Skocz do zawartości
  • 0

coś co wyglada jak ryngraf

kubas

Pytanie

Napisano

Przedmiot ten wykopałem na terenie byłego obozu szkoleniowego ostlegionów.Wygladem przypomina ryngraf wykonane jest z miedzi.Było to przytwierdzone do strzepka zbutwiałego materiału.Zewnetrzna strona tego czegoS pokryta jest symetrycznym wzorem trudnym do razszyfrowania.Obok tego wykopałem także ostrogę kawaleryjską wermachtu.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przedmiot ten wykopałem na terenie byłego obozu szkoleniowego ostlegionów.Wygladem przypomina ryngraf wykonane jest z miedzi.Było to przytwierdzone do strzepka zbutwiałego materiału.Zewnetrzna strona tego czegoS pokryta jest symetrycznym wzorem trudnym do razszyfrowania.Obok tego wykopałem także ostrogę kawaleryjską wermachtu.

Napisano
Co do wzoru - spróbuj odbić wzór na papier, tak jak się kiedyś kalkowało" monety. Przyłóż papier, weź ołówek zwykły (bez gumki) i dupką" pocieraj po papierze. Powinien wyjść wzorek. Moim skromnym zdaniem jakiś element ozdobny do uprzęży, czy oporządzenia pozaregulaminowa".

pzdr woyta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie