Jump to content
  • 0

Hak od czołgu

strazakwaffe

Question

Recommended Posts

Pozne wersje IV moim zdaniem w niczym sie od tych z V nie roznia.Fakt - nie mialem w rekach - pisze wylacznie na podstawie dokumentacji fotograficznej.
Od VI Ausf B rzeczywiscie wygladaja masywniej,ale pewnosci, ze sa rozne nie mam.Od Ausf E nie widzialem.W ktorym miejscu byly przewozone?Tak samo w III/StuG - gdzie byly?
Pozdrowienia
Grendel

panowie obiecałem ze dzisaij podam wymiary-hm ale sie na kopałem ponad metr sniegu do miejsca ukrycia ale było warto-j-35 -wymiar mierzony miarką krawiecką dał 46 cm-a waga panowie 28 kg!!!!!!!!!!!! coprawda na wadze łazienkowej bo innej poza jedną wykopaną nie mam.wyzerowałem sparawdziłem no niech sie rozni o 0,5 kg to wszystko-co wy nato -pozdro

Witam .
Tak iak napisał Yoony.Do ciężkich były duże szekle ,do póżnych pzIV i stug były o podobnym kszałcie,ale wększe i cięższe.
Dla porównania zdj. niestety skala 1:35 (ale od solidnych modeli).

Jeden ze sposobów umieszczenia na stugIV (obok dla porównania od PzVIB).Wcześniejsze szekle były w kształcie litery S".
Widzałem ,też umieszczane na błotnikach(nigdy nie spotkałem się z mocowaniem a płask" jak w tygrysach i panterach)

To teraz dla mnie już wszystko jasne.
Szekle Strażaka to szekle typuC" od Pz V, VI , VIB.
Sprawdzałem i jestem o tym przekonany ,że były te same w panterach ,jak i w tygrysach
Natomiast ten Ka 222 od póżnego PzIV ,ew.Stug (waga i to charakterystyczne zgrubienie na środku.

Pzdr

j35 przemilcze to z pewnych powodów jezeli śledzisz ostatnio forum to wiesz o czym mówie,jeszcze coś od czasu do czasu dozuce-pozdro dla j35 -ale znam osobiście paru fajnych ludków którzy jeszcze lepiej sie w to bawią -mnie juz powoli po 15 latach zaczynają wody odchodzić-i to co się dzieje w tym środowisku zaczyna mnie przerażać-niechce mi sie juz pisac na ten temat-amen!!!!!!!darz grunt-wszyskim !!!!!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information