Skocz do zawartości

OSZUST NA ALLEGRO ???

filipe75

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Widze że niektórym kapitalizm uderzył do głowy niczym woda sodowa. Nie wiem, czy wiesz kolego Lokomotywa, ale raczej nie można położyć na jednej półce" mojej żony ze zdjęciem z naszego forum. To jest troche inne sprawa, bo zdjęć można mieć tysiące a żonę tylko jedną, zresztą jak dla ciebie kobieta ma taką wartość jak zdjęcie z forum to życze powodzenia w miłości. Miałem pozostawić Twoje wypociny bez komentarza ale może to Ciebie czegoś nauczy.
PS. Co do komunizmu to guzik o nim wiesz więc się nie wypowiadaj, zapytaj rodziców o szczegóły, wtedy może zrumiesz co oznacza to słowo.

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Tak sie składa że rodziców nie moge juz zapytać jak wygladał komunizm bo od dawna sa w niebie zresztą niedługo juz sam tam będę z powodu tego ze żyje na tym świecie juz prawie sześdziesiąt lat i dokładnie pamietam jak nosząc przez z górą 25 lat mundur wojskowy nie raz kradziono mi pomysły ,projekty ,wizje itp. Wiem doskonale jak smakuje okradzenie kogoś z jego pracy i zresztą co jakis czas ktos znów prubuje bo ja jednak pracuje dalej tym razem w wolnym zawodzie .
DLATEGO BYŁEM I JESTEM ORĘDOWNIKIEM PRZESTRZEGANIA PRAWA AUTORSKIEGO i z radościa przyjęłem wprowadzenie Ustawy o tym prawie.

o zdjęć można mieć tysiące"- tak szczegolnie jak się komuś podpieprzy z forum- filippe miał zdjęcia ktore wykonał SAM WŁASNORĘCZNIE

, a żonę tylko jedną" - nieprawda bo mozna mieć kilka ale po kolei a nie na raz - zresztą Pani Lokomotywowa jest ta sama od 32 lat

, zresztą jak dla ciebie kobieta ma taką wartość jak zdjęcie z forum to życze powodzenia w miłości"- mówisz to kolego do ojca dwóch córek do których niestety posiadam prawa autorskie i rodzicielskie .Zdjęćia wykonuje tylko zawodowo(nie jako fotograf ale są mi potrzebne nierzadko do mojej pracy) i prywatnie a także nie chciałbym aby ktos je wykorzystywał bez mojej wiedzy tak samo jak inne rzeczy które robie i z których funduję sobie niezly standart życia

a milośc kolego to jest sprawa bardzo osobista -w moim wypadku juz nie tak bardzo ważna

Witam ponownie kolegę Lokomotywę, zacznę od tego że ja dodałem tylko swoją opinię, która została przez Ciebie nieodpowiednio zinterpretowana z tąd napisałem erratę do poprzedniej wypowiedzi. Wiem, że co bym nie napisał to i tak nie przetłumacze byłemu mundurowemu, bo jak przekonałem się na własnej skórze z tym jest bardzo ciężko. Po pierwsze jako doświadczony człowiek nie powinieneś pisać o mnie że jestem osobą z dyslekcją intelektualną, po drugie znajdź mi w mojej wypowiedzi że pochwalam powielanie czyjeś własności, napisałem tylko że jest to dla mnie śmieszne, że z powodu takiej błachej sprawy robi się aferę. Mimo wszystko pozdrawiam i życze koledze miłego wieczoru, mam nadzieje że podamy sobie ręce i dalszej dyskusji i kłótni między nami w tej sprawie nie będzie. Z poważaniem Krystian

Jeżeli cię uraziłem to PRZEPRASZAM BARDZO KRYCHO ale należe do najwiekszych pyskaczy na tym forum -zbieram sobie rozne starocie i stąd moja obecnośc na tym forum ,choc wielokrotnie dziwie sie co ja własciwie tu robię między nierzadko uczniami podstawówki
Pozdrawiam

Zadko ,bo żadko ,ale teraz przyznam racje kol.Lokomotywie.
Bongo (czy to nie ten z filmu Płonące siodła" Mela Brooksa)wystawil nieswoją fotkę nie pytając o pozwolenie autora (co jest niegrzecznością),potem nie raczył odpowiedzieć na jego meil (co jest już beszczelnością),a na koniec postraszył go sądem (co jest wg mnie sqrwysyń..).
Wszyscy z tego forum(ci z wykrywkami)łamiemy prawo ,ale sa jeszcze takie sprawy jak honor ,czy no powiedzmy dobre wychowanie (dla niektórych to śmieszne i abstrakcyjne pojęcia).
Pzdr.

Jakieś pół roku temu miałem podobną historię, sprzedałem kolesiowi towar a po dwóch tygodniach odsprzedawał go, oczywiście z moimi zdjęciami. Napisałem do niego kulturalnego maila ale oczywiście nie odpowiedział. Napisałem do obsługi alledrogo i o dziwo zdjęli mu aukcję, trwało to chyba z tydzień ale jednak. Facet napisał mi maila z pretensjami, a wystarczyło żeby poprosił i nie było by problemu.
pzdr

Swoją drogą filipe75 ,ale sie uparłeś,moze powaznie na policję z tym idz ?! To dopiero jest prawy obywatel !

j35 bez urazy za wytkniecie tego byka ,ale az w oczy szczypie ! I dzieci to czytają ,po co się mają takiej polszczyzny tutaj uczyć !

Troche sie dziwie, dlaczego - najprosciej na swiecie - Bongo po prostu nie przeprosi filipe75?

Klamstw i klamstewek na allegro jest b.duzo - zobaczcie tu:
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=249791#251388

Niestety, wbrew pozorom slowo Przepraszam" nie jest - jak widac - w naszym narodzie zbyt popularne :-(
Pzdr!

filipe 75 rozumie , ze czujesz się autorem tego tematu ale chyba zapomniałeś , że nie możesz dyktować nikomu gdzie i na jakim forum chce zabrać głos.

No chyba, że Twój post także ma znamiona praw autorskich .....................o zgrozo widać co niektórzy mają nawet całkiem ciekawe przemyślenia.

Pozdrawiam i życzę w dalszym ciągu dobrego humoru

Witam, Panie FILIPE75,to czy kupujący otrzyma inny przedmiot niż na fotografi to okarze sie po wystawieniu komentarza i napewno Pan to sprawdzi.Jeżeli czyje się Pan naprawde takim prawym obywatelem i czuje się tak bardzo urażony moją aukcją to PRZEPRASZAM.A jeżeli tak bardzo mi Pan nie wierzy że mam taki sam przedmiot to mogę przesłać fotki na e-mail.Pozdrawiam.

BONGO po prostu wyłącz teraz przeglądarkę i nigdy nie wpisuj już adresu tego forum.

To całkowicie darmowa rada i możesz ją wykorzystać również za darmo.

Chyba wszystkim na forum faktycznie brakuje świeżego powietrza.

• 3 weeks later...
uuu niezły przekręt zzresztą ja się wcale nie dziwie!! na allegro jest tego więcej nie od dziś wiadomo ze polak lubi kombinować he!! pozdro dla obu panów! niech wkońcu doją do porozumienia!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie