Saper.17 Posted January 20, 2006 Author Share Posted January 20, 2006 WItam dzisiaj u kumpla wychaczylem taki oto karnister początkowo myslałem ze jest to karnister organizacji DAF ale zamiast swastyki w kole zebatym jest BłyskawicaMam pytanie czy jest to niemiecki karnister?PozdrawiamSaper Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek123 Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 ten znaczek to logo firmy produkujacej w/w kanister :]DAF i inne (poza ss ) nie miała swoich" kanistrów !pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper.17 Posted January 20, 2006 Author Share Posted January 20, 2006 OK dzieki to ten karnister raczej nie jest niemiecki co nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokomotywa Posted January 20, 2006 Share Posted January 20, 2006 to prawdopodobnie kamister zrobiony dla firmy EnergoMontaż" znaczono je bo kradli za komuny - współczesny chociaż pomysł rodem z Wehrmachtu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper.17 Posted January 20, 2006 Author Share Posted January 20, 2006 A ztym elektromontazem to moze byc to bo kumpla ojciec u ktorego znalazlem ten karnister robil w energetyce:)PozdrawiamSaper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper.17 Posted January 20, 2006 Author Share Posted January 20, 2006 WItam dzisiaj u kumpla wychaczylem taki oto karnister początkowo myslałem ze jest to karnister organizacji DAF ale zamiast swastyki w kole zebatym jest BłyskawicaMam pytanie czy jest to niemiecki karnister?PozdrawiamSaper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper.17 Posted January 20, 2006 Author Share Posted January 20, 2006 foto2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Saper.17
WItam dzisiaj u kumpla wychaczylem taki oto karnister początkowo myslałem ze jest to karnister organizacji DAF ale zamiast swastyki w kole zebatym jest Błyskawica
Mam pytanie czy jest to niemiecki karnister?
Pozdrawiam
Saper
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.