Jump to content

coś na początek

BUNNY

Recommended Posts

Witam
Chciałbym sie poradzic wyjadaczy w tej dziedzinie. Chciałbym sie dowiedziec czy istnieje dobry wykrywacz w cenie do gdzies 300 zł? czy od tej ceny dopiero się zaczyna. Nie mam wygórowanych oczekiwan nie bede kopał hełmu z 3m :) poprostu potrzebne mi jest proste wytrzymałe i dobre urządzenie. Teraz radykalne pytanie czy cos takiego istnieje:)??

krecix a czemu tak mowisz, za 300zł kupi wykrywacz PI ktory sie nadaje na militarke, ma ten minus ze nie ma dyskryminacji ale za tą cene to chyba zaden nie ma:)ale na poczatek taki moze byc:)
BUNNY
poszukaj na allegro, bo tam czesto ludzie sprzedaja takie wykrywacze tzwsamorobki"
pozdrowionka:)

• 2 weeks later...
a co powiecie na takie w cenie ok. 500 zł:
- Bounty Hunter VLF
- FAST TRACKER
- TRACKER IV
- Garrett ACE 150 lub ew. 250
chodzi mi o stosunej jakości i możliwości do ceny, żebym później nie miał do siebie pretensji, że mogłem wydać o kilka złotych więcej i mieć coś lepszego i sprawdzonego.
Z góry dziękuję za wszelkie przydatne informacje i pomoc.

Ace 150 ale chyba za 500 nie kupisz nowego...
Chociaż słyszałem dobre opinie o Trakerze.Wszystkie te wykrywacze są do kolorowej drobnicy...
Proponuje dołożyć troche więcej i brać ACE 250 lub BH Lone Star(sporo większy zasięg w trybie dyskryminacji od Trackera)
Pozdrawiam
Zwierz

czytam różne posty odnośnie tych wykrywaczy i robi mi się niezły mętlik... Niektórzy twierdzą, że ten ACE to tylko na monety, a inni że na militaria też dobry... Czytam gdzieś, że na militaria dobry jest statyczny, bo dynamiczny to lipa... a z kolei ten Master i Dukat maja oba tryby.
Dodam, że tereny w które się conajwyżej zapuszczę, to stare bunkry i to co z nich pozostało, bo tego mam sporo w okolicy, więc raczej taki byłby kierunek ew. poszukiwań.

Na militaria HS-3 to bardzo, bardzo dobry pomysł, jest to własnie wykrywacz statyczny, zajrzyj tutaj:
http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=176700.
Najogólniej rzecz biorąc wykrywacze statyczne są lepsze od dynamicznych na duże przedmioty zalegające głębiej, zaś dynamiczne są o niebo lepsze od statycznych jesli chodzi o detekcję kolorowej drobnicy.

pzdr.

Według mnie cewka 25 cm, jest jak najbardziej OK :), poza tym po pewnym czasie jak odłożysz sobie jeszcze trochę szeleszczących papierków" to możesz sobie opcjonalnie dokupić sondę 37 cm i będziesz miał dwie:). Większa sonda zwiększa zasięg na duże przedmioty, ale o wiele trudniej się z nią chodzi, na taką cewkę trzeba mieć albo dobry teren albo pewną miejscóweczkę.

Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information