Skocz do zawartości
  • 0

kosz motocyklowy

strazakwaffe

Pytanie

Napisano

kiedyś trafił mi sie taki kosz pod różne firmy mi pasuje ale ogulnie nie pasuje-kosz nie był spawany resztki lakieru ale nie wiem czy oryginalny jak wiecie co to ? dajcie znać pozdr.

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kiedyś trafił mi sie taki kosz pod różne firmy mi pasuje ale ogulnie nie pasuje-kosz nie był spawany resztki lakieru ale nie wiem czy oryginalny jak wiecie co to ? dajcie znać pozdr.

Napisano
Przed laty znajomy miał takiego albo bardzo podobnego Steiba przy Zundappie KS500 z 1936r. Tył był właśnie taki wąski jak kajak. Przód był niestety przerobiony po wypadku przez poprzedniego właściciela zaraz po wojnie.
Wojtek
Napisano
Witam
hmm mi sie wydaje ze nie jest kosz do panoni aone mialy taki czubek podobny jak w samolotach.A ten mi troche wyglada na niemicki marki steib ale to sa tylko przypuszczenia.Kolor jakis taki Jawowski??!!??
Pozdrawiam MIQ
Napisano

A może to taki? Niestety nie kojarzę typu wózka ani motocykla. Gdzieś miałem fotki BMW z czymś podobnym ale nie mogę znaleźć.

Napisano

Niemieckich firm produkujących wózki boczne było od groma i ciut ciut... także możliwości jest wiele może to być np JUWEL

Napisano

...i widok z góry.
A zainteresowanym polecam fajną stronke o tej tematyce:

http://www.for-ju.de/Vorkriegs-Seitenwagen/Homepage/Seitenwagen-Hersteller/hauptteil_seitenwagen-hersteller.html

Napisano

Ten jest dosyć podobny, nic bardziej podobnego nie udało mi sie znaleś w internecie, kosz na ilustracji jest marki Steib, STRAZAKWAFFE twój jest z pewnościa przedwojenny i na 99% niemiecki. W tym stanie wart jakies 2-3 tysiące.
Pozdrawiam Enes

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie