BUNNY Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 WitamChciałbym sie poradzic wyjadaczy w tej dziedzinie. Chciałbym sie dowiedziec czy istnieje dobry wykrywacz w cenie do gdzies 300 zł? czy od tej ceny dopiero się zaczyna. Nie mam wygórowanych oczekiwan nie bede kopał hełmu z 3m :) poprostu potrzebne mi jest proste wytrzymałe i dobre urządzenie. Teraz radykalne pytanie czy cos takiego istnieje:)??
krecix Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Za 300 zl to kupisz dobra ładowarke akumulatorow i zestaw dobrych akumulatorkow AA.A wykrywacz? Za ta kwote kupisz jakies chinskie g.... nazywane profesjonalnym" wykrywaczem.
suchy ss Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 krecix a czemu tak mowisz, za 300zł kupi wykrywacz PI ktory sie nadaje na militarke, ma ten minus ze nie ma dyskryminacji ale za tą cene to chyba zaden nie ma:)ale na poczatek taki moze byc:)BUNNY poszukaj na allegro, bo tam czesto ludzie sprzedaja takie wykrywacze tzwsamorobki" pozdrowionka:)
BUNNY Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 Juz mam taki jeen :) ahh cudo tylko trzeba sie spieszyc bo bateria trzyma jakies no 5 minut :) a mógłbys powiedziec cąłą nazwe tego wykrywacza>??
suchy ss Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 hehe ja mam na akumultor i trzyma bez problemu kilka godzin:)naszczescie:D
suchy ss Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 a tak apropo moj wykrywacz ma nazwe D-1000:)(typu PI, leprzego narazie nie potrzebuje):):):
j23pl Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Witam! Jest taka wykrywka Jabel - poszukaj na forum o nim - na ogół ludzie go chwalą. Na Allegro go dostaniesz.pozdr.J23
suchy ss Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 nom tez slyszalem ze Jabel" jest dobry dla poczatkujacego poszukiwacza:)i w cenie do 300zł gora 400zł sie powinienes zmiescic:)pozdrawiamDawid:)
BUNNY Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Napisano 26 Styczeń 2006 widziałem JAbel aloe za 120 zł uzywany wszytsko sprawne chyba sie opłaca nie?
suchy ss Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 no jak na uzywanego Jabela to tak:) ino zeby jak go kupisz Ci nie siadl po 2 wyprawach:/, uwazaj na to co kupujesz:)pzdr.Dawid:)
Vincent_Vega_69 Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Zamówiłem o Denara Tesoro Cibola. Na monetki na początek chyba jest niezły... Pozdrawiam wszystkich Odkrywców
j35 Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Za 400-500 zl kupisz używanego rutusa ultra, który zostawia daleko w tyle dziwne samoróbki.No chyba ,że ktoś kopie dla kopania ,a nie znajdywania ;)
XANTOS Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 a co powiecie na takie w cenie ok. 500 zł:- Bounty Hunter VLF- FAST TRACKER- TRACKER IV- Garrett ACE 150 lub ew. 250chodzi mi o stosunej jakości i możliwości do ceny, żebym później nie miał do siebie pretensji, że mogłem wydać o kilka złotych więcej i mieć coś lepszego i sprawdzonego.Z góry dziękuję za wszelkie przydatne informacje i pomoc.
aaaa.gggg Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Ace 150 ale chyba za 500 nie kupisz nowego...Chociaż słyszałem dobre opinie o Trakerze.Wszystkie te wykrywacze są do kolorowej drobnicy...Proponuje dołożyć troche więcej i brać ACE 250 lub BH Lone Star(sporo większy zasięg w trybie dyskryminacji od Trackera)PozdrawiamZwierz
XANTOS Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Czyli po wstępnej eliminacji na polu boju pozostają:- Garrett ACE 150- Tracer IVKtóry z nich jest bardziej finkcjonalny, uniwersalny i przyjemniejszy w obsłudze?A co powiecie o:- Dukat IV- Master II???
Trugor Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Uzywałem Trackera IV i ACE 150 uważam że Tracer jest lepszy lepiej zachowuje sie w mocno zmineralizowanym gruncie i jest lzejszy a osiagi jak na swoja cene ma na prawde bardzo przyzwoite
Martin Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Jeżeli teraz Twoja lista wygląda tak: Garret ACE 150, Tracer IV, Dukat IV, Master II, to optuję za tym abyś jednak rozważył tylko dwie pierwsze propozycje ;)Pozdrawiam
XANTOS Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 czytam różne posty odnośnie tych wykrywaczy i robi mi się niezły mętlik... Niektórzy twierdzą, że ten ACE to tylko na monety, a inni że na militaria też dobry... Czytam gdzieś, że na militaria dobry jest statyczny, bo dynamiczny to lipa... a z kolei ten Master i Dukat maja oba tryby.Dodam, że tereny w które się conajwyżej zapuszczę, to stare bunkry i to co z nich pozostało, bo tego mam sporo w okolicy, więc raczej taki byłby kierunek ew. poszukiwań.
Martin Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Na militaria HS-3 to bardzo, bardzo dobry pomysł, jest to własnie wykrywacz statyczny, zajrzyj tutaj:http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=176700.Najogólniej rzecz biorąc wykrywacze statyczne są lepsze od dynamicznych na duże przedmioty zalegające głębiej, zaś dynamiczne są o niebo lepsze od statycznych jesli chodzi o detekcję kolorowej drobnicy.pzdr.
XANTOS Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Dzięki. W takim razie decyduję się na HS-3. Tylko teraz kwestia wielkości cewki - 25 cm będzie OK, czy większa?
Martin Napisano 14 Luty 2006 Napisano 14 Luty 2006 Według mnie cewka 25 cm, jest jak najbardziej OK :), poza tym po pewnym czasie jak odłożysz sobie jeszcze trochę szeleszczących papierków" to możesz sobie opcjonalnie dokupić sondę 37 cm i będziesz miał dwie:). Większa sonda zwiększa zasięg na duże przedmioty, ale o wiele trudniej się z nią chodzi, na taką cewkę trzeba mieć albo dobry teren albo pewną miejscóweczkę.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.