotka na pokretla i przelaczniki, ale to juz kwestia brudnych lapek :))
Dodam jeszcze, ze moj sprzet to polska produkcja z tej samej polki co rzeczony Cyklop
Pozdrowionka
Napisano
Witam. W czasie poszukiwań zaczął lać deszcz. Ponieważ zaczęło być ciekawie nie przestawałem. Ze strony sprzętu nie było żadnej reakcji na deszcz czy wilgoć, a jest nim obecnie Tesoro DeLeon. Z Trackerem IV też nie było problemu z wilgocią. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie