foni1969 Posted February 1, 2006 Author Share Posted February 1, 2006 Proszę o pomoc w identyfikacji tych blaszek.Są wykonane z aluminium,mają około 5cm.Znajduje je w carskich koszarach,ale druga wojna też się przewineła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foni1969 Posted February 1, 2006 Author Share Posted February 1, 2006 Proszę o pomoc w identyfikacji tych blaszek.Są wykonane z aluminium,mają około 5cm.Znajduje je w carskich koszarach,ale druga wojna też się przewineła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 To chyba takie cos ala niesmiertelniki z imieniem wlasciciela,noszone na reku??, radzieckie, II wojna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coriolan Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Napisy:gora lewy - zmiei - żmijedół prawy - Risunok - rysunekInne nieczytelne.Datowanie może sobie być zarówno na czasy carskie,jak i radzieckie - do wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foni1969 Posted February 1, 2006 Author Share Posted February 1, 2006 Ale do czego im służyły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipe75 Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Witaj foni1969.Fajne blachy . Pochodzą z R ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
foni1969 Posted February 1, 2006 Author Share Posted February 1, 2006 Filipe blaszki są z O...Tam gdzie mieszkam jak tu nie mieszkam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foni1969 Posted February 1, 2006 Author Share Posted February 1, 2006 Są też blaszki bite z dwuch stron i nie tylko ja takie trafiłem więc musiały mieć jakieś konkretne zastosowanie.No kto wie...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaman3 Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Foni, a czy przypadkiem nie są to celowniki optyczne do młotka? Bo kiedyś takie widziałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
foni1969 Posted February 1, 2006 Author Share Posted February 1, 2006 No na poczatku myślałem że to kapsztyfikator ale brak bulbulatora . Z tąd wiedziałem że nie może byc to też katak!!!!!!!!!! Ale celownik do młotka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipe75 Posted February 1, 2006 Share Posted February 1, 2006 Wygląda mi to na drugą wojnę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek102 Posted February 2, 2006 Share Posted February 2, 2006 WitamSą to blaszki identyfikujące konie w radzieckiej armii.Bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
foni1969
Proszę o pomoc w identyfikacji tych blaszek.Są wykonane z aluminium,mają około 5cm.Znajduje je w carskich koszarach,ale druga wojna też się przewineła.
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.